можливо я упереджено ставлюсь до такого, але я б краще витратила ті гроші на абонемент в спортзал, чи басейн))) а літератури, з якої можна почерпнути енергію- ого-го скільки!
Між читанням літератури і фізичною руханкою є таки різниця. а там як раз поєднувалась фізична руханка (а саме конкретні вправи для всього тіла та внутр. органів) з психологічним настроєм. і в принципі, щоб правильно і ефективно робити вправи в тому ж спортзалі треба, щоб хтось підказав, показав і скорегував, а ше й пояснив як і що діє. Займалась і в спортзалі і ходила на тай-чі. То я би швидше прирівняла Норбекова до тай-чі, якщо розумієте про що я, бо трошки то різні речі. А так одне одному не заважає. Але я просто розказала враження з 1 семінару. Ну і народу там було багато, і багато молоді, які вже пройшли ті семінари.
В принципі хворію рідко. Одні з причин - позитив, не підвантажуюсь непотрібними проблемами і уникаю лікарів, категорично. А також ходжу пішки, катаюсь на велосипеді і т.п.
А чому Ви самі не ділитесь як дбаєте про своє здоровя? Окрім Щодо мене, то в першу чергу вважаю потрібно звернути увагу на харчування, робити зарядку , прогулянки по можливості на свіжому не загазованому повітрі. А також потрібне спілкування з друзями/людьми які вам подобаються для гарного настрою і позитивних емоцій. Це, на мою думку, необхідний мінімум.
Здоров"я, як і всі болячки, йде, в першу чергу, від голови. Якщо думати, що їси, як проводиш свій час, як вдягаєшся в холод/спеку, то хвороб стане набагато менше. Ну і ще не треба думати, що захворієш (це про бабок у громадському транспорті, які бояться протягів і закривають всі вікна, потіють, а потім виходять на вулицю, а там вітерець... от її й продуло...). Поменше звертатися до лікарів, лише у разі крайньої потреби (зуби розвалюються, потрібна операція тощо). Можу на своєму прикладі поділитися, як не хворіти. 1. Я дуже ретельно обираю продукти, які їм сама і які їсть моя сім"я. Останнім часом навіть хліб самі печемо. Крім того, харчування має бути збалансованим: побільше овочів/фруктів (вітаміни) та іншої клітковини, поменше мучного, солодкого, жирного (від такої їжі лише дизбактеріози та проблеми з травленням)...Правильне харчування забезпечує також міцний імунітет. 2. Не п"ю кави, не маю шкідливих звичок... 3. Веду активний спосіб життя, часто буваю на свіжому повітрі, хожу разом з дитиною до басейну. Наразі активно займаюся аквааеробікою (до речі, сама, без тренерів) з метою якнайкраще підготувати всі м"язи до пологів. 4. Не знаю дороги до лікарів. Аналогічно моя сім"я. 5. З юних років слідкувала за тим, як вдягаюся. Як результат, не маю ніяких запальних процесів статевих органів (а скільки жінок в наш час їх мають через необачність в молоді роки, і не можуть завагітніти/виносити) або інших хронічних захворювань як-то гайморит... 6. Не боюся протягів та інших "страшилок". Ці пункти, попри сидячу роботу та частий стрес, дозволяють мені швидко відновити фізичну та моральну рівновагу, бережуть мене від хвороб (максимум 1 застуда на рік, коли дуже противна погода), чого і всім бажаю!