серйозні науки або Біблійна наука

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 26 гру 2008.

?

що важливіше? чому надаю перевагу?

1. виключно Біблійна правда!

30,8%
  2. наука понад усе!

19,2%
  3. потрошку всього...

42,3%
  4. я геній, я "вєнєц творєнія", мені то не тре!

0 голосів
    0,0%
  5. я не християнин.

7,7%
  1. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Гелено,я вважаю що біблійні історії саме унікальні,пророчі(і пророцтва які збулися описані в Біблії) з абсолютно новими для свого часу моральними настановами(віра в Єдиного Бога Творця і поклоніння тільки Йому)
    Зрештою ці всі питання вивчають екзегетика та ісагогика,а решта-це белетристика,і вимагати від белетриста наукових досліджень і висновків недоречно.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Франко вирішив історію виникнення землі вивчити по Біблії......:haha:

3. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

пророцтв історія знає багато...
    і які висновки зробили екзегетика та ісагогика? що ці історії унікальні в своєму роді?
    тоді ці висновки суперечать історичним даним, науковим висновкам, бо є стародавні тексти, які про це свідчать
    а моральні настанови - йдеться про заповіді, а не про віру в єдиного бога
    зрештою бог один, а ще його син, а ще дух святий, а ще купа пророків і святих - як в багатьох релігіях

4. Гелена

а для чого тоді недолуга історія створення світу там описана? просто так?

5. франц-йосип

Чому ж так от власне іудейський монотеїзм з якого виросло і християнство і іслам був тим чинником,який радикально змінив суспільну мораль.

Які висновки?А які висновки зробила філологія?А от про стародавні тексти про поклоніння Єдиному Богу якщо вони старіше Старого Заповіту,то повідомте,де вони?

6. Гелена

варто порівнювати різні священні писання одні з одними, а не варитися в своєму соці як це роблять екзегетика та ісагогика

щодо моральних настанов... не вбий, не вкради, не чужолож, шануй батьків і т.д. - були давно і у всіх релігіях практично
    і це відображають історичні документи...

далі сперечатися мабуть нема сенсу :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не намагайтесь щось їм довести бо вони НЕ ХОЧУТЬ знати.
    Коли я працював в Англії в мене була медсестра. Дуже гарна 18 річна дівчина, але любила не відмовляти собі в різних задоволеннях. І з бойфрендом з яким жила і поза як можливість була.
    Мені жалілася - ось я атеїстка, ні в що не вірю і не можу вірити.
    Я їй сказав ти не можеш чи НЕ ХОЧЕШ вірити? Даю гарантію, що не хочеш, бо якби ти вірила то усвідомила б що треба трохи підтягнутися на ниві моралі.
    А так по-страусиному, голову в пісок і скільки того життя...
    Відповідати нема перед ким.

8. Гелена

ой, як люблю коли починаються такі розмови - невіруючий, значить неморальний, нещасний, і прочєє :mocking:
    та з чого ви це взяли? що за примітивне, забите мислення?

на міжконфесійному форумі я знайшла таку... ммм... як би то назвати..."жізнь в брєду":
    питання на мільйон баксів, відповідь на мільярд: "Может ли девушка с очень развитым материнским инстинктом быть неверующей?
    Я не встречал, а вы?"

ой, нема вже про що говорити, ви НЕ ХОЧЕТЕ знати, кажу вам вашими ж словами :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 2
  9. франц-йосип

так,і філологам тим вже давно треба не тільки своіми буквами-реченнями займатися,а поцікавитись як, скажімо, метелики розмножуються.
    ??? які??? все посилаєтесь на якісь міфічні "документи" може маєте на увазі розписи на трипільській кераміці? Там от саме Дерево Життя.

Так а із своєю совістю можна "добекатись по-людськи"

10. Гелена

йой, та прогугліть, як не знаєте ні одного

11. mavka

mavka Well-Known Member

:)
    отож констатуємо факт - для абсолютно переважної частини християн-форумлян є проблемою беземоційне, несуб"єктивне, обгрунтоване фактами обговорення теми "що таке Біблійна наука" і "Що було підгрунтям для створення Біблії".

підстави - страх відкрити книжку й дослідити її. брак часу на це. брак сил та бажання.
    для мене Біблія - книжка за допомогою якої можна маніпулювати людьми. Писали її жреці певної касти, які винесли таємне вчення зі Стародавнього Єгипту. Ніколи цього не можна забувати. Писалась книга протягом багатьох століть. Адже в юдеїв було два важливих періоди в історії. Це відображено в Біблії.

Вельмишановний Педро, Ви пишете

:)
    здається, правильніше було б, коли б Ви написали : "Не намагайтесь щось НАМ довести, бо МИ НЕ ХОЧЕМО знати".

