серйозні науки або Біблійна наука

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 26 гру 2008.

?

що важливіше? чому надаю перевагу?

1. виключно Біблійна правда!

30,8%
  2. наука понад усе!

19,2%
  3. потрошку всього...

42,3%
  4. я геній, я "вєнєц творєнія", мені то не тре!

0 голосів
    0,0%
  5. я не християнин.

7,7%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви праві: є два варінти.

1. Істинно кажу тобі сьогодні будеш зі мною в раю.

Тут мається наувазі, що розбійник у той самий день разом з Ісусом буде в раю. Для мене та фраза є цілком зрозуміла.

2. Істинно кажу тобі сьогодні, будеш зі мною в раю.

Я тут не можу зрозуміти того слова "сьогодні", яке воно має значення? Якщо я кажу тепер, в даний момент, то й так ясно, шо я кажу сьогодні. Ну не можу ж я казати тепер, але завтра. Гм.... ну може я чогось не розумію.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, прошу дуже! Нагадали!
    Ще один приклад, що людина після смерті є, а помирає лише тіло.
    Навіть, якщо це притча, але притча не могла бути побудована на брехні, так чи ні?

3. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Наскільки я знаю, в найдавніших текстах св Євангелії розділові знаки взагалі не стоять. Може Пупер знайде ще аналогічну фразу, де Ісус сказав:"Істинно кажу тобі сьогодні", а я не знайшов...:)

4. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Може здаватися дивним, але протиріччя в Біблії знаходять ті, хто не читав, або не дочитав її до кінця. Як СЄ уже 6 років досліджую Біблію, і не знайшов жодного. Цю книгу неможливо трактувати, бо коли щось не зрозуміло, завжли знайдеться пояснення в іншій частині.
    Правда, що Біблія не підручник з природознавства, чи історії, але коли трактуються наукові чи історичні питання, вона, як і належиться Слову Бога правдива, точна, і гідна довіри.
    Наприклад: пані Гелена говорила про розбіжності в родоводі Ісуса приведених Матвієм та Лукою; відповідь досить проста - йдеться про походження по двох лініях: - Марії та Йосипа.

5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

така проста відповідь і в мене виникла, але...
    хіба священик міг того не знати?
    ну але я не перевіряла цього особисто...

6. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

А ви поцікавтися - скільки годин відводиться в семінарії на вивчення Біблії?

7. Гелена

я думаю священики вчать її ціле життя
    річ не в тім скільки вчать, а як вчать і як трактують...

8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я вважаю, що це роблять тільки одиниці, всім решта вистачає семинарських знань, щоб заробляти гроші.

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

"я думаю"?... :mocking:
    не те, щоби не вчать, а навіть не цікавляться....

спілкувався я з деякими попами, то вони більше зацікавлені в різних церемоніях, ніж у читанні Біблії...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

як це? всі імена співпадають, а одне не співпадає і то є розходження двох ліній?

11. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Миху, ви перш ніж відписувати перечитали б усе-таки, а то якось у дуже вже незручному світлі виглядаєте. Знаєте приказку про порожнє відро?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну застосуйте її, чого ж відійшли від теми? Родовід Ісуса за Лукою та Матвієм повністю співпадає, крім прадіда Ісуса. А може ви просто не читали?

13. duncan

пан мих "взнає" цю приказку завтра (в неділю), тому зара каже "чому відійшли від теми"... :))
    кілька років тому, коли я почав цікавитися Біблією, я сам побачив, що родоводи різні...
    я кілька разів перевірив, і був шокований цим...
    один свідок, імені якого я зара навіть не згадаю, дослідив це питання і дав мені вичерпну логічну відповідь...

пс. ліля романова також на форумі вже давала відповідь на це питання; мені не дивно, що єдина людина, яка належить до КП-релігії змогла дати відповідь:

трійошники Біблію просто не читають, їм це не тре (пан мих сотоварищи неодноразово цим вихвалявся), що має бути спочатку віра (мабуть, сліпа), а Біблійні знання -- не важливо (не важливо, бо за два роки пан мих так їх і не продемонстрував).

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я вам скажу: 6 років. І дуже багато праць пишуть саме з біблістики. На жаль, мудрі й знаючі на парохії нечасто йдуть. Але є вони й серед парохіяльних священиків.
    Я он читаю Франкове "Сотворення світу", то нічого нового ще не вичитала, про все мені колись чоловік (тоді ще майбутній) розповідав і давав книжки читати.
    Я не знаю. Про порожню бочку знаю, про дзвін знаю. А от про порожнє відро знаю лише, що його забобонні люди бояться. Ви ж про що?
    Та все дуже просто, пупере. Ті, хто знають відповідь на це питання, не тратять час на пусті балачки в неті. :)

Мені дивно інше, що ти кажеш, що Біблія постала як писаний твір. Я десь там тебе зачепила вже з цим питанням. Ти відповів, що вона постала саме як писана. А які цього є докази? Я якраз собі видрукувала статті про історію Тори. Почитаю, продовжу.

15. duncan

знаю, тратять на заробіток грошей...
    найперший доказ того, що Біблія писана -- в Біблії...
    може ти не звернула увагу, але моісеєві були дані письмові вказівки, а не усні...

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А нас інакше вчили. :pardon:
    А саме вчили так, що Старий Завіт, як і Новий поставав.

17. Гелена

ну на нинішній день може і нічого нового, але то ж писалося в 1904-1905рр.
    та Франкові той твір не пробачили :cry:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цитата з Євангелія (І. Огієнко) від Луки:

42 І сказав до Ісуса: Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство Своє!
    43 І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!
    44 Наближалася шоста година, і темрява стала по цілій землі аж до години дев'ятої...

Пупере, ану швиденько кажіть, де ставити кому????

Ех.... двіючники......тьфу, відмінники!!!

Останнє редагування: 4 січ 2009
  19. Гелена

Миху, я вам вже в іншій темі сказала про ті коми...
    кожен ставить кому де хоче і вірить, що вона там і має бути
    нє, щоб визнати, що не все ми знаємо і заспокоїтися :dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  20. zet

zet Дуже важлива персона

Это как сравнивать что лучше шар или куб? Или молоко с изумрудом.. Абсолютно нет общих критериев. Конечно, наука важна, т.к. она помогает изучать окружающий нас мир... Это предполагает умение быть скептиком и проверять опытом все свои догадки, принимать же только уже подвержденные неоднократно опытным путем. Здесь нет места просто необоснованной вере, иначе получим то, что было во времена Сталина. Когда генетику объявили лженаукой, а настоящий лжеученый (но он верил в свою правоту) получал премии.
    Но все моральное воспитание выросло из религии... Это когда стоит вопрос о человеческом взаимопонимании и доверии, сочувствии и порядочности.. Нельзя же быть фанатиком того или другого.

Останнє редагування: 5 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)