серйозні науки або Біблійна наука

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 26 гру 2008.

?

що важливіше? чому надаю перевагу?

1. виключно Біблійна правда!

30,8%
  2. наука понад усе!

19,2%
  3. потрошку всього...

42,3%
  4. я геній, я "вєнєц творєнія", мені то не тре!

0 голосів
    0,0%
  5. я не християнин.

7,7%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, кажу вам вчора, що нині буде сніг.... я всьо пойняв.....

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

о_Оо_Оо_Оо_О

По-моєму, то постійно, нє?

Я не те що там.... але просто... от взяти то опитування. Я його в корінь нєпоніме. Там задано питання, а відповіді.... нє, я того опитування ні буб-бум... хоч ріжте....

:haha::haha::haha::haha:

Останнє редагування: 31 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  3. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

хіба в нас суперечка в кого краща теорія? теорій багато хороших, краща/гірша то суб*єктивні, оціночні поняття
    а в нас суперечка як виникла та чи інша теорія і на скільки вона логічна, обгрунтована
    як єврейський бог став вашим ви ще не обгрунтували ;)

Педро, фанатики ближчі до диявола, ніж вільнодумці :mocking:

а диявол не по форумах сидить, а в церквах, де священики беруть фіксовану плату за таїнства, в кабінетах гінекологів, де набожні жіночки роблять аборти, в готельних номерах, де чоловіки зраджують дружинам і т.д. і т.д. і т.д.

Останнє редагування: 31 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  4. Гелена

так і я ж про це
    а ви про достовірність і точність :mocking:

мені вже надоїла "гра в слова і коми", давайте ближче до суті
    чому біблія основа основ для вас? на які знання ви посилаєтеся надаючи такий статус цій книжці?
    якщо на лише на віру, то так і признайтеся :give_rose: і питання я знімаю

5. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Зара,обгрунтую(немаю правильної "г"),так от:

2:12 що ви того часу були без Христа, відлучені від громади ізраїльської, і чужі заповітам обітниці, не мавши надії й без Бога на світі..
    2:13 А тепер у Христі Ісусі ви, що колись далекі були, стали близькі Христовою кров'ю
    2:14 Він бо наш мир, що вчинив із двох одне й зруйнував серединну перегороду, ворожнечу, Своїм тілом,
    2:15 Він Своєю наукою знищив Закона заповідей, щоб з обох збудувати Собою одного нового чоловіка, мир чинивши,
    2:16 і хрестом примирити із Богом обох в однім тілі, ворожнечу на ньому забивши.

12 что вы были в то время без Христа, отчуждены от общества Израильского, чужды заветов обетования, не имели надежды и были безбожники в мире.
    13 А теперь во Христе Иисусе вы, бывшие некогда далеко, стали близки Кровию Христовою
    14 Ибо Он есть мир наш, соделавший из обоих одно и разрушивший стоявшую посреди преграду,
    15 упразднив вражду Плотию Своею, а закон заповедей учением, дабы из двух создать в Себе Самом одного нового человека, устрояя мир,
    16 и в одном теле примирить обоих с Богом посредством креста, убив вражду на нем.
    І ще от таке:

10:9 Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде.
    9 Я есмь дверь: кто войдет Мною, тот спасется, и войдет, и выйдет, и пажить найдет.

Все в цьому році досить,всього найкращого,а завтра в комп"ютері вже буде інша цифра справа знизу-2009.

6. Гелена

франц-йосип, непереконливо :)
    цитата з книжки, в якій купа перекладацьких помилок, де одні фрази суперечать іншим і яку різні конфесії тлумачать по-різному :mocking:

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

на вірі, на вірі також.
    От мене інколи дивує подібне запитання:
    -як ти можеш вірити, коли там чогось з Біблії не знаєш?

Є різні люди. Комусь для віри і досить тих знань, які він має і в тому нічого злого немає. А є люди, яким для віри треба більше знань - прошу дуже. Я не думаю, що від того прямо залежить сила віри, хоча і може залежати. Хоча у житті часто буває наступне - отримуєш віру, а знання, як наслідок.

