серйозні науки або Біблійна наука

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 26 гру 2008.

?

що важливіше? чому надаю перевагу?

1. виключно Біблійна правда!

30,8%
  2. наука понад усе!

19,2%
  3. потрошку всього...

42,3%
  4. я геній, я "вєнєц творєнія", мені то не тре!

0 голосів
    0,0%
  5. я не християнин.

7,7%
  1. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Ми напевно не розуміємося. Я згідний

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

что ее пить нельзя ........... а достал так потому что на мой взгляд это самый ..**..*** способ выражения религиозности .... и не надо на меня орать, я человек гордый..я и заплакать могу .... :)):)):))

• Подобається Подобається x 1
  3. coolzak

coolzak Well-Known Member

Пупер -кров з мяса тварин НЕМОЖЛИВО повністю усунути.Свідки вегетаріанці чи ні?

4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

котрої саме істини? бо вона трохи різниться залежно від конфесії
    про рай і пекло, про душу, навіть про те чи був потоп думки різні
    а ті хто голосує за попередні варіанти автоматично християни?
    імхо, краще було написати "інша відповідь" :)
    коло вічності? може і є
    питання звідки воно взялося
    (Миху, питання риторичне :) )

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

гелено, я ж не у всіх гілках відписую.... :pardon:
    якщо вам не подобається таке формулювання -- у нас максимально демократичний форум...

6. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Просто біблійне поняття "вічність" не означає -довго або давно-а означає "ЗАВЖДИ",от і всі кола.Незвідки не взялося-було ЗАВЖДИ до всього, перед усім і т.д.

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Може Ви знаєте, яка наука вже заперечує ці категорії? Я маю на увазі порівняно обєктивну науку а не як в СССР - "єтава нє можєт біть патаму шта нє можєт біть нікада!"
    До речі, вчора на Діскавері Ченнел дивився годинну передачу про потоп.
    Не одне слово Біблії не було заперечено.

8. mavka

mavka Well-Known Member

:) Ви знаєте, Педро, скільки таких потопів на нашій планеті було в різних місцях!...
    а проте Моїсея не існувало й виходу з Єгипту через море не було такого масштабного й драматичного - все це міфи "на здогад буряків".

це як "що важливіше, відчуття смаку чи відчуття дотику ?.."

:)
    в першу чергу, це питання відводить убік роздумом "що таке царство Боже в розумінні Пупера ? й про що генерально Біблія в розумінні Пупера ? "

з моєї точки зору, завуальване непопулярне вчення Біблії - наука про людину, тому питання Пупера буде "що краще біле молоко, чи молоко але біле ?" :)

• Подобається Подобається x 3
  9. Гелена

та йой...та ми трохи не про те говоримо
    Біблію по-різному трактують: католики, свідки, адвентисти
    всі вони називають Біблію джерелом своїх знань і провідником в житті і всі розуміють по-своєму
    хто правий? якби трактування було єдине, то не було би про що сперечатися
    а так - різні думки про трійцю, про використання ікон, про свята, про душу

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мавка, для Вас дуже підходить стара сценка Жванецького про Сідорова-касіра.
    А то що Мойсея не було, як рівно ж і Ісуса Христа і апостолів, я вивчав в школі. До речі, там заперечувались і Ваші боги.

А Ви на них не звертайте уваги (як в свій час я зробив). Хочете познайомитися - поволі, як кажуть в Англії, one step at a time.
    А ті що трактують, то так перекручують, що ні в тин ні в ворота. Чи спеціальний переклад роблять.

Останнє редагування модератором: 28 гру 2008
  11. mavka

mavka Well-Known Member

ой, Педро, краще не будемо про сценки! :) я ж теж люблю театр. (але це не відповідь - апостолів наприклад, ніколи не було 12, їх в Митри стільки було, а в Біблії 17-19 душ навскидку), напишіть просто - "поняття не маю про все заховане, сприймаю буквально Біблію".) ;)

Останнє редагування: 27 гру 2008
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мавко, це ж офтоп, який Митра? Той, що биком бився? При чому тут Біблія? Напевно для вас Митра улюблений герой легенди, нє?

