Шенгенська віза

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Grek, 23 тра 2008.

1. lanka

lanka Well-Known Member

Чергу до польського консульства таки можна купити. Відео

• Подобається Подобається x 1
  2. night

night Well-Known Member

а що залишається людям які дійсно їздять по справах а не возять сигарети. Та і самі поляки штучно створюють черги. Для пркиладу Німецьке посольство чітко назначає час і дату. Хтось спізнився хай на 10 хвилин вже не пускають. Кажуть значить вам цього не так і треба раз ви вчасно не прийшли.

• Подобається Подобається x 4
  3. gloria

gloria Member

можливо хтось користувався послугами посередників і може порадити, чи це надійний спосіб? справа в тому, що я хочу виробити короткострокову туристичну шенген візу, щоб відвідати деяких друзів за кордоном, але з запрошеннями по-перше занадто багато мороки, по-друге - дуже боюся відмови, оскільки я неодружена і в 2008 році з дурних причин отримала відмову в бельгійському посольстві....
    так ось, чи варто і безпечно спробувати скористатися послугами посередників? якщо так, то де їх шукати? хто може порадити когось? буду дуже вдячна!!!! :)

4. night

night Well-Known Member

те що ви неодружені не так і важливо. Зараз ця тема не актуальна як була колись. купа одружених жінок їхалоі не поверталось. А от відмова річ серйозна. наскільки я знаю відмови заносятьв загальний компютер і будь яке посольство бачить що вам відмовлено. правда залежить дещо від причин відмови якщо такі вказано.
    Чи варто...дорого обійдеться. відразу почнуть що у вас проблематичний паспорт і не дадуть ніяких гарантій. А консульський збір полюбе ви змушені будете заплатити. Деякі особи умудряються брати до 500 евро за такі візи. Це неактуальна ціна. Щодо куда звернутись. Більшість туристичних фірм за додаткову плату беруться за такі документи. Не звертайтесь тільки у посольство Німеччини. Там дуже строгі вимоги.

• Подобається Подобається x 2
  5. gloria

gloria Member

дякую! загалом я хотіла візу тижні на 2, і знаходила ціни в оголошеннях приблизно в районі 200 євро... справа в тому, що більшість друзів за кордоном вчаться, відповідно навіть отримати запрошення буде проблематично... в турфірми зверталася - допомагають у виробленні віз лише під власні тури... можливо я не в ті фірми зверталася??

відносно бельгійської відмови то стояли такі причини як незрозуміла мета поїздки, недостатнє фінансове забезпечення та недостатні документи (хоча в мене було запрошення від студентської організації бельгійського універститету на міжнародний захід, а також довідки з місця навчання і роботи)...

6. night

night Well-Known Member

а ви натякніть що вам треба без туру:) На проспекті Шевченка недалеко від МакДі є тур фірма( на жаль назви не памятаю), біля бару 1+1. Раніше там надавали такі послуги.Ще тур фірма Пілігрим могла допомогти.

7. gloria

gloria Member

натякала! чітко відмовили:sad:((
    дякую за підказки - спробую ще звернутися в ті фірми!!

8. MiracleDrug

MiracleDrug New Member

чеська шенгенська віза

Доброго дня
    може хтось стикався з отриманням чеської шенгенської візи. Я власне планую самостійну подорож до Праги і у мене виникло декілька питань

1. Чи вимагають у чеському консульстві у Львові факсового підтвердження з готелю про бронювання? Чи можливо достатньо email-у від booking.com ?

2. Якшо факс потрібен а у мене буде тільки email - мене завернуть на етапі прийому документів? Чи документи приймуть і потім через них відмовлять у візі ?

3. Якшо подорожують двоє - то потрібно шоб готель 2 рази висилав факс чи можна зробити копію?

4. Яка процедура апеляції у разі відмови у візі? Вона дієва? Десь я читав шо апеляцію потріно подавати, бо якшо "промовчати" то це означає шо ти погоджуєшся з рішенням консульства(посольства).

