:biggrin: Якраз маю "новий" електрон, вже понад 2 роки, політ нормальний техніка, то трохи інше, інші "пріоритети" тут не все так просто, бо є великий конурент - Китай ... але перехід від дешевого-неякісного до більш якісного вже поступово відбувається/відбуватиметься ... так, були часи коли багато (можливо більшість), пили соки-води типу "Олімпії", потім "сочки", тобто споживачі самі визначать, що краще і доступніше ... думаю настане час (не знаю коли), коли Китай і для нас буде робити одяг нормальної якості
Ага... А наші швачки будуть на вимитій шампунем бруківці танцюватимуть віденський вальс... ЗІ: Ггг... Згадалося: Рученьки терпнуть, злипаються віченьки. Боже, як тяжко...
будуть змушені, коли покупці стануть більш забезпеченими і саме на тому уряду варто зосередитись, але не в прямому значенні через роздавання грошей ну не знаю , а як у світі (куди поставляють нормальний китайський одяг) швачки танцюють ? чи бруківка не всюди є ...
Не ображайтеся, але так може говорити тільки дуже далека від виробництва людина, яка абсолютно не орієнтується у стані сучасного українського виробництва. По-перше, я не пишу про державну ПІДТРИМКУ. По-друге, не знаю за червоноградські, а от шкарпетки, які добре "йдуть" в Одесі на 7-му кілометрі практично всі виробляються підпільними цехами, які податки не сплачують. По-третє, Ви знаєте, що більшість підприємств легкої промисловості потрапили в кабалу до Пенсійного фонду і не знають, як з неї при сучасному законодавстві вийти?
Але я знаю, що більшість в-ва має приватного власника і це його справа, а не держави. Для чого було приватизовувати, якщо не можеш розвивати бізнес ? Чи не хочеш ? Держава повинна здійснювати вплив, але іншими непрямими засобами. Не ображайтеся, але так може говорити тільки людина, яка абсолютно не орієнтується у стані сучасного українського розподілу пільг, преференцій, дотацій, субвенцій, тенднерних процедур і ще багато такого іншого :smile: пільги - це недоотримані кошти, одне і те ж до чого це Ви ? .... то вже до відповідних органів контролю
Мені все-таки цікаво які саме мережі одягу страждають від секонду? Як таке можуть говорити, хто себе до нього прирівняв?? Жодна людина, я впевнена немає таємного чи відвертого бажання вдягатись на секонді - я до глибини душі в цьому переконана. Усі хочуть по-людськи купувати нормальні нові речі. А що це значить? Значить що: 1. на нові вітчизняні речі (шкарпетки. колготки, светрики. курточки очевидно) або неконкурентоздатні ціни, зависокі для пересічного громадянина або ненормальна якість; 2. Немає вибору - асортименту, для тих хто може трішки більше заплатити. Чи відпадуть ці питання обмеженням секонду? Та він ніяк на становище легкої промисловості і не впливав.
Я б навіть сказала, що просто нема що купляти. Заходиш в магазини, ціни шалені, а речі - реальні шмати.
Чисто фільсофськи: якщо хтось торгує секондом і йому вигідно, то є інший, хто втрачає вигоду ... Однозначно сказати важко, але ринок секонду (незважаючи на дешевизну товару) в грошовому виразі багатомільйонний, тому і "цікавий" Особисто для мене (сім"ї) цікаві дитячі речі із секонду
малась на увазі легка промисловість... а між тв-ми вибрав би гарніший по дизайну... поставив би щось заерху. хоч якась користь.
Втрачає той, хто ввозить дешеві китайські речі . Ця заборона це такий собі акт підтримки китайськогої легкої промисловості, ну і імпортерів.
чомусь ніхто нічого не каже про те, що під виглядом давальницької сировини (гуманітрки, секонду) в україну ввозили такі шмотки, які потім усі купувли у дорогих бутіках за шалені гроші. от від цього й потерпав український виробник. а стосвно секонду як явища - то є дуже багато людей, які там одягаються. одні від необхідності (біда тисне), інші тому що знають свої точки де можна купити класні речі дешево.
Якщо це Вас дійсно цікавить, можу скинути в ПП. Реальні спірні справи. Реальні ситуації. Ви про що? Конкретний приклад: підприємство у важкі 95-2002 роки "заробило" мільонні борги. Можна виплатити їх за 1-2-3 роки і одночасно платити поточні податки? Ну а те, що Ви дотації, субвенції і тендери звалили в одну кучу, то це взагалі нісенітниця. Де і ЯК вони пересікаються? Даруйте, але влаштовувати лікбез у мене немає ніякого бажання. Є конкретні питання - будь ласка в ПП. Добродії, давайте говорити хоча б про те, у чому щось смислимо. Смішно.
слова не мої, "добродію", а людини, яка навідміну від Вас якраз щось мислить у легкій промисловості. читайте ось це: http://www.lvivpost.net/content/view/2127/296/
держава також не може турбуватися про конкретне підприємство, бо знайдуться ще таких проблемних багато, а якщо не знайдуть, то створять давайте без персональних оцінок (це я про "нісенітниця, людина яка не орієнтується") а пільги, дотації, субвенції і тендери мають одне суттєве банальне спільне - нефективне і корупційне використання бюджетних коштів