серйозні науки або Біблійна наука

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 26 гру 2008.

?

що важливіше? чому надаю перевагу?

1. виключно Біблійна правда!

30,8%
  2. наука понад усе!

19,2%
  3. потрошку всього...

42,3%
  4. я геній, я "вєнєц творєнія", мені то не тре!

0 голосів
    0,0%
  5. я не християнин.

7,7%
  1. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Хто так каже?журнал "Пізнайко"?

2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

про сліпу віру...
    імхо, люди завжди намагалися обгрунтували логічно свої вірування
    не напевно знати намагалися - але принаймі логічно обгрунтувати
    настільки наскільки дозволяє рівень розвитку суспільства загалом і людини зокрема

тому в наш час набуває поширення розуміння, уявлення бога як інформаційної субстанції, яка всюди є, всіх чує і відчуває і слова і думки, на все реагує і реагує справедливо, від якої залежить і минуле і майбутнє, яка і є буттям, з якою можна поговорити, яка існує вічно і буде існувати вічно і т.д.
    це логічно поянює чому бог чує не лише слова, але і думки, знає емоції, чому колективна молитва сильніша, чому віра дає те в що віриш і т.д.
    яка не є в речах типу ікон чи хрестів, не в спорудах типу церков, синаног тощо
    але логічно що вони несуть в собі зокрема сакральну інформацію і мають певну силу якою ми ж своїми віруваннями і надіями нагородили їх
    а норми моралі, способи поклоніння богу завжди змінювали залежно від епохи і уявлення бога і потреб від бога
    приблизно так я думаю...дуже приблизно :)

• Подобається Подобається x 1
  3. Гелена

бувайте здорові!
    мені швидко надоїдають суперечки з одного і того ж питання ;)

4. Гелена

ще раз мушу вернутися, бо обіцяла вам тексти
    от ціла купа пророцтв і застережень проти гріха, схожі на біблійні

от інше схожі застереження і передбачення:
    Падмасамбхава
    [Люди] будут носить различные непарные одежды. Благородные духовники станут наряжаться, монахини - красоваться в зеркале. Охраняя себя, люди будут уповать на оружие, в еду подмешивать яд. Мудрецы и учителя станут обучать дурному. Правители не смогут быть хозяевами своего ума. Люди потеряют скромность и стыд, женщины лишатся власти над телом. ... Каждый год [будет разноситься] весть, и люди станут надевать новые украшения и одежды. Простолюдины примутся преподавать учение. Женские речи наполнятся высокомерием. Лжецы будут давать благословение. Обманщики займут место великих созерцателей. Болтунов и краснобаев нарекут мудрецами. Мужи будут нарушать клятвы и гордиться этим. Рабы станут управлять государством, а цари превратятся в рабов. Жестокие палачи выйдут в начальники. Ужасных грешников будут считать народными защитниками. ... Простые люди станут одеваться в благородные одежды из шелка, а высокие духовники - ходить в монгольских платьях. Изверги, убивающие людей, наденут светло-красные накидки духовенства. Люди начнут с усердием учить неверные заклинания. Торговлю и обман будут принимать за одно и тоже. Начнут сочинять и печатать различные лживые книги. Наказы Будды станут подвергаться сомнениям. Благие обычаи будут забыты, плохие дела и дурное поведение станут привычными.

Останнє редагування: 29 гру 2008
  5. франц-йосип

правда написано через 700 років а то і більше після Павла ,та справа не в тому у Павла йдеться про те що будуть вибирати собі учителів згідно своїх захцянок.Щоб чути те що хочеш чути і не в якому разі не більше
    А так той дядько правий,бо знов таки користується не знаннями,а принципами.
    Дякую за текст - большенєнада,ніубідітєльна,

6. Гелена

Миху, та закритих, тобто відкритих лише вибраних знань, наук і писань історія багато знає
    колись і письмо було не для всіх
    тепер от ПП є бо там інфа не для всіх
    того і кодування вигадали і т.д.

