Шатрові дахи на шару! Міф чи реальність?

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Synoptyk, 25 чер 2009.

1. Tony

Tony Well-Known Member

А чим так погано 6-тий поверх? зато заливати небуде, поміняють комунікації і дах....Чи краще хай далі тче але назло нікому будуватися не джамо....

2. Synoptyk

Synoptyk Active Member

Хоч 10-й. Хай покажуть проект того що вони називають шатровим дахом в прив'язці до нашої хрущовки. Мабуть потрібна експертиза Західнего Експертного Центру на відповідність норм СНІПі,БНіпів...тощо. Фундамент дозволяє....???? Проінформують мешканців,тоді хай збирають підписи та інше....Звикайте поважати людей.
    P.S.
    Воно все добре коли Вас особисто не стосується. Я так розумію що на околицях міста будувати шатрові дахи "допущеним до капусти" (за дивним збігом обставин) взападло????

• Подобається Подобається x 1
  3. Tony

Tony Well-Known Member

Звичайно якшо буде відповідати будівельним правилам і нормам, стандартам і фундамент, стіни витримають. Інша справа - менталітет..... Завжди найдуться якісь "добрі" сусіди аж з першого поверху яким так страшно буде то страшно заважати і мол або платіть по 5000$ або ніяких підписув. Напевно тому і вдаються до таких методів . Знаю цю ситуацію бо у сестри таке було.

4. gryvul

gryvul Well-Known Member

І правильно. З моральної точки зору, може і неблагородно, негарно, непатріотично, не,не,не. Але з точки зору ЗАКОНУ - так має бути!

5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Знаєте,є така українська хвороба-жаба називається,або сам не гам і другому не дам.Був у нас такий випадок.Молодий хлопчина-круглий сирота, женився,працюючи човником на базарі,зібрав трохи грошей і вирішив для своєї сім"ї купити квартиру.Але оскільки спочатку грошей було катма.от він і купив двокімнатну квартиру в двоповерховому будинку,ще побудовану теж за Хрущова.Квартира не тільки мала але й стара і дах теж дірявий.Прийшли дощі і старий дах потік.Мала дитинка, жінка просить роби щось.Звернувся в міську раду-звісно там немає грошей,тим більше-квартири всі приватизовані-рахуйте власні.Тик мик що робити-звернувся до сусідів,давайте разом.Сусіди проігнорували-на них не капає,на тебе капає роби собі дах самий.Коли побачив,що нічого не діб"ється вирішив зробити його самий(в будинку ще три квартири на другому поверху).Але не так все просто.Для того щоб зробити дах не тільки найняти майстрів і купити матеріали,але перш за все потрібен проект.Куди діватись,заплатив шалені гроші за декілька папірців.Потім почав збирати матеріали.Але не тут то було.Проснулася велика українська жаба.Сусіди,побачивши що плануються роботи почали писати у різні інстанції скарги.Що проект недобрий,що він хоче робити собі третій поверх,визвали купу перевірок і сказали не пущать.Коли дві сторони визвали на засідання виконкому я диву дивувався.Коли запитував сусідів чому вони проти,вони не знали що сказати.Ні і все.Ось така історія.

6. gryvul

gryvul Well-Known Member

Жабе нехай жабою, але ж діяв не по Закону? Сьогодні в нього добрий намір - ремонтувати. А завтра? Захоче ще два поверхи набудувати? Пса бульдога буде випускати погуляти самого, без нагляду? чи ще щось?
    Теж в мене знайомі хотіли відремонувати дах всім. Цілий будинок не проти, одна бабка-прієзжая "нє хачюхає". То, що, їм ту бабку прибити, щоб знялося питання?

7. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

8. Tony

Tony Well-Known Member

якраз це і є ЖАБА :) хай хоть 5 добудує якшо є можливість.

9. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Питання в тому шукати в чомусь підвоху чи закрити питання протікання даху і заодно під шумок поміняти ВІМ. Ясно що кошти від добудови мансарди (продажу площ) підуть на дах і все інше, та ще й комусь залишиться. Кому від того гірше? Чи краще волати: "ага-а, на нас заробити хочуть" і сидіти під дахом з дирками? Проблема буде полягати лише в дослідженні фундаментів і несучої здатності стін. Отож подумайте, будете мати не дірявий дах, користуючись чиїмсь бажанням заробити поміняєте стояки в будинку, ну і будете мати ще пару нових сусідів

це називається "і сам не гам і другому не дам". Краще посидьте під дірявим дахом 10 років і будете мати з 5-ти поверхового будинку 4-х :))

охо-хо. І напевно тому жеки списують кошти на копіювання папірців і іншої требухи. Утримання квартири за 600 $ - барабани страдіварі до сих пір продаються :)). Проблема не в "соціалістичних" оплатах за послуги ЖЕКу, а в "соціалістичних" методах роботи того ж ЖЕКу. ОСББ це вихід, але якщо там буде дійсно працювати нормальна команда а не прищеперці з рівнем ЖЕКу

