Сфера послуг

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Redhotchilly, 18 жов 2007.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Відповідь: Сфера послуг

Мені не подобаються продавці магазинів "Еколан". Часто доводиться чекати поки хтось підійде і обслужить; продають несвіжі булочки, ковбасу; раз здачу з 50 грн не дали, бо їм самим потрібні дрібні! Біля політехніки вони всіх підганяють, бо ж черга зі студентів і всіх треба обслужити! На елементарне питання "що в середині цієї булочки?" відповідають по-хамськи "а що не видно?". Було б видно, я ж би не питала.. І взагалі складається таке враження, що покупці їм просто заважають! Дуже неприємно.. :sad:

2. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

:D :D :D Хроби то і було мнясо? Чим дальше читаю, тим менше виникає бажання десь обідати. А, може то наша відповідь китайській кухні...?[​IMG]
    Не одні китайці такі вумні, нє ? Для чого тих хробаків везти звідтіля, в нас і свої є, рідні...[​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Додано через 20 хвилин
    Ну i що тодi робити? Я вже боюся в гостi їхати! Я людина темпераментна, запалююсь як сухий сiрничок, за 1 секунду. Ще зароблю по пицi! Чи може по блатняку побалакати по англiйськи щоб зауважали чи що?
    Знайомi поїхали у Москву, там зайшли у якийсь взуттєвий бутiк, ну i знайома взяла тухфельку подивитись, потiм поставила її назад i вона (тухля) нечайно з'їхала трошка. Так продавщиця, молода "фєфочка" на неї накинулась "Чьо трогаєте рукамi єслi не покупаєте?!?!?!" А наш знайомий (рiдкiсний хам i матюгальник також) заступився за свою жiнку сказавши грiзним голосом "ЧЬО ТИ ЛАЄШ????" У продавщицi бiльше питань не було :D

• Подобається Подобається x 4
  4. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Не бійтеся, навпаки, обов"язково приїздіть. Ви зі свіжою неупередженою думкою, баченням і позицією дуже потрібні. В нас люди настільки втомилися від хамства чи притупили всі відчуття, що вже ні на що уваги не звертають.
    А от коли сказати різко, впевнено і гостро реакція завжди буде тою, що треба. І ніхто не посміє протестувати, пробачення проситимуть. Мабуть, система давня так привчила - поки не гримнеш, толку ніякого!

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Під класичну музику, нє?

6. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

я так і роблю...
    і мені всеодно, що люди говорять...
    коли я сварилась в банку... якісь дві жіночки на мене косо поглядали... шо я то собі таке дозволила...то ж БАНК!...

і міняю замовлення, і стукаю в ЖЕК, коли вже 30 хв тому обід закінчився, а вони і далі обідають.

бо дуже багато всього говориться на кухні або за святковим столом, а шоб якусь скаргу написати- то боронь Боже.

Додано через 2 хвилини
    то просто совок совком...
    коли був дефіцит при союзі... і всі ті продавщиці продавали з-під прилавка... на них мало не молились.

тепер часи змінились: товарів до вибору- до кольору...але люди не хочуть змінюватись!

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Головним шедевром при союзі в ресторані - це було подати блюдо, де б були ранні фрукти і пізні...(які дозрівають у різний час) вважалося, що це дуже екстравагантно...