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це не дивно, якщо врахувати, що належите до КП-релігії, в якій все давно поперемішувано...
    почну здалека...
    яким чином люди зрозуміли, що Ісус -- є той, ким є?
    за вчинками?... :)
    те саме стосується свідків Єгови...
    спочатку я бачив, як вони поводяться і мав можливість порівняти з трійошниками, це "земля і небо" -- абсолютно різні люди з різними моральними цінностями...
    я задав сам собі просте питання: а якби всі люди були такі як свідки, то що було би тоді?
    слідкуєте за моєю думкою? ;)
    після чого почав переглядати їх брошури, просто читати по-трошки Біблію...
    хоч багато хто (голослівно) заявляє, що Біблія це збірка притч, повчальних історій та суперечностей, -- насправді це зовсім не так, просто не кожна людина може усвідомити те, що в Біблії написано.
    тому для більшості людей Біблія непотрібна, бо простіше піти в "церкву" послухати музику, понюхати ладану, подивитися на картини та скульптури...

тому Біблія першооснова, що дає відповіді на всі питання; віра почала з’являтися вже потім. ;)

ось, прочитав наступні слова:
    :))) чудове підтвердження моїх слів....
    саме з такої "логіки" і виникають тоталітарні-деструктивні секти, бо таким людям "достатньо просто вірити".... :))

9. Гелена

пупере, і згідна і ні з дописом :)

так, за вчинками судять людей, але не лише свідки так поводяться, хоча я швидше повірю свідку, бо католик чи православний (номінальний звісно) вкраде чи збреше і не задумається
    а про свідків я такого не чула. це добре, що тих хто не практикує дотримання моральних норм вони в себе не тримають
    очевидно, що справа що не в кількості, бо католики і православні тішаться кількістю, а не якістю

але. свідки, як і інші віруючі прийняли як догму - біблія основа основ і вже тоді почали її вивчати і жити згідно її настанов
    нє, то похвально і т.д. але я вважаю Біблію визначною книгою в числі інших і все
    бо вона писана і переписувана просто людьми, для людей і про людей

щодо Ісуса, тут теж питання: чому Бог? чи Божий син? бо так пише в Біблії? але думку про Біблію я вже висловила вище
    для мене це великий, філософ, вчитель, цілитель, дуже визначана людина, одна з тих, хто змінює хід історії, але людина і все
    схожий шлях був в Будди, до речі
    історія знає не одного такого вчиеля і цілителя, але чому він Бог?
    Ісуса Христа зробили Богом, бо християнство стало державною релігією
    а за підтримки держави будь-яка релігія може розповсюдитись і стати домінуючою в певному регіоні, імхо

звісно, я допускаю, що можу помилятися, але в будь-якому напрямку
    я читала історію і теорію деяких релігій і зробила для себе такі висновки
    проте я не є атеїсткою, не знаю чому дехто тут так думає :mocking:

ви також не забувайте, що є купа інших релігій і конфесій
    і мало які допускають, що це просто різні шляхи до Бога
    більшість вважає свою віру істинною, а чужу помилковою
    а насправді вони ж всі однаково вважають себе вищими за інших
    тому мені і смішно, коли кажуть "тобі наша віра не доступна", так. але "вам не доступна моя" :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  10. duncan

помилка... :)
    свідки прийняли Біблію з тих самих причин, що і я -- переконалися в істинності та безпомильності....
    коли вони відкинули різні філософії та "усні перекази" (це не тільки перекази трійошників, а й різні релігії, які були викладені на папір через сотню-другу років після того, як якийсь вчитель діяв чи говорив), тоді й побачили, що -- як я вже казав раніше -- дає відповіді на всі питання...

спробуйте: просто читайте Біблію і порівнюйте слова з різних частин...
    без того, що вам розповідали попи, ви чули по телевізору, в школі тощо... ;)

11. Гелена

в якому перекладі? Огієнка, наприклад?

=====================
    а щодо всіляких писань... думаю, багато з них містили великі знання, але багато інформації втрачено
    ті що збереглися теж містять, от тільки правдиво розтлумачити нема кому :)

12. duncan

та в любому.... :)))
    навіть в гугл-перекладі....
    рано чи пізно ви почнете шукати більш точні на логічні переклади і зможете їх знайти в "перекладі нового світу".... ;)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А знання безкорисні без віри.

14. duncan

віра базується на знаннях, а не на забобонах.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

не тільки на знаннях.

16. duncan

тільки і виключно!
    звідки ви дізналися про Ісуса і про те, що Він говорив?
    сусід розповів?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну дізнався.... але не повірив і що тоді?
    Є багато, хто знає, але віри не мають і що?

18. duncan

тому, хто не віре, просто віра непотрібна...
    ось ЩО.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

отже, крім знань потрібне ще й бажання?

20. duncan

звичайно, правильне бажання....

зауважте: бажання це не віра.

а де твій аватар? :)