10. Synoptyk

Synoptyk Active Member

Ви праві. Так вже склалось, що в нашому ЖБК за назвою Україна
    мешканці перших поверхів завжди заважають "нормально жити" тим
    що на найвищих (або мають там дах). Один прохвесор (з тих що мешкає на останніх поверхах) так їх першоповерхових і назвав "казлами которие мешают нам жить"

11. Synoptyk

Synoptyk Active Member

Бракує "щирості в стосунках". Покажіть людям проект. Поясніть ми така то приватна фірма. Робимо Вам те і те. Потратились на експертизу. Ваш будинок (і район розташування) нам підходить.Ваш виграш тут і тут. Ми натомість заробимо продавши новозбудовані площі. Як що це сприймається тоді давайта збирати підписи.

Все відбувається по іншому. Спочатку ті ж самі люди представились що вони з міської ради, потім з приватної будівельної фірми. Що збираються будувати ніхто достеменно з мешканців не знає. Почали збір підписів на адресу райдержадміністраціїї (це мабуть приватний забудовник, або розпродувач новозбудованих площ???). Що стосується водоспаду послуг то це тільки розмови, балачки за якими "дурневі радість"

12. Picasso

:) ана-на. Як то файно розказувати щось :))
    Отаку штуку я теж міг написати в перші післяінституцькі роки коли тільки прийшов на роботу.
    Тому оце ж і пропозиція може бути- піти самому спробувати пояснити жильцям будинку щось що їм робиться, а тоді подискутуєм на тему чи правда то що песиміст- це добре проінформований оптиміст. ;)
    Результат таких походеньок я вже напишу, а потім порівняєте:
    Частина жильців вислухає і поставиться з розумінням. Частина зробить вигляд що вислухала і подумки пошле в одне місце, оскільки їм від того ні холодно ні жарко і будуть думати що то такий рекламний трюк. Частина вислухає , захочуть показати своє переживання щоб їх не намахали і не будучи спеціалістами захочуть лізти в усякі дрібниці і давати свої дурнуваті коментарі. Частина взагалі постараються нахамити оскільки почують в собі "біг босів" від ніби яких залежить уся справа і тому вісь Землі має проходити іменно через цей будинок.
    Як наслідок буде ще одна людина (той що ходив) з купою негативних емоцій, усвідомлюючи вкінці що результат справи від таких походеньок аж ніяк не змінився.

13. Synoptyk

Synoptyk Active Member

Я можу навести не менш повчальну історію з абсолютну іншим завершенням де і мешканці і бізнес залишились задоволені. Але не буду цього робити оскільки рівень розмови починає скочуватись "для середнього шкільного віку".
    Лише додам що мені важко сприйняти тези про те що людям необхідно вішати локшину, подавати необ'єктивну інформацію, або просто з ними шахраювати тому що в них "такий менталітет"...

14. Picasso

:)) досвід все поставить на свої місця. Вислів "Краще гірка правда ніж солодка брехня" якраз і розрахований на "для середнього шкільного віку". Одне питання коли спілкуєтесь зі спеціалістами чи просто мудрими людьми, і зовсім інше коли маєте справу з великою групою різношерстних людей.

не спорю що в багатьох питаннях і мешканці і бізнес залишаються задоволені, але що можу стверджувати якщо копнути глибше то там точно не було походеньок до всіх і кожного з детальним поясненням . Інакше всі справи перетворяться на походеньки, а менеджери перекваліфікуються на психологів. А бути психологом не кожному дано

15. gryvul

gryvul Well-Known Member

А менеджер повинен тільки пальці розставляти і "свірєпу морду" робити? Якщо є бабло - нехай будують новий будинок. А якщо нема - то нехай стараються знайти спільну мову з людьми. Зрештою - їм треба! (людям якби конче треба було - то би ОСББ створили)
    Особисто якби мене зачіпало, то я би просто "із вредності" блокував. нехай вчаться налагоджувати контакт ;)

16. Picasso

Менеджер повинен виконувати свою роботу, і шляхом найменьшого супротиву а не догоджанням усім навкруги. Може знаєте когось хто догодив хоч один раз усім? Можна приклад?