8. Redhotchilly

то ви куркулем були... шо за союзу по ресторанах мали можливість ходити... :o

9. Koza-Dereza

Можна я одну iсторiю розкажу про Укр. пiдприємникiв (бiзнесменiв) Здається були з Києва.
    Тiльки дуже прошу не ображатись нiкому. Це суто моє спостереження, як людини що прожила майже 10 рокiв тут, i просто мiй свотогляд трошки змiнився. При тому групка людей про яку я казатиму вже трошка старша... тобто 40+ (старша за мене) i з закоренiлою поведiнкою та принципами. Отже:
    Вiдбувалась тут виставка пiдприєств з України (Києва), типу налагоджували стосунки з Амер. фiрмами, спiвпраця, мир, дружба, жувачка iтд...
    Ну я з сiмейством прийшли на концерт, купили бiлети щоб пiдтримати Українських артистiв (якiсь опернi спiваки чи що)... Сiли, почалися промови вiд консула, всяких директорiв iтд... Позаду два крутих бiзнесмена "бу-бу бу бу бу бу бу" не затихають, дуже вашливi питання обговорювали, я вже не мап'ятаю. Я вже оберталась, i злiснi погляди їм дарувала. Нуль реакцiї. Концерт почався, бiзнесмени хоч би хни! Я на них обернулась так вже роздратовано, то вони попритихли. Нема слiв. Але краще попереду. Пiсля концерту мав бути невеличкий прийом, з напитками (алкогольними i без) i столиком з сирами i фруктами. Люди побрали напитки... поставали за столики спiлкуються ... i тут вiдкриваються дверi через якi ввезли два величезнi пiдноси з сиром i печеньками фруктами!!!! ТА-ДА Народ як зварйований РИНУВ до того сиру!!!!!!!!!!!!!!!! Один поперед одного вихватували шматяри! Загрiбали печеня. А одна матрьона згребла весь виноград собi на тарiлку i з довольною моською марширувала до себе за столик. Я ще такої голоти не бачила!!! Остовпiвшi я i решта тутейших чемно чекали в "черзi". Але я остовпiла ще бiльше коли просто перед мене впхалися два дядечка з мордами типу "ПРОВОРОНИЛА". Я такохо хамства не чекала. Дядечко помолодший хотiв мене пропускати, але я вже з принципу пропустила його вперед.
    ВАУ!!!!!!!! Чи то я вiдвикла... чи то просто зовсiм випадково наїхало цiле стадо рагулiв, чи то я сама рагулiха, не знаю... але от така iсторiя вийшла.

• Подобається Подобається x 2
  10. Patrick

Patrick Well-Known Member

Треба себе відповідно настрояти ..-на хамство,переповнені маршрутки, воду по годинах і т.д.І тоді не буде несподіванок.
    Я так і роблю.Ще перший день непривично бачити форми "Москвичів" і "лад", розбитих доріг .А дальше привикається і ніби нікуда я зі Львова не їхав. Мені хамлять - я хамлю.
    Але кілька випадків змінили мою тактику відповідати на хамство - хамством.Це було в банку , де не хотіли дати з карточки гроші і в "Арсені" ,коли я з зробив закупів майже на 700гр. і розраховувався кредит.карткою , -де треба було показати паспорт.Укр.паспорта я не маю , а Канадський залишив на квартирі в батьків - я показав шоферські права(що в Канаді і є підтвердження особи), і спокійно почав пояснювати що до чого , показав ще кілька кредиток з моїм імя м і фамілією.Менеджер і продавщиця , які на перших секундах дискусії були настрояні на скандал , через 5хв. , мовчки кивали головою.
    А в кінці , вже цілком добрим тоном порадили мати при собі паспорт , щоби не було неприємностей.Товар мені відпустили.

• Подобається Подобається x 2
  11. Оля

Оля Старожилка форуму

Ніно, все Ви правильно розповіли. Багато такого тут трапляється, але я Вам зараз трохи привідкрию очі на другу сторону медалі. ;) Як поводяться наші новоспечені імігранти, як їдуть вгості в Україну. :) Вони тут проживуть два-три роки, якраз "грін карту" дістануть, трошки опіряться, позбудуться ніби оцих рагульських звичок, підзбирають якихось долярів, сидячи на Велфері і працюючи на кеш і їдуть в свої села, райони, звідки вони недавно виїхали. Ну, одежа вже не та, звичайно, чимось хочуть "блєснуть". Але пиха починається вже по приїзді до родичів. Роздають сотнями долари, на які тут економлять на всьому, на чому тільки можна. Дитині зайвого цукерка не куплять, бо "Дорого!" Тоді дорогій родині погордливо розповідають, як вони тут живуть, як в них все є. А ті слухають з роздзявленими писками, не пропускають ні одного слова. Хто ж поїде перевіряти, чи то правда і сказати до очей:"Та що ти свистиш! Знаємо, як ти там живеш! З фудбанку продукти носиш, з секондхенду одягаєшся, на машині з акшина, всій битій-перебитій їздиш!"
    Ну, але то ще таке. Всі ми майже через то перейшли спочатку поки до чогось доробилися, але ж не треба так відразу себе поводити ніби ти з панського роду, не ходив босий зроду.
    А якби Ви бачили, як вони себе поводять в магазинах, на базарах!:crazy: На нечемне поводження продавців тут же ж підкреслюють, що вони з Америки і до такого поводження вже не звикли. І відразу кличуть менеджерів, щоб поскаржитися. Щоб навчити продавщицю, як з такими клієнтами поводитися, бо вони, бачте, з Америки!:suicide: А само в тій Америці ще пару слів докупи зв"язати не вміє, як треба. Щось лепече і домагається, що йому неправильно знижку на щось дали, а бідний американець терпеливо пояснює, що до чого.
    Або на гостинах, де бідні родичі нераз з останнього понакуплюють на той стіл, так вже манірно показують, що вони вже того не їдять, а на щось інше вже вигукують:"Та як ви таке можете їсти? Та тут ж стільки фету!"
    Я це розповідаю і зі своїх спостережень, і з розповідей інших людей, що мають таких "американців". :) Ну приїхав ти звідси, може вже щось побачив, але ж не строй зі себе таке цабе. Дай зауваження людині по-людськи, не зверхньо. Може ще пройде час, то і тут будуть культурно обслуговувати, навчаться по-іншому поводитися в сфері різних сервісів. Час ж не стоїть на місці. І в Україні вже є багато позитивних змін.