13. Гелена

трактують всі: і католики і православні і свідки і т.д.
    що ні на кого не звертати уваги? :good:

до речі, про легенди:"вся религия Христа есть повторение с некоторыми несущественными добавлениями, согласно требований эпохи, религиозных культов Митры и Будды."
    справді дуже схожі історії :)

Останнє редагування модератором: 28 гру 2008
  14. консультант

консультант Дуже важлива персона

Пише про все, що людину може цікавити. Відносно " хто створив Бога?", Пупер вам вже відповів. Може ви знаєте з інших джерел, що хтось створив Бога ?:)

15. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Трактують всі,але треба дивитися до чого ці трактування-до прощення гріхів і спасіння душі чи до.....

16. Гелена

я думаю того ніхто не знає і не буде, питання відпадає

щодо Біблії - це просто один зі збірників давніх легенд, переказів, міфів, казок, історій, повчань, переказів і т.д.
    дуже визначна книжка, дуже значима для людської історії, дуже складна для розуміння, дуже цікава...
    але... так само як інші пам*ятки культури

є давніші історії про народження пророків, богів, про непорочне зачаття, про ходіння по воді, про учнів тощо. і дати свят збігаються або майже збігаються
    що ви думаєте про ці історії?

17. Гелена

чи до чого? всі однаково доводять те що їх метою є боже царство і спасіння
    ви як знаєте хто до чого веде насправді?
    ви думаєте що правильна тільки ваша віра
    так інша теж думають що правильна тільки їхня :)

18. Гелена

Мішаня, то що ви думаєте про давніші історії?

ось так зображували Митру:
    кого нагадує?

19. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Мені кажуть Святі моєї Церкви до чого.Я впевнений що вчення моєї Церкви веде до спасіння. По плодах треба дивитися

20. Гелена

Мішаня, а кажуть святі отці вашої церкви про схожіть християнства і буддизму?
    Христианство и Буддизм

Всем известны обстоятельства рождества Христа и первых сорока дней его жизни. Основные моменты я напомню:
    1. Он родился от Святого Духа без земного отца.
    2. Его рождение было, согласно православным тестам, безболезненным для Марии. Мало того, она осталась после этого девой.
    3. Он родился в хлеву для скота и звери были одними из первых, кто увидел рождение Христа.
    4. Перед и во время его рождения засияла неизвестная звезда, а с неба ангелы запели чудесную песню.
    5. На сороковой день родители принесли Иисуса в иерусалимский храм, где старец Симеон взял его на руки. Ему было открыто Богом, что он не умрет, пока не увидит родившегося Мессию. После того, как он поднял Иисуса на руки, он произнес: Теперь ты отпускаешь меня, Владыка... (Лк. 2, 29-32)

А теперь рассмотрим некоторые детали рождения Будды. Чтобы не быть голословным, возьму книгу известного религиоведа Мирча Элиаде "История веры и религиозных идей". В 28-й главе "Будда и современники" как раз описываются детали первых дней Гаутамы.

1. Зачатие Будды было непорочным, бодхисатва проник в правый бок матери под видом белого слона.
    2. Рождение было безболезненным для его матери Майи - в саду она спотыкается о дерево, слон выходит из ее бока и появляется мальчик.
    3. Поклониться рождению Просвещенного пришли 12 животных
    4. В момент рождения Будды был сильный свет с неба, оттуда падали цветы и играла прекрасная музыка.
    5. Цитирую дословно: "Из Гималаев в Капилавасту прилетает по воздуху Асита, престарелый риши, чтобы взглянуть на новорожденного. Старец берет его на руки и, убедившись, что перед ним именно тот, кто станет Буддой, плачет: ему не дожить до того времени и не бывать последователем Будды".

(Для справки: Буддизм появился за 500 лет до христианства и к моменту возникновения последнего был уже сильно развитой религией с огромным количеством последователей).

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)