Якщо розібратись то вони(копії), взагалі то, ніякі не потрібні. В анкеті і так вказуєте терміни перебування в інших країнах за останні пару років. Просто при прийманні документів кажуть що то ніби +, а чи допомагає то насправді не знаю Я не гінеколог канешно, але здається треба буде їхати додому. Заодно і маму провідаєте Опс, от що нагуглив. http://www.passport-ua.org/ua/faq.html Можливо мама буде новий рік сама справляти Тіко у Львові якась подібна контора тутай: Львівська філія Державного підприємства МВС України «Ресурси-Документ» розташована за адресою: м. Львів, пр. Чорновола, 63, кімната 402 (4-ий поверх).
брехня, скоріше туткай: http://dmsu.gov.ua/index.php?option...asportiv&catid=1:latest-news&Itemid=1&lang=uk
Доброго дня! Скажіть будь-ласка їхав через польську митницю по-першій одноразовій Шенген. візі, в паспорті поставили печатку з датою, потім митники при перевірці документів сказали що недостатньо інформації для перетину кордону, закреслили печатку і вернули на Україну (вимагали довідку з місця роботи) . але сказали що при наявності всіх відповідних документів, до закінчення терміну візи я зможу спокійно перетнути кордон. Які можливі наслідки при наступному поданні документів для оформлення Шенген. візи , та при перетині кордону ???о_
Можливо хтось знає, що означає ціль видання візи 14??? . І чим відрізняється крайова від Шенгенської візи. Якщо в візі написано , що діє на Panstwo Schengen то це 100% Шенгенська?
В першому рядку. Можливо, Вам це допоможе, тут все написано українською: http://ukrzurnal.eu/project/pas_schengen.pdf
14-це Учні, студенти, учасники післядипломної освіти та викладачі.Якщо перший раз їдете то можуть спитати чи ви викладач,студент?
Доброго дня! Я студентка(заочниця),хочу поїхати в Італію десь на 2 тижня відвідати родичів,для цього потрібно шенгенську візу. Які документи мені потрібно для цього? Чи реально відкрити візу? Доречі,паспорт в мене новий,чистий!
Шановні учасники форуму. Дуже вдячний за інформацію, яку надаєте (перечитав усі сторінки стосовно Шенгенської візи). Але опишу свою ситуацію окремо. Я студент. З друзями збираємося поїхати по Європі (про хостели та авіакомпанії, лоу-кости інформацією володію). Цікавить саме віза і чи варто займатися її оформленням власноруч, а не через агенство. Такі умови: 1) Є паспорт з візами США, Болгарії, Туреччини (1 людина) 2) Паспорти з візами Туреччини (якщо такі взагалі рахуються) (інші). Шенген не отримували. Ми - студенти 3-4 курсів, стаціонар. Отримуємо другу вищу освіту (тобто коли, що то виїжджати ми не збираємося). Чи потрібно подавати бронь авіаквитків (чи мають бути викуплені)? Як бути з ночівлею - я правильно зрозумів, що лише інтернет-бронювання консулів не влаштовує? цікавлюсь,тому що не хочеться викидати гроші на вітер (маю на увазі - хостели, авіаквитки, трансферні та інші платежі за умови попереднього планування маршруту). За умови подорожі в інші країни Шенгену, чи потрібно подавати інформацію бронювань на території інших країн? Заздалегідь вдячний за інформацію. Якщо цікавитесь доступними авіаквитками та інформацією про них, :cesored: пишіть в приват - чим зможемо - допоможемо!