угу. особливо в цьому випадку:
    і чого тут доброго написали, вчитель наш народний? Я вже вище про то описував :

17. gryvul

gryvul Well-Known Member

Е-е-ех, учню мій дотошний! Соціальність держави повинна проявлятися у важливості думки навіть найгіршого і неприємного бомжа (якщо він не переступає Закон). Саме тому в суді повинні прислухАтися тільки до слів, а не приглядатися до людини, яка їх промовляє.
    Тому, для прикладу, коли хочуть розширяти аеродром - повинні платити ціну тим землевласникам, яку вони захочуть, а не вилучати під загальні потреби (так би мало бути). Бо ці селяни Сокільник просто мають щастя в лотереї - їхні земельні наділи є в потрбіному місці.
    Завтра з таким же успіхом захоче хтось бабляний побудувати собі тенісний корт на місці чийогось фамільного цвинтаря. і знайде-таки купу аргументів, чому потрібно цей проект вітлювати і викидати кістки родичів. А головним аргументом все одно вийде не словесний, чи не так?
    І в тому, що хтось себе відчує "біг-босом", немає нічого поганого.
    Хіба визнаємо, що в нас має бути право сили або загальних потреб, чи потреб держави (). Але як МИ зреагуємо, коли МИ опинимося в ролі об`єкта таких дій?
    Що стосується ремонту даху - Синоптик, Ви ж не всі можливості вичерпали, які дійсно діють!

П.С. А менеджери нехай шуршать. Нехай прийдуть до кожного в квартиру, пояснять в чому річ, які позитиви, негативи, не забудуть посміхатися, вибачатися, прислухатися і дякувати.

18. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Пікасо, щось у вас погане з логiкою діється. Я вам про то що вашi гроші хтось собі заховав і сьогодні пропонує вирішити вашi проблеми і ще раз заробив на вас гроші шляхом продажу приміщень на додатковому поверху, а ви мені говорите ніби я пропоную жити під дірявим дахом.

Чомусь я впевнений, що це нікого не турбує. :)

19. hrobak

hrobak Well-Known Member

в мене склалося враження, що Ви працюєте в команді нашого мера.

якщо я правильно Вас зрозуміла, то будівельники мають мати за ніщо мешканців будинку, який їм сподобався, а мають просто прийти туди і будувати. а мешканці мають щиро дякувати людям, які латають їм дірявий дах і міняють стояки, допомагати виносити будівельне сміття і тішитись при перерізанні стрічки на верхні два поверхи - бо ж ті прекрасні люди, які то добудували, значно покращили їм життя! до речі, з покращення в даному випадку бачу хіба ремонт даху. бо ніхто не знає, як будуть мінятися вищезгадані стояки і чи будуть мінятися взагалі, а в добудованих двох поверхах я особисто нічого покращеного як мешканець не бачу. і це я мовчу про будову і все, що з нею пов"язане (шум, купа майстрів, сміття тощо). знову ж таки, якщо я правильно зрозуміла, пояснювати мешканцям, що саме буде будуватись і яким чином, на Вашу думку, непотрібно. цікаво, як би на таке ставлення будівельників зреагували Ви, якби то мало відбутись у Вашому будинку.

• Подобається Подобається x 2
  20. Picasso

Тільки що зайшов в душ і обдивився в дзеркало. Ніякого випеченого тавра не помітив, тому я нічий, в тому числі не Ваш :)))

Теорія іллюзій, оно тойго хАрАшо, але практика життя то трохи інше ;)

Свідки (чи як вони там, ті з буклетиками) уже ходять, і посміхаються. Багато мешканців їх радо зустрічає? ;)

ото ж і пробував пояснити, що декотрих більше турбує хто скільки заробить, а не суть проблеми. (Це називається ЗАВИСТЬ, або національна грудна жаба.) Ото ж і розгортає полеміку на рахунок що в сусіда в кишені буде замість того щоб вирішити справу по суті. А поки завидющі "біг боси" будуть рахувати чужі гроші і думати щоб то такого утнути на зло комусь, люди повернуться в іншу сторону і зроблять на сусідньому будинку то що запланували. І сусідній будинок буде без протікань і з новими ВІМ тішитись, а пустодзвони далі будуть тішитись своїм нікому не потрібним "Я" під дірявим дахом. Щоб не обкрадали ЖЕКи, потрібно створити ОСББ. Тоді назбирати кошти і зробити дах та ВІМ. Скільки часу на то піде? Є гарантія що керівництво створеного ОСББ не буде підмахльовувати? Чи може хтось думає що прийдуть дяді зі сторони і наївно за власний кошт щось такого комусь зроблять. Ото ж бо.
    Або як говорять наші північні сусіди "Умный в гору не пойдёт". Нє? ;)

Не правильно зрозуміли. Це більше нагадує колишній радянський слоган : "Кто нє с намі тот протів нас". :)) Потрібно рахуватися з мешканцями, потрібно, але не шляхом повзання поквартирно.
    Що би я робив в тому випадку? Зустрівся би з проектантами (виконавцями). Попросив би їх загітувати з пару зацікавлених в недирявому дасі мешканців створити ініціативну групу. Через ініціативну групу довів би до всіх мешканців що має відбуватись. І лец гов .
    А для тих хто любить поклацати зубами порадив би щоб самі спробували щось зробити корисного замість того щоб з усім непрофесіоналізмом і наївнісю шукати кругом підвохи. А то виходить як втому прислів'ї "Собака гавкає а сонце світить"

а де твій аватар? :)