а ви думаєте зараз таких знань нема? є
    і завжди будуть
    навіть Тесла і Ейнштейн не всі свої досягнення розкрили, бо за їх словами людство доних ще не готове
    так що... то не дивина що не для всіх
    тільки треба правильно розуміти про що йдеться і чому

аяяя... і не кажіть. то всьо казки для дітей
    і взагалі як то можна вірити в казку про непорочне зачаття, бо на дівчину орел сів, або слон з боку вийшов?
    інша справа - голуб спустився :mocking::mocking::mocking:

:) ніхто і не сумнівався
    є тексти і кілька тисяч років тому писані, але вам то не потрібно
    вони ддя вас такі ж ніубідітельні як мені і біблійні

7. mavka

mavka Well-Known Member

тут Він правий, але не будемо зачіпати Черчилля, чомусь в мене впевненість, що про нього знаю більше, ніж Ви.. він належав зовсім не до демократичного ордену.

а, узагальнюючи дописи останніх сторінок, мушу зауважити, хлопці, що пані Гелена б"є по вас тяжкою артилерією, а ви в окопах - літачки паперові пускаєте з цитатками. :))

8. mavka

mavka Well-Known Member

це писав учень Франка, який допомагав йому в останні роки. Ви живете в якомусь придуманому ідеальному світі, Франце-йосипе.
    так, нагайка релігійна потрібна, страх божий, для тих, хто не бачить як закони працюють, на мою думку.
    Ісус, коли Ви вже так не можете без цитат, що казав ? до кого він прийшов ? Давайте, ось перевіримо Ваше знання та розуміння предмету ! :) і що це було за коліно ? :) (розуміння Педро ми вже перевірили)

9. франц-йосип

та яка різниця хто писав,я питаю як таке могло бути???чому за гроші равинів?де ся поділи гроші християнські? і далі ви цитуєте когось

що колись один раввин сказав Франкові : "Бажаю й вашому народові вродити собі такого героя Моїсея, який би об"єднав людей ідеєю й вивів з глухого кута".

Ну як же такі слова могли вийти з вуст невідомого ребе "вродити собі Моісея" ,а Бог тоді де?

Цьоцю,а ви часом не вчителька,бо то якось у вас професійно виходить оте перевіряння.Не треба перевіряти-перевірено,а якщо маєте запитання то прошу запитайте,радо відповім,якщо зможу,а так напівнатяками я боюсь що не так зрозумію,та ще ляпну шось не теє,а ви своїм червоним олівцем мені всьо покреслите,по-учительські.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну і де ті бомби?

11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

почитав...
    там йде мова про людину, яка щось з себе представляє....
    всього-на-всього...
    і описували життя будди через кілька сторіч, тобто "оповідання з оповідання"... :)

я не вважаю буддизм релігією, скоріше це філософський рух...

• Подобається Подобається x 2
  12. франц-йосип

Нажаль,я живу в реальному, важкохворому світі,Мавко.

13. duncan

я був в оффлайні дві доби, на форум не заходив... ;)
    "призначення релігії"?... о_О
    гелено, даруйте, це ж не лекція про науковий атеїзм, чи лекція? о_О
    абсолютна неправда....
    люди завжди хотіли просто вірити і не задавати питання...
    звідси і беруть початок різні міфи та забобони...

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Good bye, my love, good bye
    Demis Roussos

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

то вас не оправдовує ніяк.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та то, Мавко, навіть на церковній проповіді десять раз переспівано, про шо ви хочете сказати.... і все розжовано і пояснено.

17. duncan

йду голову попелом посиплю.... :)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

о, то чоловіча розмова... а то.....не був....., відлучився.... кого то цікавить, нє?

19. Гелена

пупере, то ж не єдине писання яке збереглося
    але як вам цікаво то в в неті або в бібліотеці самі знайдете, а як ні, то ні

обгрунтуйте популярніше, бо дуже непереконливо. дуже

а свідки з якою метою досліджують біблію, до речі???
    і що ви там казали про знання і віру? нагадайте :)
    ну так вчать вас, вчать і одні двійки - не можете раз повторити десять раз вам переспіване :)

20. duncan

ви праві: ні... :)
    мене мало приваблюють філософські рухи...
    справа у тому, що свідки якраз вийняток з правил...
    якби всі так цікавилися Біблією, підкреслюю: суто Біблією, а потім всім решта, то ця тема не виникла б взагалі; інша справа, коли люди намагаються до побутових знань пристосовувати Біблію -- тоді і виникають усі ті кумедні історії, про які ви частково згадували...

віра повинна базуватися на знанні, а не навпаки (нагадую), робити судження про християнство за словами попів -- наївно.. :)

а де твій аватар? :)