секонд-хенд: для кого?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Гелена, 8 січ 2008.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: секонд-хенд: для кого?

Ги-ги...
    жінка,якось-то купила мені 10 пар спортивних швінків(запаяних целофаном)на секонді.
    Який позор!!!

2. SatYr

SatYr Well-Known Member

Так як було сказано вище, на секонді бувають і нові речі - ті що не продались за певний період часу у іноземних магазинах, чи мають певний дефект - списані тими ж самими магазинами. Хоча як на мою думку, якщо є гроші то краще купити нову річ.

3. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

на секонді я мож купити светрика, розпустити і сплести щось нове. а частіше за все - сумки та рюкзаки.
    ще можу чоловічу сорочку там придбати - і тягати її потім.
    білизну купую тільки в магазині.

а ще ліпше - закинути в машинку. і умити руки:)

• Подобається Подобається x 3
  4. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ги-ги... скільки тої роботи - взяти попрати і запаяти в целофан?

в мене родичка працює на залізниці, там дають по два рази постільну білизну, то так провідники заробляють - взяли водою покропили, розгладили, в той мішочок запаяли і ще раз продали :D
    така білизна називається "китаянка", правда не знаю чому
    так от якщо в поїзді купите білизну, розпакуєте, а вона вогка - то вже хтось вчора там спав, не все встигає висохнути вчасно
    абисте знали :p :p :p

5. Оля

Оля Старожилка форуму

От чого чого, а білизну ношену я ніколи нікому не купувала, а собі тим більше. І своє все ношене просто викидаю. Але взагалі білизну таки в секондах купувала. :) Ще раз пояснюю. У нас на ряду з ношеними речами, в секондах продають нові дешеві товари. Де вони їх беруть, то не знаю. Може їм фабрики жертвують, може скуповують від магазинів, що закриваються, просто гуртом, або на вагу. ;)
    Але щодо білизни. Труси, шкарпетки всім купую пачками. Так і дешевше, та і особливо шкарпетки, якщо губляться, то завджи є пара від другого. А бюстгалтери купувала раніше в дорогих магазинах, аж поки раз не відкрила для себе, що такі самі продаються у нас в магазині "Ross", тільки вже не по 50 доларів, а найдорожче по 5-8. :) Ну то для чого мільйонерам мільйони множити, як можна ті гроші дати куди на доброчинність? :)
    До речі, у нас місяця, а часом і тижня такого нема, щоби ніхто не дзвонив і не просив комусь допомогти в Україні. Нині мама зранку дзвонить, каже що треба допомогти одним дальшим родичам з Бродів, бо чоловік після інсульту на Топольній лежить. :sad: От так доводиться людям допомагати, бо на нас надію мають. Про ближчих вже не кажу. Ми вже їх і хатами, і машинами позабезпечували, і то на ремонт щороку просять, то дітям поступати треба... Хіба би міг сам понти на дорогих лахах розводити, а не допомогти? При тому, що і тут своїх дітей ще малолітніх троє....

• Подобається Подобається x 7
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

вогка - значить випрана, просто не встигла висохнути, а суха - значить брудна.

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Гелено, а Ви, як в поїзді їдете, то свою білизну зі собою в сумці везете? ;)
    Знаю таких пару пань ще зі совкових часів, що склянку зі собою в сумочці завжди носили, як треба було води з автомата за 3 коп напитися. :) І одна така хвороблива все життя, хоч як не береглася чужих мікробів.... А мені основне було, аби чисте було. :)

8. Тіріон

Тіріон Active Member

Головне не перестаратися. А то можна і до дірок випирати :), поки не відіпреться :):)

• Подобається Подобається x 1
  9. Romko

А я все одну руку маю мати вільною.Для папіроси...

• Подобається Подобається x 2
  10. Тіріон

Тіріон Active Member

Також інфа від мого нового знайомого. Є таке поняття як "сімейна збірка" - люди збирають весь одяг, що є в шафі, не перебираючи в т.ч. і новий. Наші підприємці часто знаходять в такому одязі гроші, прикраси, мобілки.