Ви знаєте, що весь тираж Франкової книжки був викуплений християнськими священниками на гроші :) раввинів й знищений ??.... це підірвало здоров"я Франка.

запитайте в пересічного християнина, хто такі самаритяни, хто така цариця Естер й чому цей розділ в Торі, про що Пісня Пісень, як виглядає синагога, які важливі традиції іудеїв.... відповідь "нащо це нам !"

коли я пишу "маніпулювати" , маю на увазі добре значення того слова.
    вже писала колись, - Тора була дана хворому племені як лікарство. Але в ній була закладена й певна програма розвитку того племені. коли біля вас свавільний підступний народ, поведінка якого непередбачена, жорстока, егоїстична, вам треба поставити його в рамки.
    левити це зробили.
    тисячі людей вони вирізали, поки примусили народ скоритися й увійти в ті рамки через страх бути знищеними.

це чужа історія, про яку пересічний українець не знає, або знає мало.

я до того, що колись один раввин сказав Франкові : "Бажаю й вашому народові вродити собі такого героя Моїсея, який би об"єднав людей ідеєю й вивів з глухого кута".
    у нас, впевнена, були свої герої і ще може будуть.

Пупер не відповідає на питання про що Біблійна наука, а найперш, наука Тори.. :cry:

а в Педро хотілося б запитати таке.
    є в Біблії один відомий сюжет.
    у родині молода жінка не могла завагітніти. чоловік її подівся, помер. примусили її стати жінкою меншому братові, але той зігнорував почесний обов"язок запліднити вдову, Онан йому ім"я, за що теж був Господом відісланий в шеол. ........... якось свекор йшов на базар, то невістка переодягнулася в повію й звабила того свекра, завагітнівши близнюками.

про яку премудрість вчить ця біблійна історія оту Вашу англійську медсестру ? ( а вона там справді є)

;) :))) :tongue:

Останнє редагування: 29 гру 2008
    • Подобається Подобається x 3
  12. Гелена

десь хтось давав цитату про п*яного Ноя згвалтованого сином
    це зразок сім*ї, яку варто було врятувати перед потопом?

в мене таких питань море, а відповідь "вам просто не дано того зрозуміти. бо то не всім дано" :)))

13. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Гелено, питання теж треба якось коректно задавати, спершу почитайте Буття, нікого син не гвалтував.
    А щодо того, кому що дано, то про це сказано Ісусом в Євангелії від Іоанна 9 (про сліпонародженого)

14. франц-йосип

Тут можна паралель із висловом Черчиля про демократію-він казав що ненавидить демократію,але нажаль не знає кращого сусп.устрою.Так і тут "маніпуляції",які роблять людину-людиною,вимагають любові до ближнього,забороняють поганські поклоніння і аморальні вчинки,забороняють вбивство і виводять людину на СВІТЛО-то напевно найкращі "маніпуляції" яких людина достойна.
    А далі-то вже сумна пісня про підступних левитів,світову закулісу,(короче всіх нас розвели )то у сусіда з півночі ця тема розробляється вже давно,дуже іх там гноблять оті таємничі жреці.
    Мавко а як сентеція-"Християнство-троянський кінь юдаїзму"( це щось із мауплянських розвідок на цю тему)
    А от тут http://rutube.ru/tracks/641724.html?v=77d41285afbfdc60aec7c029a5779c70

всьо чотко,по-воєнному

та вже так не ганьбіться своїми "знаннями" а прогугліть як ви кажете

15. франц-йосип

це теж цікаво,а чому на гроші равинів,що християнські священники своїх грошей не мали?чи равини їх примусили?тоді питання -як?

таке щось схоже на комуно-гебельсовську пропаганду,заслати "дурочку",а там хай відмиваються

16. Гелена

мені не соромно що я не знаю напам*ять всю біблію
    а вам не соромно що ви більше нічого не знаєте і не хочете знати, крім однієї цієї книжки?
    до речі, просто наповненої аморальними історіями, чи я знов брешу по вашому? :mocking:

а прогуглю я після вас. ви вже прогуглили про інші тексти?

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пане Калиниченко, там нема кому щось доводити. Просто людина не хоче знати. Чому? Не знаю і зрештою це не моя справа.
    Дещо пояснює на цю тему ап. Павло в листі до Римлян.

18 Бо гнів Божий з'являється з неба на всяку безбожність і неправду людей, що правду гамують неправдою,

19 тому, що те, що можна знати про Бога, явне для них, бо їм Бог об'явив.