• Подобається Подобається x 8
  12. Redhotchilly

:D :D :D я не одна така...

13. natty

natty Well-Known Member

або ще краще - взагалі не їхати, щоб потім не розповідати, як в Оліному дописі, як тут все погано і критикувати, повернувшись до себе в Америку.

Додано через 9 хвилин
    Не те, щоб я негативно ставилася до емігрантів (з цього приводу маю свою думку)...але те, що ви описали, мене до глибини душі ображає і обурює. Я вже не одного такого "американця" відправила на свою нову батьківщину через таку поведінку. Люди нічого не досягли ні тут, ні там, а приїжджають і починають поводитись, як "господарі життя", постійно критикувати, скаржитися... Як на мене, це ще більший рагулізм.

14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

О, в мене щось подібне було. Я набрала продуктів в Сільпо і йшла розплачуватися карточкою Виявилося, що в них поломана система і карточки не приймають. Почали вимагати оплатити готівкою. Я готівки стільки не ношу, то сказала, що не маю. Ну тут на мене накинулися, що як так можна, що їм тепер з тим робити... Словом, я вийшла винувата. Але коли попросила покликати когось з керівництва..., то зразу почали самі вибачатися.
    Ще був випадок, коли не хотіли прийняти товар назад, хоча по закону 2 тижні можна повертати. То теж згадати про директора, про те, що зараз викличу Службу захисту Споживачів(чи якось подібно називається) - і допомогло!

Висновок простий - на хамство не хамством, а законом, керівництвом...

• Подобається Подобається x 5
  15. Koza-Dereza

Я надiюсь ви не про мене ;) Бо я зовсiм не така - бiла i пухнаста! Але якщо по серйозному то не встати менi з мiсця, але я всiм всiм розказую як тут тяжко жити!!! I взагалi деякi нашi знайомi у Львовi живуть в 100 раз лiпше нiж я! Мамина подружка приїхала зi Львова i вона скажем зовсiм не бiдна. Менi троха було встидно вести її додому в свою 2-х кiмнатну квартиру без "євроремонту". Але тьотя була ввiчлива, в очi з мене не смiялась :) Я наприклад завжди Львiв маю за свою батькiвщину.

16. Patrick

Patrick Well-Known Member

Коза-Дереза, це звичайно не мій бізнес, але Ви перші публічно про це написали.
    Ну а Вашому чоловікові не хочеться мати маленьку хату , або кондо десь на Скокі-Норт Шор Чікаго без пяниців сусідів , або десь в іншому доброму районі?Невже його влаштовує 1 бедрум апартмент , а тепер ще з маленькою дитиною?
    Ви маєте бути дуже доброю і любячою(по принципу - с мілим рай в шалаше)жінкою, що йдете по лінії найменшого опору....
    Моя би мене зїла разом з патрохами , якби наша хата (чи авто , чи щось інше) було гірше від кругу наших знайомих....
    Згідний це показуха , міщанство , до якоїсь міри і рагулізм.Але це також і стимул , прогрес який йде на користь сімї.

П.С. Це би більше пасувало до приватного повідомлення , але незручно якось - Ви замужем і я жонатий.