Додано через 1 хвилину
    Це ви про шо? :)

11. Оля

Оля Старожилка форуму

В мене то весняне і осіннє чищення шаф. :) І куди його? Викидати? ;)

Додано через 1 хвилину
    В нас роблять гаражсейли. Цілу суботу і неділю сидять, щоби вторгувати 100 дол. В мене час дорожчий. Я краще віддам задармо. :)

12. Romko

Про шкідливість куріння.Під час прання лахів.З секонд-хенду.

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну річ, на те вона й річ, що то неживе, без душі.
    Тому в тому я з вами ніяк до згоди не дійду.
    А щодо бридливості, то так, дуже добре розумію.
    Я у секонді ніколи не купувала білизну, шкарпетки і сумочки.
    Для мене то найбільш індивідуальні речі. :D

Додано через 1 годину 35 хвилин
    Ну, так то воно й так. Але сукня від Діора у Винерс все одно 200 баксів коштувала. Видно, замалий був ґандж. А гарна. Така проста, як люблю... :sad: Правда, розмір не мій. :radist: :D:D:D

• Подобається Подобається x 5
  14. Гелена

можна питання? а вони в той час, що робили поки ви їм на хати і машини заробляли?

Додано через 2 хвилини
    о, то чисто по-нашому: дали вогку білизну, тре тішитися - значить випрана
    дали по голові - тре тішитися, значить голова є :D

Додано через 4 хвилини
    свою не вожу, але бачила як з купи брудної білизни кинутої на підлогу вибирають ту, що почистіша і ще раз запаковують
    та не дуже то приємно знати, що то тобі така може попасти
    в плані брудної білизни, якнайкраще підходить вислів: "менше знаєш - краще спиш" ;)

Додано через 12 хвилин
    та де ж я про душу речей кажу :)
    просто мені некомфортно в одязі, в якому знаю, що хтось ходив до мене

взагалі, я уявляла собі, що скажуть наші закордонні форумчани, але для мене було відкриттям, що так багато львівян користуються секонд-хендом. так само як і те, що там і нові речі бувають
    я про це навіть не здогадувалася поки тут не розповіли
    і я, чесно кажучи, сильно здивована. ну що ж, так то так, мені всеодно де інші одяг купують, але я таки свою думку не можу змінити - занадто глибоко в мені засіло ставлення до користованих речей
    і воно негативне :)

15. Liliyah Romanova

Тут люди таким узагалі не переймаються.
    Хто в чому хоче, в тому й ходить. І вбирається, де хоче. Й інші люди на це не зважають. І коли хтось каже, що знайшов суперові штани у якомусь секонді (це я про канадців, наші таке ніколи не скажуть), то це сприймається дуже нормально).
    Правда, чула від однієї знайомої такий випадок.
    У її компанії одна кобітка раптом почала говорити усім, як може Крісті (моя знайома) працювати у такій компанії і купувати одяг на ґараж-сейлах. Затюкали саме ту кобітку, що у неї не все в порядку з головою. Отаке от сприймання.

За Україну часом чую від канадців та американців питання, чи багато у нас зґвалтувань. Коли вони бачать моє здивування, пояснюють, що дівчата вбираються так, ніби на продаж себе виставили. :D:D:D

А щодо користуваних речей, то кажуть, що французькі монархи (а може й не лише вони) мали спеціяльних людей, котрих роботою було розношувати взуття для короля. Так що король вже носив після когось фактично. :p

• Подобається Подобається x 6
  16. bora

bora Well-Known Member

Слухайте, а мо то в нас такі пасивні чоловіки?)) Не в образу написано, але як циганська кров - то "закрий дівчину за високим забором і звідти вкраде". А наші дівки видко змучуються натякати.)))

