Шацькі озера

Тема у розділі 'Подорожі Україною', створена користувачем Мих, 10 чер 2007.

1. dArt

dArt Well-Known Member

Відповідь: Шацькі озера

Да мне собственно не жалко этих 10ти гривень. :)
    Важно что бы эти деньги шли действительно на экологию Шацкого заповедника, на поддержание в нем чистоты и налаживание достойной инфраструктуры, а не на постройку дачек местечковому начальству.
    Так же расстроил сам по себе затор на дороге. Ну почему у нас из всего ухитрястся сделать бардак и очередь?
    Расскажу как с экологическими сборами дело обстоит в Хорватии, куда часто езжу на море.
    Каждый отель, апатрамент или частный сдатчик квартир платит единый налог - 1 евро с каждого принимаемого человека в день. При том этот налог включается в плату за проживание, турист даже его не мечает.
    За 2их - 28 евро на 2 недели, считаю не так уж много если учесть что:

Во время утренней пробежки я КАЖДЫЙ день видел около 2ти человек уборщиков идущих вдоль пляжа, вооруженных рахнообразной техникой для уборки мусора, в прямом смысле слова вылизывающих пляж.

Каждые 50 метров бесплатный душ, рездевалки, каждые 200 метров бесплатное волейбольное поле.

В многих городах (Сплит, Макарска, Пореч) мраморные мостовые, которые моются с шампунем каждую ночь, вакуумный сбор были летом идет практически постоянно.

Думаю есть многое другое, что не бросилось в глаза.

А у нас... БАРДАК. Не уважаем ни госдарство ни самих себя. Обидно. :-(

• Подобається Подобається x 1
  2. Meg

Meg Well-Known Member

А з нас таки здерли гроші...за човен.

3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Цього літа була в Шацьку. Жила в наметовому містечку. Мене здивувало, що вода була дуже чиста. Але людей як завжди - забагато!!!

4. Meg

Meg Well-Known Member

Та де тих людисьок немає?

5. ArxangeluS

ArxangeluS Well-Known Member

На морі місць просто безліч, де ще не ступала нога людини! Жартую звичайно, але безлюдних місць дійсно багато, потрібно просто шукати. Через знайомих, вони завжди знають..

6. genykn

genykn Member

Хто знає де можна відпочити з дитиною 2 роки на Світязі або на Пісочному? Орієнтуюсь до 50 грн/люд. Може хто дасть телефони?

7. Kaff

Kaff Well-Known Member

МАЮ ДВА ЯКІСЬ ТЕЛЕФОНИ
    80976961881
    80978254146

Хоча приїдете - і "хату" знайдете без цих телефонів

8. Масік

Масік Well-Known Member

З дитиною краще їхати на Пісочне, там значно чистіше, був у мене десь телефончик, але там зараз 65 грн з людини, до озера близько, умови хороші, якщо знайду , то скину

• Подобається Подобається x 6
  9. grim.pill

grim.pill Member

Погоджуюсь на рахунок Пісочного: В порівнянні із Світязем, там чистіше і затишніше. Ось тут можна знайти контактні телефони різноманітних баз, в тому числі і на Пісочному. Наприклад на початку липня на базі відпочинку "Медик" у домиках з 2-х разовим харчуванням коштувало ~50 гр. з людини. Умови правда не дуже (вигоди окремо, гарячий душ - загальний, 3 рази в тиждень). Зараз правда харчування 3-х разове, відповідно і вартість трохи вища.
    Єдина проблема - це вільні місця.

Додано через 2 хвилини
    P.S. На жаль, нічого не можу сказати про приватний сектор.

• Подобається Подобається x 3
  10. Масік

Масік Well-Known Member

а я надаль не можу координатів знайти , хоча там багато хто здає доміки, можна вже на місці пошукати , хоча трошки й ризиковано, бо може місць не бути і прийдеться цілий день шукати

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

та знайдете, там все пропозиція перевищує попит....

12. mavka

mavka Well-Known Member

а ні, то до нас приїжджайте, на озеро Ері. тут завжди місця є... й вода чиста й рибалку можна організувати.... піщані дюни є - по них косулі ходять.. корабель місцевий "Гуд тайм" прогулянки з дискотекою пропонує...

13. tiana

tiana Well-Known Member

а як до Пісочного проїхати, там краще питати, чи карта є?

14. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ого! Перший раз чую! То де таке диво?

Додано через 2 хвилини
    Я в Шацьк завжди так їздила, але цього року хочемо їхати з дитиною (3 місяці), то тут вже краще знати куди їхати і умови відповідні повинні бути, тим більше, що я там була останній раз 4 роки тому. Так що я також буду вдячна за інфу.
    Чим Пісочне краще? На Світязі більше місця, більші простори...

15. grim.pill

grim.pill Member

Через місто Шацьк, далі по трасі в сторону Білорусії. Через 3-4 км, після Шацьку, ліворуч є 2 повороти (з відповідними вказівниками):
    1-й санаторій "Лісова пісня", через кілька сотень метрів - 2-й на базу відпочинку "Медик".
    На "Лісову пісню" немає сенсу звертати, якщо не передбачаєте там відпочивати. Дорога на "Медик" виведе на цілий комплекс різноманітних баз відпочинку.

На рахунок мапи - гугл вам допоможе :)_

... і людей. Пісочне, як на мене, затишніше, чистіше і тихіше.

З такою маленькою дитиною на Пісочному, можна хіба що в санаторій "Лісова пісня", або приватний сектор із відповідними умовами. ІМХО

• Подобається Подобається x 4
  16. Масік

Масік Well-Known Member

а де це є ?

Додано через 1 хвилину
    Пісочне значно чистіше!!! і на пляжі місця більше

Додано через 3 хвилини
    повороти власне на право а не наліво, бо зліва то якраз Гряда (Світязь), так от приватний сектор дуже хороший є в селі перед Лісовою піснею

17. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

А я збираюсь завтра їхати. Не знаю чи повезе з погодою, але хоча б зміню обстановку. Спробую на Світязь (в с.Світязь), була теж 4-ри роки тому, не знаю що робиться там.

18. grim.pill

grim.pill Member

Тьфу, щось в голові замакітрилось! :)_ Ну звісно ж на право. А мене щось на ліво, та й на ліво...

• Подобається Подобається x 1
  19. Loyal

Loyal Well-Known Member

я однозначно в приватний сектор хочу! Про бази Пісочного (типу Лісової пісні) навіть мови нема. Може, хто має якісь координати приватників і яи є взагалі приватний сектор на Пісочному? Бо я там якраз тільки на Ліовій пісні і була

20. Adriana

Adriana Well-Known Member

а я в неділю зі с. Світязь приїхала :clapping: там так класно, що я хочу назад. Ми жили в баби Наді, одразу за баром Альф2. Я їздила туди вперше, і тепер буду туди їздити щороку, хай море ховається

а де твій аватар? :)