Додано через 2 години 39 хвилин

І все таки , я буду їхати,Буду , тому , що в Львові є більше позитивного ніж негативного.Але , навіть не це.
    Буду їхати за "відчуттям перехоплення духу" , за відчуттям ,яке не може дати мені ніяке інше місто світу.
    Відчуттям , яке проявляється : при зустрічі старих шкільних друзів, колишньої моєї класної керівнички, сусідів ,першого мого кохання(!!!), двору , вулиці де пройшло дитинство , могил близьких і далеких родичів на цвинтарі і т.д. ..і накінець моїх батьків , які не стають молодшими з року в рік і категорично відказуються на постійний переїзд до мене , або до сестри (вона в Нью Джерсі).
    А чого варта зустріч з колєґами на старій кухні , де застілля почалося з купленого в Duty Free в аеропорту віскі , або бренді i до переходу на пробування самогонки від цьоці Ґені(абстрактна назва) , причому не бути пяним ані трішки і нестача наговоритися.

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Та ні, natty, я ніколи не критикую.;) Бо критикувати Батьківщину, то те саме, що критикувати рідну маму. Може вона і не така, якою би її хотілося бачити, але то просто гріх щось погане казати на землю, яка тебе виростила, поставила на ноги. Я, навпаки, чим можу допомагаю і друзям, і рідним. І хату нашу стараємося утримувати в порядку. І на благоустрій вулиці, села даємо, як на щось збирають. Навіть ще й сусідів заохочуємо. Ну, а раз так життя склалося, що маємо два доми, то що зробиш? Такий тепер світ настав, що люди переміщаються. А про свою Україну то тільки сусідам хороше розповідаємо. Навіть діти показують альбоми друзям, хваляться, яка гарна країна, з якої вони походять. Та й впевнена, що і ті, про яких я розповідала вище, теж так тут поступають. А може нераз і заплачуть в скрутну годину, чого то їх доля так далеко закинула від дому. А вдома таке зі себе ставлять, бо як той казав "дурне, бідне, шо воно виділо?"

18. natty

natty Well-Known Member

та ні, не про вас, ні про кого з тут присутніх :) Те, що ви - біла і пухнаста, я зрозуміла ще давно з ваших дописів :)
    Дуже гарно сказано. Я мала на увазі не те, що ви подумали. А те, що не треба себе ще в Америці настроювати на те, що тут хамство, бруд, бідність...Ви ж їдете за емоціями, за відчуттями, а побут - то таке, другорядне. Хоча хотілося б, щоб ці враження не затьмарювалися ним, але це ще попереду.
    Знову ж повторюся, я нікого з вас не мала на увазі. Просто є такі, мені зустрічалося, на жаль, багато таких нехороших людей. Критикувати можна, але дієво, принаймні прикладом показуючи іншу поведінку і роблячи щось для того, щоб ситуацію змінити:)

Додано через 28 хвилин
    А це проблема тільки чоловіка? Жінка до того прикладатися ніяк не має? Тільки пиляти? Я вважаю, що стимулом має бути не те, що є в когось чи в сусідів, а власні уявлення про хороше життя, майбутнє для дітей. І дбати про це мають обоє. Я такого "розподілу праці" не розумію : чоловік жили рве на кількох роботах, щоб доробитися до чогось, а жінка сидить вдома чи працює не напрягаючись і пиляє. Я ввжаю, що якщо є на то об'єктивні причини (не лінь і не інертність чоловіка), якщо він зараз просто не може забезпечити собі і своїй сім'ї кращі умови, то треба просто тугіше затягнути пасок і перечекати. Бо через таке от пиляння часто розпадаються сім'ї.

писи - вибачте, якщо занадто різко. просто зачепило. можливо, у вашій сім'ї таке стимулювання і нормальне. в моїй - категорично ні.

19. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Сфера послуг - болюча тема у Львові...
    З Німеції до Львова - то не через океан, два-три рази на рік буваю дома... принагідно підрихтовую трохи авто у Львові, дешевше (хіба сама робота, бо з укр. цінами скоро певно вигідніше буде запчастини з Німеччини везти, а дома лише за роботу платити... :eek: ) Є таке спостереження: на "Добрий день, хлопці! Перепрошую, не можете подивитися то і те..." ну ніхто не реагує! Мають тебе в дупі, майстри зацофані... :aggressive: Тому останні кілька разів доводилось робити морду цеглою, підходити і цвиркати між зуби "Слишь, пацан, глянь, мля, на фіру, там шось не фуричить, йопта...":cool: Ефект вражаючий, чесне слово - помагало!:cowboy:

20. Koza-Dereza

Патрiку, дякую за турботу :)

А де Скокi-НОрт Шор? Я знаю де Скокi пригород є, а що таке Норт-Шор не знаю.

а де твій аватар? :)