Я був там минулого року - в смислі кінець серпеня 2010. Жив в самому Шацьку що здивувало - жодного комара не побачив. Зате багато мух. Був в приватному секторі Умови ніякі - ну в смислі є де спати є кухня з посудом, електроплитою і криниця. (цей райцентр не газифікований) Душу нема, туалет на дворі. Мені особливо кращих умов і не треба було. В самому Шацьку два озера - одне малесеньке друге велике На Світязь (величезне) їхали машиною хвилин 5 або менше (можна було і пішком мабуть) Як погода класно то супер відпочинок - як тільки нема погоди то дорога в супермаркет в Шацьку і пити горілку в хатинці. Якщо заканє з погодою то це найкращий відпочинок для тих хто з дітьми, що в Шацьку що на Світязі до глибини треба доооовго іти - втопитись важко
Вони в шапках неведимках То певне від сезону залежить. Ми там були 3 рази і кожного разу комарів хватало. Ало ми привичні. В нас на подвірї бузок росте і ми малі вечорами там на лавочці сиділи і один одного по спині і писку траськали. . Так шо нас комарами не налякаєш. А шоб в ночі в Шацьку не кусали то ми робили наступний фінт ушами. Ввечері йшли на дискотеку, а в будиночку де жили ставили термоядерну ароматичну паличку. Коли верталися то світла вже не включали, або включали при закритих дверях і вікнах. Ті комарі шо були від палочки впадали в стан нірвани і падали на підлогу в екстазі
А та дискотека в Шацьку чи в Світязі? Я був лише раз і то в Шацьку - о таке враження що якраз всі веселощі в сусідньому селі Світязь
Певно так і є . То на Світязі. Там є 2 точки: - Альф (то більш молодіжне бум-бум) - Водолій (вроді). Там вже більше з давнього. Двоє в живу співають шо замовлять. Але після десятої поки за гроші не замовиш співати не будуть
навіщо начиталась про комарів....? хочемо їхати в Шацьк на вихідні на день конституції. В задачі дано: четверо дорослих, собака, авто і середній бюджет і ніби пропозицій житла в інтернеті достатньо, але не надійно якось хто знає файне місце і не планує його займати 25-28 червня - то поділіться, будь-ласка інфою ( в ПП пліз )
Скільки їздили проблем з житлом не було ніколи....їздили завжди в с. Світязь....хату шукали прямо на місці з 2-3 попитки знаходилась. Ціна 40-50 грн з носа умов ніяких ( ліжко, стіл, душ в озері, туалет на дворі і майже завжди без паперу) Як на мене кгаще їхати на Гряду, то таке здоровенне містечко з баз відпочинку, там повинно бути значно веселіше(дискотеки,студентки і гітара до ранку) ціни там мабуть приблизно ті самі і умови мабуть теж...або в пансіонат Шацькі озера, ціни 50-60 грн. умови ті ж але будиночки прямо на березі озера і теж досить весело. Чомусь не знайшов житла по середній ціні з пристойними умовами...або люкс за 500 гриваків, або шопа за 100.....
от і мені не хочеться платити по 100 за умови на дворі. Відпочивали колись непогано на пісочному в приватному секторі, але втратили контакти. Весь інет перерила - одні і ті ж "садиби" і "котеджі". А їхати без домовленості не хочеться - бо собака
Найбільше веселощів на ур. Гряда. 4 бари на вулиці з живою музикою, дискотека під відкритим небом і диско клуб "Одісей", Гряда шикарне місце для відпочинку, але не для людей, які люблять спокій. Є дуже багато баз, як державних так і приватних, на будь-яку ціну і умови. Спокійніше в с. Світязь (протилежний берег озера), менше шуму і до пляжу через дорогу.
Була разок на Шацьких озерах. Приватний сектор (халупа з смердючими ліжками і купою комах). Причому що такі ж умови повсюди. Прийшлось спати в машині. Неподалік розташувалося наметове містечко. Тобто крики, біганина якась і на ранок срач навколо це нормальні речі. Не можу ніяк я зрозуміти що ж це за відпочинок такий...жінки цілими днями пораються біля вогню і щось готують, миють. Чоловіки п'ють, діти згорають в день на сонці ( матусі ж зайняті кухнею). Ні тобі умов ні гігієни. В жару продукти псуються швидко.Та й митися десь потрібно (озеро як ванну не розглядаю). Бази..це суцільний совок. А в їдальні краще не заходити. Посуд ще за часів союзу, їжа така ж. Виникає питання: людям що байдуже де знаходитися? Чи їдуть просто що напитися чи розказати знайомим що і ми були на відпочинку...