ЩОдо секонду не знаю чи писала, але маю знайомих у яких є власний літачок і де жінки в темних окулярах вічно бігають по секондам. І мене затягнула так знайома. Я шукала речі з бірочками. Коли говорила з продавцями, так побачила особисто як одна пані гуртом скуповлювала звідти речі будь яких розмірів. Коли перепитала - виявилось - вона на Південному має "бутік". Принаймні на Південному не можна бути певним, що воно до того не лежало на секонді.

17. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Ггг.А білизну також міряють у магазинах, вдягають в примірочній, якщо не сподобалася, то вішається на стенд і чекає слідуючого "приміряльника", Гелено, а як ви на таке дивитесь? Чи ви білизну на "око" купуєте?;)

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Окрім Marshalls i TJMaxx мій наступний улюблений магазин SYMS i DAFFY'S. З секонд-хенду чоловік одягає Україну і вони дуже тим задоволені, бо недавно племінниця витратила дві зарплати аби купити собі чобітки - я сказала, що бим в життю того не зробила. А ней вона горить пропадом онта мода, але віддати мої дві зарплати на чобітки то ви мене вибачайте.

Як я ней но приїхала в Америку то Маршалс ще не було а були власне такі магазини де стояли пачки в яких лежала купа речей і з них треба було собі вибирати. Я собі там купила за кілька долларів ангоровий светр який прослужив 15 років і ще б служив, якби я не поправилась.

В Ню Йорку половина Манхатану (де живуть далеко не бідні люди) одягається з THRIFT SHOP - правдивий секонд хенд, де лише поношені речі. Там є такі речі що напевне моя мама носила, тобто з 60-тих років і ціни на них якраз не дуже маленькі. В East Village є вулиці з рядами магазинів які лише продають такий одяг. Люди одягаються і тішаться що змогли знайти оригінальну річ яку ніхто не має та й ціна часами підходяща - шубка за 20 долларів. А в магазині нераз таке все шаблонне.

Додано через 2 хвилини
    Я завжди на око купую і не лише білизну.

В мене глаз-алмаз. Посмотрел - шитай сфоторафіровал. Я подивлюсь на одяг і зразу знаю чи на мене воно буде добре чи ні, а он взуття - то міряю. А ж взуття також міряють на босу ногу, особливо мешти і сандалі.

Ти мені пригадала, як один мій знайомий який народився і виріс в Україні і приїхав в Америку вже будучи жонатим з двома дітьми, молодий чоловік поїхав в Київ 3 роки тому і сказав що дівчата на Хрещатику його вразили, так ніби зранку всі вийшли на продаж.

19. Гелена

міряти це одне, а доношувати за кимось зовсім інше
    всі речі з секонд-хенду, які я бачила були поношеними і то було видно
    про те, що там продаються і нові речі я навіть не знала, бо звідки мені знати, якщо в такі магазини я не ходжу?
    та й не збираюся туди йти

і єдине що я ніяк не можу зрозуміти: а що тут такого особливого в тому, що я не люблю секонд-хенди? чого всі дивуються?
    ну багато чого можна не любити, не сприймати, не хотіти, не визнавати і що з того? це не для мене і все. ну не переношу я користованих речей і нових, які комусь не підійшли теж. чим же це дивно? ;)

20. Liliyah Romanova

Ні, не з того, що ви їх не любите, а що виглядає так, що всі, хто любить, ого-го яку неправильну та нехорошу річ роблять. Тільки того така реакція. :) І дивуються з ваших нападів та осуду. Принаймні так то сприймається. :)

Додано через 5 хвилин
    Я тепер теж у секонди не ходжу.
    Але якби знову була така скрута, як перше, то би пішла.
    На мою гордість то впливу не має. І комплексів щодо того в мене теж нема, а тим більше в Канаді чи Гамериці, де всі все приймають щодо іншої особи, як є, і з повагою.
    Індивідуалізм, так би мовити. :D

а де твій аватар? :)