9. syavych

syavych копач

О, я тож в Прагу збираюсь, але на так всьо просто :)
    Факс звичайно краще, але і це не гарантія що дадуть візу, на жаль...

Документи приймуть, але тупо поставлять відмову (якщо поставлять)

Тут не знаю, але якщо у факсі вказано бронь на 2 людей, то достатньо 1, мабуть.

А смисл? Рішення консульства є остаточним, оскаржене може бути, але то чисто вияв Вашого невдоволення - на рішення про видачу не вплине.

10. MiracleDrug

MiracleDrug New Member

дякую за відповіді :)

Впринципі інетом гуляє різна інфа на цю тему. Ось пишуть про отримання польського шенгену.Написано шо факс обовязковий і якшо їде двоє людей то треба просити шоб переслали двічі, бо копії будуть відхилені. Але то польське консульство.

Дивно і прикро. Знаю випадки коли посольсво Нідерландів прийняло документи а потім просило донести ті яких не вистачало - бронь квитків. І вже потім видали візу. Тобто не ставили тупо відмову через те шо чогось там десь там не вистачало.

Недавно знайома отримувала чеську візу - і просто принесла роздруківку email-у від booking.com. Більше того - видалила з нього частину тексту де написано шо данне бронювання можна вімінити:) І заканало - візу видали. Казала шо найбільший мінус чеського консульства у тому шо там візу простять одні заробітчани і відповідно ставлення до всіх одинакове - зверхнє.

шкода - я думав шо модна довести свою правоту і таки отримати візу з допомогою апеляції.

11. syavych

syavych копач

Пощастило :)

http://www.mzv.cz/lvov/uk/x2004_02_03/x2009_09_03.html
    П.С. Не забудьте також про страховку...

12. Максим

Максим Well-Known Member

А як можна відрізнити факс від копії? о_О

13. syavych

syavych копач

На факсі вказана дата/час, в деяких моделях ще й ІД кожного надісланого листка :)

14. MiracleDrug

MiracleDrug New Member

хз - ніколи з факсами не працював. Але схоже шо інформація достовірна, бо також згадується отут

15. Максим

Максим Well-Known Member

А на копії ці дані автоматично зникають? ;)

16. syavych

syavych копач

Нє, але вони дублюються, а мають бути різні ;)

• Подобається Подобається x 3
  17. Максим

Максим Well-Known Member

18. Yukola

Yukola Well-Known Member

Підкажіть, будь ласка.
    Така ситуація: чоловік їде в країну шенгену на роботу.
    Чи проблемно жінці відкрити візу, щоб їхати разом(+ поїде мала дитина)?
    Чи то не має значення, що чоловіка запросили працювати туди?

І ще питання.
    після заміжжя я змінила прізвище. Треба робити закорд.паспорт.
    Залишаться чи ні у базах посольств дані про мої візи, що стоять у паспорті з дівочим прізвищем?
    Шенгену не мала, але мала в Угорщину і Польщу декілька разів. Думаю, що при відкритті шенгену це не було б зайвим, так?

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

це взагалі проблемний пункт. Краще поїхав, потім Ви, ну а коли втряслося тоді дитина

краще зробити копії старих віз і додати з документами. Бази- небази, там настільки все запутано, що не зрозуміло якими данними і базами вони користуються в різних посольствах. Хоча шанси отримати відмову якщо заявите що їдете з дитиною достатньо великі

20. Yukola

Yukola Well-Known Member

Picasso, дякую.
    Але дитині лише рочок, а чоловіку роботу класну пропонують, за спеціальністю.
    Так прикро, що через бюрократію треба вибирати між роботою та сім"єю:cry:

Скажіть, а на таку малу дитину теж треба візу виробляти?
    І, я так розумію, таке маля треба буде впаспорт вписувати.

А якщо чоловік собі дитину впише і, маючи візу, забере малого, а я просто собі буду відкривати, то шанси збільшуються?

Він планує на довго їхати.:cry:

а де твій аватар? :)