20 Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме. Так що нема їм виправдання,

21 бо, пізнавши Бога, не прославляли Його, як Бога, і не дякували, але знікчемніли своїми думками, і запаморочилось нерозумне їхнє серце.

22 Називаючи себе мудрими, вони потуманіли,

23 і славу нетлінного Бога змінили на подобу образа тлінної людини, і птахів, і чотириногих, і гадів.

24 Тому то й видав їх Бог у пожадливостях їхніх сердець на нечистість, щоб вони самі знеславляли тіла свої.

25 Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь.

Ап. Павла до Рим. 1:18-25

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я ж писав чому.
    Вона, ця книга є "закрита" для багатьох. Яким способом закрита? Цією, як ви кажете, "недолугою історією". Зверніть увагу, Бог спочатку створив день і ніч, а вже потім небесні світила. От вам і ще один замок для розуміння Біблії.
    Біблію писали люди і писали так, як це вони розуміли, хоча й натхненні Святим Духом. Там є Боже Слово, воно ховається за тими словами тих людей, що писали у світлі своїх розумінь, у недолугості тої мови, якою вони користувалися, у тому часі, в якому вони жили і т.д.

19. франц-йосип

І додає в листі до Тимофія

4:3 Настане бо час, коли здорової науки не будуть триматись, але за своїми пожадливостями виберуть собі вчителів, щоб вони їхні вуха влещували.
    4:4 Вони слух свій від правди відвернуть та до байок нахиляться.

3 Ибо будет время, когда здравого учения принимать не будут, но по своим прихотям будут избирать себе учителей, которые льстили бы слуху;
    4 и от истины отвратят слух и обратятся к басням."2Тим.4

Але ж то знов таки писано для таких"примітивів" що не хочуть магією і поганськими віруваннями " розширювати" свідомість.

20. Гелена

писано тільки в Біблії? до Біблії моральних настанов, попереджень про гріхи, про спокуси, про кару не було?
    очевидно ви думаєте, що так

що ж дам вам пізніше кілька витягів з інших джерел, давніших за Біблію, зараз не маю часу шукати тексти

а серед них є і релігійні трактати, є і послання, є і збірники законів, і епоси і літописи і т.п. які свічать про те, що в люди вірили, яку мали мораль, до чого тяглися, що осуджували
    почитайте "Послання гераклеопольського царя до свого сина" про настанови жити чесно, високормально, бути справедливим
    закони Хаммурапі, праці Конфуція і так далі - це все було і до Біблії (я про чесноти і моральні цінності)
    і листів скільки було! ого-го! не лише листи Павла до Тимофія чи римлян
    а ще казки, легенди, міфи - це все відображає свідомість людей різних епох

просто кожна епоха мала свої цінності, кожен народ і народець свого бога чи богів, свої вірування і історії про нього
    на кожному етапі розвитку властивості і суть бога розумілися інакше
    чому зараз кажуть що бог являє собою всюдисущу інформаційну субстанцію? бо ми живемо в інформаційному столітті

про примітивів...не одне стародавнє суспільство було високорозвиненим і в науковову і духовному плані
    скільки їх було, тих суспіьльств нам достеменно невідомо, але відомо що вони булиЮ, деякі судячи з усього розвитутіші ніж наше
    християнство відіграло свою роль в становленні певної суспільної моралі, але не воно одне, а ще філософія, література, мистецтво, наука
    та ви праві Миху, стародавні автори так і писали всіляки історії - як вони розуміли, як думали, скільки знань і досвіду мали на той час
    а ще переписували давніші історії, вичитані в старих звитках, а ще записували ті історії які передавалися усно
    тому так багато схожих історій в різних народів світу і з різних куточків світу
    історій про потоп штук 20відомо, а скільки ще невідомо? бо було 6 льодовиків періодів, то всіляких потопів мабуть були тисячі, а при записуванні гіберполізовано повінь перетвоювалася на світовий потоп
    а про створення світу ще більше історій, то ж завжди цікавило людей - хто ми звідки
    що не розуміли пояснювали як чудо, як надприродне
    що незрозуміле було для них добрим - називали богом, божими силами, що було злом - темними силами, нечистю і т.д.

-----------
    християнство - то просто те що було потрібно новішому часу, релігія яка вчила людей бути смиренними і покірними, задля отримання влади, задля підкорення, задля придушення опорів і бунтів і т.д.
    релігія яка давала, надію що на тому світі буде ліпше, бо на цьому життя було ой, яке тяжке, надію, що хтось любить і чекає, що терпіння буде винагороджене, зло покаране і т.д.

зрештою це є призначення релігії, а так само музики, літератури, науки, медицини - розрадити, підтримати, допомогти, поснити, полегшити і т.д.
    тільки всюди свої способи і методи :)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)