Дивно, як за один раз Ви змогли зробити такі висновки. ви знаєте я в Шацьку мінімум 4-5 разів на літо. В цьому році вже була 2 рази! І впевненно можу сказати, що є купа нормальних будиночків від економ варіантів до, непобоюсь того слова ВІП номерів! Наметове містечко це взагалі супер!!! Вечір, палатка, вогонь, співи, гітара....Якщо Ви не любите шуму та голосів, то даремно поселились біля наметового містечка. Там танці і пісні мінімум до 4 години ранку! Єдиний мінус туалет... Не знаю де Ви були, але на Гряді харчування в їдальні просто СУПЕР, там чергу займали за 30 хв. до відкриття, щоб зайняти місце. Посуд так, згідна радянський, але ЧИСТИЙ!!! Просто кожен бачить те, що хоче, я бачу лише позитив! І ще чому ви не згадали про озеро??? П.С. Причому тиждень перед тим ми прилетіли з Туреччини, і вірите, Шацьк мені далі побобається! ---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:04 ---------- Тільки ціни цього року від 80 грн. за добу, але місце знайти вже важко! Ми вже купили на 1 серпня путівку на тиждень, а на вихідні то можна і в палатці!
Якщо нема інфраструктури для відпочиваючих то її нема! А що Ви вкладаєте в це слово? Для Шацька туалет і душ це вже VIP І це називається відпочинок?! Совок самий справжнісінький. Хочеш щось отримати - стій в черзі. А що про нього згадувати. Озеро як озеро. Хоче дехто це називає ДУШ (ванна) Природа гарна. Але не настільки особлива щоб терпіти всі незручності. Я коли їхала теж так думала Але реальність виявилась: купа п'яних, не цензурна мова, і чиїсь труси сушаться на деревах чи кущах неподалік.
Я добре розхумію, що таке економ і ВІП, на Гряді є Будиночки, які коштують 600-800 грн, за добу. Там є все і туалет, і кухня і душ і і сауна в середині. Все Євро класу. Середина кімнати зроблена зі зруба не лакованого. Говорю, тому що була і бачила!!! ---------- Додано в 17:57 ---------- Попередній допис був написаний в 17:56 ---------- Ви вважаєте це проблемою Шацька, а де їх нема?
А виявилось що ще й в черзі вистоятись треба. Їх нема там де нема бидла (вибачте за слово) яке не поважає ні себе ні людей навколо, або куди його не пускають. Особисто я не хотіла б щоб моя діти бачили як "культурно" треба відпочивати. Якщо говорити про озера, то в Польщі є чудове озеро Солінське. Від кордону км 40. Дешевий відпочинок, прекрасно розвинена інфраструктура ( тенісні корти, прокат велосипедів, прогулянки на яхтах). Вечором на видно п'яних, не чути матів, нема компаній які б вважали що вони єдині на відпочинку, хоча всі п'ють безмежно багато пива. Шацьк від природи має всі дані щоб стати чудовим місцем для відпочинку, куди приїжджали б і українці і іноземці. Але саме байдужість наших людей і вміння переконувати себе і інших що і так чудово відпочивається вбиває будь які можливості розвитку. 600-800 грн. за будиночок...добре, припустимо я згідна заплатити і отримати Євро клас, як це тепер модно називати. А що дальше...виходжу я з будиночку і що мене чекає...Які розваги, вибір харчування, облагороджене місце для купання...І тут починається найцікавіше. Людина приїхала не лише в номері сидіти. Їй хочеться гуляти, якось зайняти свій час, час своїх дітей і цікаво, різноманітно. Славетний курорт Шацьк може таке запропонувати...
домовились за будиночок на 4-х з кухнею й усіма вигодами по 100 грн. з людини. Фотки в неті непогані, відгуки хороші. Побачимо, як буде насправді. Одне зле - на Світязі, але можемо їздити на пляж Пісочне Це правда, що Світязь брудний і місцеві там не купаються?
Ну ніяк не второпаю, якщо так не подобається совкова їдальня, хто ж не дає харчуватись в кафе , яких там море, а ще краще готувати собі самому??? ---------- Додано в 18:53 ---------- Попередній допис був написаний в 18:46 ---------- Ви там ще не були? Їдьте, не пошкодуєте:чистеньке повітря, чистесенька водичка, обов"язково покатайтесь на катамарані. А ще ввечері вогник, пісні і шашличок, мммммммм. Ну і трішечки комарики, але намастіться кремом і все буде супер! п.с мешканці Світязя в несезон чистять в озері зуби, там дуже багато срібла, і за зиму вода очищається. Куди саме Ви їдете?
якась садиба на Світязі (назви не знаю - друзі замовили). Ми декілька разів були на озерах, кожного разу у іншому місці. Найбільше сподобалось на Пісочному. Світязь якось не дуже... Але може там теж мєста знать треба ? І ще мене мене цього року "попередили" на рахунок Світязя