серйозні науки або Біблійна наука

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 26 гру 2008.

?

що важливіше? чому надаю перевагу?

1. виключно Біблійна правда!

30,8%
  2. наука понад усе!

19,2%
  3. потрошку всього...

42,3%
  4. я геній, я "вєнєц творєнія", мені то не тре!

0 голосів
    0,0%
  5. я не християнин.

7,7%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

шо то таке?

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а то таке, коли людина хоче дізнатися для себе, бо відчуває потребу, а не для того, щоб використати проти інших людей, наприклад, придумати нову КП-секту...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

кажу вам завтра, ви не праві.

4. duncan

плутаєтеся в часі після нового року? ;)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

а так:
    кажу тобі сьогодні будеш зі мною в раю.

6. duncan

якщо я і буду в раю, то точно не сьогодні і не з вами, бо ви в рай не вірите, ви вірите в триликого бога, якого не існує і рай, якого не існує... :pardon:

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

не забагато суперечностей в одному реченні?

Як не існує? А Ісус про який рай говорив?

8. duncan

про той, який буде після армагедона на землі...
    пан мих, подумайте над цим реченням.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

одні ждуть Месію, інші Армаґедону....

А Ісус сказав "сьогодні", а не після Армагедону.

хто сказав?

Останнє редагування модератором: 1 січ 2009
  10. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

отже, біблійна наука в двох варіантах:
    ...за пупером - після смерті нема ні душі, ні раю, ні пекла
    ...за Михом - після смерті душа є і йде до раю або пекла

які ще будуть варіанти? і це все тлумачення одного і того ж тексту Біблії
    чи текст різниться? :scratch_one-s_head: :scratch_one-s_head::scratch_one-s_head:

11. duncan

Ісус сказав "будеш" одному з злочинців, тому, хто розкаявся, а не в своїй писі вважав, що головне просто вірити в невідомо що (другий вірив невідомо у що).. ;)
    за Біблією "мертві не знають нічого", "йдуть у гадес"..
    за михом -- фантазії на вільну тему і віра невідомо у що (бо головне тупо вірити)...

12. Гелена

так і пише? йдуть в гадес? лишилося з’ясувати що таке гадес?

• Подобається Подобається x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, Гадя Пєтрович Хрєнова....:haha::haha::haha:

14. Гелена

ой, Миху, зараз ви заберете свій плюс коли взнаєте чого я питала

бо гадес - це "греч.; миф. (подземное царство, царство теней; бог подземного царства)"
    і тут чит. про гадес, Hades

====================================
    то є такий термін в Біблії чи ні? бо то з грецької, з міфології, про тамтой світ на хлопський розум
    а греки в потойбічне життя вірили :dntknw:

Останнє редагування: 2 січ 2009
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну я вперше такий термін почув. Ад, пекло..... а гадес.... не читав такого.

16. Гелена

бо є певно різні переклади. всі конфесії мають свій переклад, свої крапки і коми. а переписали з міфів :mocking:
    а може пупер так собі сказав, а тепер думає як викрутитися ;)
    от і будь тут мудра :dntknw:

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

СЄ і пупер у питанні "життя після смерті" судять так само, як атеїсти: після смерті - чорний екран. Така сама й ідеодогія приблизно. Як комуністи-атеїсти говорили, що для людини головне - це побудова комунізму, так само СЄ говорять, що головне - це вірно служити їхній організації. Єдина різниця, що за теорією СЄ, Бог кого хоче - воскресить. Але тут у них в теорії знову нестиковка. Вони кажуть, що після смерті вмирає все: тіло, дух, душа, тобто нема нічого. Повстає запитання: кого тоді воскресить Бог? Бо якщо воскресить людину, то то вже буде певно зовсім інша людина, а не та, що колись померла.... Скажімо, залишилася б хоча душа, як ідентифікатор тої померлої, а ні.... нема нічого. Коли ж задати таке питання СЄ, то вони нічого ліпшого не придумали, як сказати: а для Бога хіба не все можливо?
    Для Бога то все можливо, але чому Бог має викручуватися через їх фантазії - не зрозуміло.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гелено, а от чесно. Як ви сприймаєте оті слова, які Ісус говорив розбійнику:

істинно кажу тобі сьогодні будеш зі мною в раю.

Пупер стверджує, що після сьогодні стоїть кома. Питання в іншому, який зміст того слова "сьогодні" у Пуперевій інтерпретації тієї фрази? Як на мене, то слово там стає лишнім, якщо поставити кому таким чином. Коли я говорю до когось тепер, у цю хвилину, то й так ясно, що то є сьогодні, а не вчора, чи завтра, нє? Яка ваша думка?

• Подобається Подобається x 2
  19. Гелена

ну де кома (чи інший розділовий знак) має бути я не знаю, а в наявність душі після смерті вірю :)
    і "сьогодні" могло бути сказано і в смислі "нині кажу" і в смислі "нині будеш", так що хто з вас правий теж не знаю :dntknw:

Останнє редагування: 2 січ 2009
  20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мих, я вже не хотів заходити на цю гілку, але бачу суперечка продовжується.
    Для мене таємниця чому СЄ і адвентисти (суботники) відійшли від твердження Євангелії про те, що духовно людина не помирає після смерті. Твердження, яке все більше і більше підтверджується науковцями.
    Візьмім ту ж притчу про багача і Лазара. Вони кажуть що це притча. Добре, може конкретного Лазаря не було. Але ж Христос не міг говорити неправди про всю ситуацію і розповісти нам про неіснуючий світ!
    В ап. Павла - "бажаю розрішитися і бути з Господом...", ап. Петра "знаю що незабаром повинен покинути оселю свою..."
    Значить вони всі тіло трактували як тимчасове помешкання для нашого духовного "я".
    Для чого ж створювати питання на порожньому місці і перекручувати слово Боже?

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)