секонд-хенд: для кого?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Гелена, 8 січ 2008.

1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: секонд-хенд: для кого?

Я вважаю, що ті, хто могли допомогти і допомогли - просто молодці. Пригадую ті часи... Тоді мої батьки, обоє прекрасні інженери не отримували зарплати дуже довго. Тоді не було на що їсти купити чи одяг, не кажу вже про квартиру. Пригадую,моя тітка, яка тоді була на заробітках, прислала пачку секонд-хенду - то була величезна радість і допомога!!! А після кризи тої, ті, хто мав родичів за кордоном, які допомагали, швидше став на ноги, мав можливість свій бізнес відкрити...
    Інша справа, чи ті, яким тоді допомагали вдячні і намагаються якось віддячити (не обовязково матеріально), чи приняли допомогу як належне.

• Подобається Подобається x 7
  2. Натуся

Натуся Well-Known Member

Я теж купую деякі речі на "хендах",більшість речей для мальоти теж там купила,ще вагітною ходячи,бо зараз не маю можливості туди піти.А купую я там речі не тому що немає грошей,а тому що молода сім'я і вчуся певною мірою економити.Попробую обгрунтувати:дитячі легенькі повзунята(ті що з рукавами) на базарі найдешевші гривень 30,якість-г..но,після першого прання пішло гуляти...В хенді взяла на 30 гривень 6 повзунят,виглядають як новесенькі,тканина дуже приємна до тіла,закинула в машинку на програму виварювання (90 градусів),висушила,пропрасувала гарячою парою і річ гарніша ніж та з базару і не втратила форми,а мальота її три-чотири рази оділа(бо таких речей маю купа),і склали акуратно в кульок на другу дитину:) :radist: ,а якби купляла на базарі чи в магазинах,то тратити багато грошей приходилось би кожен тиждень,бо кнопа швидко росте.І взагалі куплені там речі і собі і чоловікові проходять вдома таку ж обробку,і про ніякий піт і мови бути не може.А молода сім'я в якій працює лише чоловік(я з дитиною,якій 2,5 місяці),і отримує до 2000 гривень,не зважаючи на те,що живемо з батьками,не може собі дозволити купувати всі речі на базарі чи в магазинах,і не скажу,що одягаємося ми гірше ніж інші,тут вже справа смаку,навіть моя сестра старша,помішана на ексклюзивних дорогих речах,знаходить на хенді суперові речі з етикетками,і не ходимо ми як пів-Львова,та і якби не сказала,ніхто б і не знав,що в хенд ходимо,бо купую речі ті,які на поношені явно не тягнуть...
    Є правда табу певне:білизну,шкарпетки і взуття я там навіть не дивлюсь...То речі індивідуальні.І не стидаюся я того де купую деякі речі,бо тепер і хенди цивілізованіші,все справді на вішачках,і кабінки є примірочні і зеркала великі,як в цивілізованих країнах:) :) :)

• Подобається Подобається x 14
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

золоті слова.

4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

може і гірше розуміють, не знаю
    може тому, що в Україні ми всі в однаково поганих умовах? ;)

5. bora

bora Well-Known Member

Навряд. В нас родина допомагає один одному чим може. У кого більше статки - той більше висилає, в кого менші - той менше. Але все одно як тільки дізнаються, що комусь скрутно - так і згуртовуються в допомозі. Традиція. І мені здається. що вона родом саме з України.
    Бо зазвичай за кордоном власне і вважається - закінчив приміром школу, руки-ноги маєш - ні від кого допомоги більше за все життя не чекай. В тому є своя правда, але якось воно жорстоко думати що рідні люди в скруті коли в тебе все добре... чи мо то єврейська традиція.не знаю. принаймні в мене не було в роду євреїв.

• Подобається Подобається x 3
  6. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

та в нас теж :)

7. Ума

Ума Well-Known Member

на секондах певно прикольно купувати всякі цюшки для того, щоб бебікам костюми шити на різні свята в дит.садок :)

8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А в нас, на жаль, навпаки. Ще й заздрять... А деколи та допомога зовсім би не зашкодила.
    От ми - молода сімя. Обоє з вищими освітами і досить добре оплачуваними роботами. Але... Квартири нема, машини нема. Треба брати в кредит, під шалені відсотки. То якби нам хтось дав (позичив без відсотків) гроші на старт, то було би НАБАГАТО легше!!! А потім і ми би доробились, віддали і ще комусь допомогли...

• Подобається Подобається x 7
  9. bora

bora Well-Known Member

З квартирою нам теж нема кому допомагати... Нема на то ради

10. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

11. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

В мого малого є дві речі, які я просто не могла купити ні в бутіках, ні на базарах.
    В школі є вимога до шкільної форми. Дуже сувора. Це обов'язково чорні штани (не джинси!!!) і однотонний бордовий або чорний верх. Штанів купує двоє, а ось піджаків сильно не накупишся. А приходить кожен день зі школи то шкоденя в такому вигляді :suicide: Кожен день не встигаеш прати той єдиний піджак :) Тому малий нарівно з піджаком носить вверху і кофти (чи як то там називається - "батнік"). Так от, такої кофти однотонної вишневого кольору я знайти в наших магазинах не змогла. Малий має 2 штуки, куплені на секонді. обидві з маленькими емблемками якихось закордонних шкіл. і куплені вони на секонді не через те, щоб зєкономити а від безвиходдя

• Подобається Подобається x 3
  12. Grek

Grek Well-Known Member

А хто знає чи працює зараз секонд-хенд (базарчик) на Сихові біля кінотеатру Довженка, а чи його кудись перенесли?

13. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

здається його перенесли, він знаходиться за іскрою, новий базар, ближче до ж/д колії
    буду там в середу, от і скажу точно

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зубрівська вілиці..... сексхенд....

15. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

:wacko1::wacko1::wacko1:

От власне ж!

Останнє редагування модератором: 28 жов 2008
а де твій аватар? :)