Доброго дня всім учасникам! У мене також питання щодо оформлення візи, а також хочу спитати про маршрут. Літом плануємо з чоловіком та сином (буде 2 роки), автомобілем, їхати в Грецію (там вже більше 10 років працює свекруха). Звернулись в турфірму щоб відкрити візи, там з порога сказали,що Грецьке посольство саме "складне" в відкритті віз, навіть братися не хочуть. Запропонували відкрити нам польську візу на 30 днів. Тобто ми їдемо в Польщу, а з відти через Німетчину, Чехію, Австрію, Італію і тоді паромом в Грецію. Це все добре та є мінуси 1. така подорож займе близько п*яти днів часу для дитини буде важко, 2. незнаю, як малий перенесе 8 год. на паромі 3. витрати на дорогу (пальне, харчування, готелі). Інший маршрут, який ми розглядали (вже самостійно) це: Польща, Словатчина, Угорщина, Сербія, Македонія, Греція. Але тут проблема Сербія і Македонія, котрі не входять в шенген. Тай за Македонію висловлюються "промчати без зупинок". Прошу у вас поради, як здійснити таку поїздку і чи це взагалі реально на вашу думку?
Сам не спец. у візових справах, але знаю точно, що між Україною та Македонією вже безвізовий режим (проблем має не бути). Щодо Сербії невідомо - можете знайти інформацію за урядовим посиланням mfa.gov.ua
Щодо безвізової Македонії - то є певні нюанси, які варто переглянути тут: http://www.mfa.gov.ua/macedonia/ua/publication/content/39440.htm . Із Сербією справи гірші, оскільки для отримання візи потрібно їхати в посольство у Києві (вартість, якщо я не помиляюсь 10євро). Але благо, що видають її без особливої волокіти і швидко (того ж дня коли здали документи). ---------- Додано в 20:32 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ---------- Так в більшості посольств вимагають не просто бронювання але і проплату. Принаймі у львівських посольствах до цього питання відносяться дуже прискіпливо, а тому пробувати з таким варіантом тут не варто. Як можливий варіант наприклад участь у волонтерському таборі в Європі, завдяки чому Вам будуть надані відповідні запрошення з якими Ви отримаєте і візу і багато табірних друзів і можливість прокататись по Європі.
Дуже дякую LUC та Grek за інформацію. Прочитавши нормативні документи та поспілкувавшись з тур фірмами, дійшла висновку, що самий легший варіант потрапити в Грецію через турфірму, з групою туристів. До плюсів даної пропозиції відношу : 1. що вся волокіта з документами, відкриття віз падає на фірму; 2.Дорога займе 2-2,5 год (літаком). Мінуси: 1. відпочинок тільки 10 днів (ми планували 15-20). Також дізналась, що відкривши шенгенську візу (польську), ми можем заїхати в Польщу а з відти будь куди в шенген зоні. А виїжджати з зони ,як ми планували не радять так як проблеми можуть початись вже при вїзді в Сербію. Тобто всерівно потрібна Грецька віза (а відкрити грецьку візу, варіант мало ймовірний)
А чи є обовязковим отримавши Шенгенську візу першочергово вїжджати до країни, в консульстві якої її було отримано? Як до цього відносяться прикордонники? Що коли їм сказати, що планую заїжджати до тієї країни при поверненні?
Можливо хтось робив візу для дитини, маю на увазі на окрему поїздку. Маю питання. Їде мала з групою зі школи трохи подорожувати. Серед іншого потрібна довідка про доходи одного з членів сім'ї. Ну от чоловік взяв, але вона мені якась підозріла. Скажіть будь - ласка, у тій довідці обов'язково має бути фраза про те, що "х.. фінансує поїздку свого родича"? І ще там пункт... довідка видана для пред'явлення... ? як правильно має бути? Маю підозри, що бухгалтерка тормоз і неправильно ту довідку видала, треба їй докладно пояснити, як то має бути. ))
Хм, стосовно дитини не знаю, але, наприклад, якщо дружина безробітна (чи в декреті), то мають обов'язково бути ті слова, що чоловік спонсорує поїздку дружині (навіть якщо він їде з нею)
Ну і для дитини, як виявилось, теж то потрібно. Але нам взагалі не ту довідку дала, дала форму 192, яка подається на субсидії. Довелось нову брати