серйозні науки або Біблійна наука

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 26 гру 2008.

?

що важливіше? чому надаю перевагу?

1. виключно Біблійна правда!

30,8%
  2. наука понад усе!

19,2%
  3. потрошку всього...

42,3%
  4. я геній, я "вєнєц творєнія", мені то не тре!

0 голосів
    0,0%
  5. я не християнин.

7,7%
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

календар? :)
    вибачте, а письмена їх вже розшифрували?
    вибачте, ви Біблію читали чи тільки чули те, що переповідали інші?..
    о_О в Біблії (Старий Заповіт) чітко сказано про те, що земля -- це планета, яка є в космосі...
    "хронологічні помилки" -- з цього місця детальніше, наприклад, які?
    про день народження Ісуса ви скромно промовчали...
    "завжди"?.. :mocking:
    хто "завжди" зображає?..
    перепрошую, але чим далі ви судите про Біблію, тим більше схоже на те, що ви не Біблію критикуєте, а тих, хто Біблію трактував, як йому заманеться... :mocking:
    ви ще згадайте байку про кадик (адамове яблуко), ніби-то адам вдавився цим "яблуком", тому у чоловіків з’явився кадик... :)
    перепрошую, але ж є певна різниця між людиною і Сином Божим, чи для вас це однаково?..
    чи ваше бажання уявити себе якоюсь унікальною особою додає такої гордості за себе, що тяжко усвідомити, що людина є порох, від якого НІЧОГО у цьому світі не залежить?
    що людина може окрім:
    - заср*ти землю
    - знищити інші створіння
    - померти

нічого? о_О
    як це так?
    :)) знову попівські оповідання....
    ви навіть фразу неправильно навели (слова не у тому порядку поставили), бо Ісус сказав: кажу тобі сьогодні, будеш зі Мною в раю!
    бачите різницю? ;)

це ж очевидно: Бог не вмішується, люди захотіли жити самі без Бога -- вони живуть, придумують власних божків, придумують філософію, хочуть самі бути божками, а не виходе -- злостяться і знову винен Бог.

відповідь проста: людина не шукала Бога, а шукала для себе невідомо що...
    містичні теорії, шамбалу, хотіла мати багато грошей (дівок\чоловіків, славу, почесті, нову цяцьку)...

Останнє редагування: 30 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  2. D.M.

D.M. Well-Known Member

Процитуйте, будь ласка, і вкажіть розташування в Біблії.

3. duncan

:wacko: я вже цитував...

4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Угу, і це теж не завадило б процитувати. Але, по-моєму, це відомі речі, про які навіть священники говорять; і ще роз'яснюють, що в конкретних фактах Біблія може помилятись, але не помиляється в тому, що важливо.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, ну скажіть, вам самому не смішно з того, що ви пишите?

Ви бачите зміст у слові "сьогодні" у даному контесті, що ви написали?
    хіба Ісус міг йому говорити вчора, чи завтра, коли розмова йшла у теперішньому часі!!!!

6. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Гелено,будьте добрі,тезисно ,основні засади вашої моралі.
    -------------------------------------------------------------------------------

От вельмишановна Мавка подала приклад,такий педагогічний-перевірки,завдання задає.
    Я теж колись був обтяжений педагогікою і може то в мене рецидив,але я хочу вам шановна Гелено порадити на зимові канікули:
    Хоч Мавка і називає вас «важкою артилерією»,ви таки хоч концепцію християнства уясніть для себе (теоретично,по-науковому,без фанатизму)бо те що проскакує у ваших дописах,стосовно Біблії,християн,ролі Ісуса,душі ,раю,зла етс.робить тую артилерію
    дуже легкою,а аргументи непереконливими,за браком конкретики і перевагою емоцій.
    Якщо ви у такий спосіб сперечаєтеся заради суперечки,все одно треба володіти предметом, так що підтягніть трохи теорію.

7. duncan

пан мих, я кажу вам зара, що ви зрозумієте мої слова не одразу! :)

8. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ага, але не до кінця, бо певно і ми не такі мудрі як вони були :mocking:
    до речі, через той календар прогнозуть кінець світу на 2012 рік
    ну або якісь катастрофи
    кінець світу чи катастрофа - популярний сюжет :)
    про хронологію я вже казала, а чого ви не читали уважно?
    про Ірода, роки правління його і його сина єдині точні дати від яких можна відштовхуватися
    якщо брати їх до уваги, то 6 років похибка в даті народження
    це одна з версій...
    а про точну дату... а я хіба астролог? чому я маю знати точну дату?
    є кілька версій, з них якась правильна

їх, їх
    книжка ні в чому не винна, автори теж
    пупере, кажу вам ще раз - я не вірю, що Ісус був Божим сином!
    хіба це не виключає наступні питання про нього як Божого сина?

бачу. а ви розумієте, що з так могла бути переписана і перекладена вся біблія?
    від однієї коми залежить віра мільйонів в наявність/відсутність душі після смерті
    дуже надійна книжка :mocking:

ну свідки трактують так, а католики, православні інакше
    звідки мені знати як коми розставляли? а вам звідки знати?

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Олю, а Ви ж добре знаєте, що диявол в такі часи особливо активізується.
    Ось і активізуються і атеїсти і язичники і інша нечисть.
    Дивуюсь, що "блаженні" щось довго мовчать. Памятаєте таких?
    Ось тільки сумно, що християни різних конфесій радше один однову вчепляться за чуби ніж показати тій нечисті своє місце.

10. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

я не настільки добра, щоб все розписувати...
    і до сповіді не дуже добре ставлюся :mocking:

а що я мала на увазі, коли відписувала Олі, ви ж про це питаєте?
    конкретно: я не розумію расизму, не поділяю думок про те що колір шкіри впливає на поведінку, поведінка залежить від іншого
    а деякі форумляни-християни в темі про расизм так висловлювалися, що не вважати їх расистами важко
    мене це неприємно здивувало
    далі: я вважаю треба цінувати все живе, а фраза "тварина для їжі, мені навіть не шкода як ріжуть" в темі про вегетаріанство для мене теж дуже була неприємна
    хоч би жалість була, але ж ні. дивно таке чути

зрештою, християни вважають, що все живе і неживе дано їм Богом на використання, то й вони користають
    споживацьки ставляться до всього, нє?
    і зас*ть, як каже пупер, Землю
    сам же Бог їм дозволив :pardon:

ще вам можу сказати, що я переконана в тому, що правду нам не дано знати, головне бути хорошою людиною і не робити нікому зла
    цього достатньо, щоб мати спокій на душі і не боятися смерті :)

• Подобається Подобається x 4
  11. duncan

це нормально, адже є навіть зовнішні ознаки цього, а трійошники (та решта) все одно це заперечують; в Біблії ці ознаки описані досить однозначно..
    а в інших "святих книжках"? ;)
    і де ці дати?.. :)
    гран пардон, але ж це не я наводив псевдосхожіть різних божків та Ісуса... ;)
    о_О ви про письменників Біблії?..
    я про попів, які Біблію "прилучили" до язичницьких вірувань...

пані гелено, ви бачите зв’язок?
    є християнство, а є КП-релігія, яка поєднала християнство та язичництво, то чому вас дивує, що КП-релігія так схожа на ті вірування, які ви називали? ;)

ну тоді скажіть: хто це все створив?

ваша логіка якась дивна....
    якщо хірург робе операцію, хіба не важливо, як він працює скальпелем?.. о_О
    "одна кома"?

"казніть нєльзя памілавать" -- це ж всього-на-всього одна кома!

я вам розповім.. :)
    почніть нарешті уважно читати Біблію, а не шукати невідомо чого...

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Приїдьте до Америки, поселіться коло чорних, то ще мене переплюнете в расизмі. :) А з України про расизм розсуждати, то те саме, що мені про китайців Китаї. Бо я там ніколи не була. :)
    Та і не расизм то. То просто реальність. Я чорних не переслідую і не закликаю переслідувати. Я просто за них розказую, яка то тут вони непотріб в Америці. Хоча є й вийнятки нормальних людей.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ви можете казати завтра, чи вчора, говорячи в цю хвилину?

14. mavka

mavka Well-Known Member

Франце-Йосипе, Ви ще не довели, що самі володієте предметом :))) - одні емоції , пусторорожні оффтопи та переведення стрілок! Зрештою, звична справа для багатьох тутешніх дописувачів. На мої питання не відповіли ні Ви , ні Пупер. Я й не чекаю вже. :nea: бо насправді цього вже й не потрібно - очевидна ж безсистемність, поверховість та зацементування набутих колись уявлень про християнство.

15. mavka

mavka Well-Known Member

людина не є просто порох й від неї залежить багато.
    помітила останнім часом, що одні Ваші дописи суперечать іншим (можливо, просто думка не висловлена точно) .
    але для того, щоб Ви зрозуміли, що позиція Ваша помилкова стосовно Сина Божого ще раз раджу поцікавитись Аріанством й причиною отруєння Аріуса, одного з перших християнських священників з Александрії. (пригадую, що колись вже це зробила, але прогалина Ваших знань очевидна. )

16. duncan

дякую, я розумію... :mocking: "послати до витоків" я також вмію.... :)))
    чим мені ще поцікавитися?..
    ще якимись "єресями"?..

17. mavka

mavka Well-Known Member

Слава богу, в теперішній час Ви маєте можливість перефільтрувати дуже багато інфо й самі визначити, що є єресь. зауважу, дуже багато англійською й дуже мало українською. я, наприклад, взагалі не користуюсь українськими джерелами, бо просто їх нема.
    крім того, не забувайте, що такі самі люди, як ми з вами, класифікували певні речі як канони й як єресь. вони ж труїли опонентів й спалювали їхні праці, щоб й сліду не було.
    Пупере, розкривайте карти ;)

18. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Мавко,я не ставлю за мету щось ,комусь доводити в такий спосіб(на форумі) мені здається це не зовсім ефективно,доречно,серйозно.
    Я просто висловлюю свою думку стосовно того чи іншого питання.
    Ваш менторський тон , трохи ускладнює спілкування з вами ,бо натяки,замість запитань, і претензії на право виставляти оцінки є неконструктивним,але менше з тим . Мені зрештою теж ваш об»єм знань видається безсистемним накопиченням з якого ви добуваєте ті чи інші факти. А так , все нормально ,як для форум спілкування.
    Всього найкращого і Happy New Year.

19. mavka

mavka Well-Known Member

власне! почитайте свої перші повідомлення й Вам стане зрозуміло, що й до чого. :) вважаю свій тон часом аж занадто дружелюбним й толерантним з огляду на дописи окремих милих форумлян, що з теми гілки моментально переходять на персоналії.
    енівей, -
    гарного закінчення старого року й цікавого новорічного вечора! :)

20. duncan

от бачите!.. ;)

пане миху, я вчора сказав вам, що зрозумієте ви не одразу... :mocking:

пані мавко, не можу собі дозволити бути таким нахабним і пхатися поперед жінки наперед...
    пропоную вам "відкрити карти" першою...

а де твій аватар? :)