Село, в якому народився провідник ОУН

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А не за які гроші!!! Якщо десь відпочивати (в нас в Австралії непогані пляжі),
    то я волів би, по-перше, Хорватію (Дубровнік!), Францію чи Італію...
    На крайній випадок (криза все-таки) - Златни Пясици...

• Подобається Подобається x 3
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А вони однозначно перемогли!
    Особливо враховуючи пропорційну кількість "стволів".
    Вони змусили РАХУВАТИСЯ з ними.

Совєтська держава ЗДАЛАСЯ, оголосивши амністію. Пам"ятаєте коли? У 1955 !

Якби не солідарність вояків із населенням, виселили би усе корінне населення і був би "західний Крим" або ще щось.

• Подобається Подобається x 2
  3. Марусино

Марусино Well-Known Member

борис, а мені відповісти?:) мене процитувати?:) я теж там про крим говорила:)) але, мабуть, зовсім не в тому напрямку, що ви:)

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ні, не перемогли. Наскільки пам"ятаю, по самим оптимістичним для УПА даним останній бій вони провели у 1956 році. У 1959 році вбито Бандеру. Фактично з того часу ОУН не мала ніякого суттєвого впливу на життя в СРСР.

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Як Вам сказати..?
    О! піснею!
    Не думай о сєкундах свисока.
    наступіт врємя - сам поймьош, навєрноє...

6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Степаничу, я сподіваюся, що дєвушка теж стібається, інакше це однозначно Ваш пацієнт :)

7. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

особисто я спочити хотів би у власній хаті років так за 50 щонайменше :) спочивати в Іллічівську не збираюся та й взагалі не поспішаю :)

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

... або пиво.:)

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Таки правда Ваша, Борисе. Вони однозначно - перемогли! Вони одних заставили дрижати 60 років, та що там 60! Ще довго дрижатимуть і скалитимуться всі марусинині роди тільки від одного слова БАНДЕРІВЕЦЬ. Дрижатимуть, бо підсвідомо відчувають, що завжди знайдуться люди, що за свободу свою і свого краю положать життя, що не стануть плазувати перед ніяким зайдою на їхню землю. А другим вони покажуть, що боротьба за свій край викликає повагу навіть у ворогів, а іншим пригнобленим дає сміливість і собі скинути з себе гніт гноблення.

Мартіні, боюся, що дєвушка і так не зрозуміє Вашої підколки.:) З неї така українка, як з мене балярина. :)

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Саме день оголошення амністії й був Днем Перемоги УПА.
    МОНСТР здався і через губу запропонував мир.
    Я міг помилитися щодо дати - нехай мене підправлять.

Олю, Ви краще знаєте західні реалії, ніж я.
    А я просто пишаюся тим, що наш народ не відсиджувався по хатах, поки городи топтали то варяги, то греки. І ті, й інші отримали в міру наших можливостей.

• Подобається Подобається x 1
  11. levandivka

Або отягчьонний пивом стан...

12. Марусино

Оля (класний нік....до речі..), вам вирішувати, яка з мене українка? тоді кому вирішувати, яка з вас українка?

знаєте. в чому між нами різниця? в тому, що ми НЕ відчуваємо себе пригніченими ніким, а ви постійно шукаєте ворогів (навіть там, де їх немає). Ну то ваша справа, але ж живемо в одній країні. от що...

ну вам краще знати українську мову, тож спочивайте, де хочете:)

13. levandivka

Знаємо!
    "Чєловєк проходіт как хозяін".
    А шо їх шукати? Самі на слова "Бандера" злітаюцця.

14. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Цікаво, а ЧИЇ то прийшли кілька десятків років тому в НАШІ села і шукали там ворогів... Розстрілювали НАС, вивозили в Сибір...

З якої б це радості? То є справа жителів міста Іллічівська... Ну подобається Вам назва - тіштеся тим...

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

завтра в містечку Старому Самборі відкривають памятник Степану Бандері, споруджений на кошти меценатів... ( в мене там купа ролдини і друзів, то вже то знаю)))

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Нік, як нік. :) Звати мене так. До того ж вживаю його у Називному відмінку жіночого роду. Якось середнім родом ( як дехто тут ;)) бути не хочеться. :)

Напевно мені. :) Бо я вчителька української мови. І скажу Вам, що українка Ви нікудишня. Трійочниця, якщо за радянською системою оцінювання. :)

Ви або читаєте через рядок, або домислюєте. ;) Ми себе пригніченими не рахуємо. Ми вистояли часи неволі і таки дочекалися свободи і признання того, що наші предки боролися недарма. От ви тепер в незавидному положенні. І країни, якій ви щиро служили, нема і те, що би ви мали любити, ви ненавидите. Тому, дійсно, шукаєте причини, щоби знайти винного. Вам тільки можна поспівчувати.

17. Марусино

:))) це чому ж?:) ви хоч би врахували те, що навкруги ныхто українською не розмовляє, а я тут з вами. Ну що ж, це не цінується мабуть:sad:

кому я служила?:) мені 28 років лише, агов:))

це ви про що? де я і вчому шукаю винних?))

то і кажіть за себе, не треба за ВСЮ Україну казати.

18. Марусино

слууухайте:) то ви "гість" - психолог?:) а чого ж своє натуральне ім'я нам не виказали? ну то нічого, цікаво пишете.
    одне не вгадали - я одружена та маю півторарічну дитинку:)

19. Марусино

інет замінює мені час, коли чоловік працює, а вам що до того?:)

ну добре, давайте по суті:

це ви перелічили якості, властиві більшості населення України. То що поробимо?

тож, все перелічене - то погано?

20. Марусино

а знаєте, за умовами сучасних подій, то як раз я і опиняюся у меншості.

а де твій аватар? :)