Щодо падіння рубля...

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Mikhail, 8 лис 2014.

1. Mikhail

Mikhail Well-Known Member

Хто що думає в зв’язку з останнім падінням рубля? Чи ви знали, що так стане, і чому ви так думали?

2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Мы больше думаем о падении гривны, которая падает быстрее чем рубль и быстрее чем любая валюта в мире

3. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Міхаїл, кому з українців потрібно в Україні, чи поза Україною,щоб голова боліла за ваш непотрібний рубль? Ваш рубль, ви за нього і думайте. "Возомнілі" себе пупом землі. :crazy: Нема що людям робити, як за руский рубль думати! :ireful1:

• Подобається Подобається x 9
  5. Тим22

Помнится в 1998 году я поехал в Москву на книжную ярмарку, в России дефолт, у нас тоже доллар подскочил, но в два раза меньше чем в России, а командировочные мне выдали в долларах, исходя из курса в Украине. Так что в Москве, когда поменял енотов на рубли почуствовал себя миллионером

6. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

7. manur

manur Well-Known Member

І аргументи якісь знайдете?

Таки рубль падає швидше. Саме його зараз обвалюють світові жуліки-спекулянти. А гривня теж падає, бо ще досить тісно зв"язана з рублем, та й в ситуація в державі не сприяє стабільності наційональної валюти......

Але для нас то не є катастрофічно)))) пережиєм. А пуйло, таки маю надію, не пережиє)))))

• Подобається Подобається x 6
  8. Тим22

Это как? В этом году гривна упала на 80%, а рубль на 35% к доллару

9. manur

manur Well-Known Member

А ви не в єнтом гаду беріть, а проміжок часу, відколи Європа і Гамерика почали санкції застосовувати.

---------- Додано в 11:24 ---------- Попередній допис був написаний в 11:17 ----------

Щойно подивився на курс в банку, через який я бакси з Кацапії на Неньку пересилав.

1 січня купівля була - 33,70. Сьогодні - 48,50. Тоді получаєццо +44%, але ніяк не 35%:tongue:

• Подобається Подобається x 3
  10. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Я за гривню переживаю, від обвалу рубля мало втіхи, якщо ми на грані дефолту вже багато місяців.

11. Тим22

Я по курсу нацбанка считал, но падение гривны это начало, прогнозируют в конце года 25 грн за доллар

12. manur

manur Well-Known Member

Хто?

• Подобається Подобається x 2
  13. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дехто ставить і всіх 300....

• Подобається Подобається x 2
  15. Mikhail

Раздосадован ответами.
    Вопрос, в чём ПРИЧИНА того, что я написал это, никто себе тут не задал и не дал ответ на него.

Может, кому-нибудь придёт в голову версия, почему я спросил?

Или вот ещё. Тут написали, что "гривна связана с рублём" по падению - а что это значит, и в чём связь?

Негативная реакция меня сильно расстроила, по отношению ко мне - она точно безосновательна, а адресована должна быть другим. А не мне.

Или вот ещё. Если я скажу, что догадывался, что и гривна упадёт, и рубль, поверите? или скажете, что мне повезло с догадками? Очень жаль, что ДО этих падений никто не проявил интерес к моим темам по экономике.

---------- Додано в 05:13 ---------- Попередній допис був написаний в 05:10 ----------

Это очень обидно читать. Я не возомнил себя пупом земли.

Какой смысл меня подкалывать?

---------- Додано в 05:21 ---------- Попередній допис був написаний в 05:13 ----------

НЕТ. Не они его обваливают. И не "обваливают", а "обвалили".

Вот Степан Демура. И по имени, и внешне - украинец, а по произношению и поведению абсолютно москвич. Я _объявлял_ про него тему в "Известных украинцах в мире".

Из журналистов по экономике он мой любимый комментатор. И самый сильный. Кое-кто из близких знакомых с ним встречался.

Что именно и сколько раз он говорил и про гривну, и про рубль? Ещё ДО выборов 2012 года (в Раду, естественно! а вы во что подумали?) он сказал то, что и есть сейчас.

Никто ведь тогда не обратил внимание, что я привожу его цитаты. Очень печально. Написать безосновательную критику мне здесь оказалось важнее, чем обратить внимание на Демуру.

16. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Гривня не звязана з рублем, а Україна звязана з рашею. Це працює як закон сполучених посудин. Коли в раші зростає попит на доллар, а пропозиції нема, то їхній попит йде на наш ринок і це в свою чергу спричиняє коливання у нас. А у нас і без них проблем вистачає, тому в результаті маємо доволі суттєве падіння гривні.

Варто згадати 1998, дефолт рашки, коли рубль подешевшав в 4 рази. Тоді нас теж зачепило і гривня суттєво впала, щоправда менш ніж в 2 рази.

• Подобається Подобається x 5
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гривня, вважаю, таки є під впливом рубля як не крути. Ну наприклад, візьмемо банківський сектор. Скільки банків з РФ сидить у нас і скільки українських сидить у РФ? Ясно, що банки впливають на курс валюти. І якщо баки РФ можуть впливати на гривню, бо є тут присутні, то українські - ніяк не впливають на рубль у відповідний спосіб.

Другий момент. Чимала кількість гривні була в Криму, Донецьку, Луганську. Говорячи мовою економіки, їх вилучили неекономічним способом, тобто перетворивши всю ту готівку в безвартісний папір. А потім ввели знову, вже, як гроші, які мають цінність, тобто відповідно папірці набули вартість. Це аналогічно, друканити велику кількість грошей - економічно необгрунтовані гроші. Це вплило на загальну масу готівки гривні, відповідно гроші обезцінилися.

Це тільки обєктивні причини, які можна прорахувати, а є ще одна сторона медалі - психологічна. Чому люди в паніці купляють тверду валюту? Причина проста, як двері: ми не знаємо що буде завтра. Звучить смішно, неекономічно, але таке є.

Сьогодні вартість гривні сильно занижена. Що таке 100 євро для європейця? Повірте, фігня. У нас 1800 грн.?
    Не кожен пенсію має 100 євро.

Сьогодні наша бухгалтерка корівника, яка стала головою нацбанку, просто не розуміє що робить. Потрібен грамотний БАНКІР, і не кожен економіст ним може бути, повірте. Будь-яке зростання в економіці повинно починатися з стабільної валюти, а у нас лікують симптоми, а хвороби ніхто не може діагностувати. То зафіксували курс, то відпустили... вони не розуміють що роблять. Всі готові бути Головою нацбанку, але ніхто не розуміє специфіки роботи.

Ще один момент, який я згадав з часів роботи у банку. Був період, коли у часи становлення Польщі (90-і роки), рухнув польський злотий. Як ви думаєте, що зробили прості поляки?

А вони кинулися в кантори... здавати доллари та євро, щоб врятувати злотий!!! Вчіться!!!

Ще один момент на тему курсу гривні.
    Треба сильно обмежити закривання дир в економіці. Що я маю наувазі? Ну от наприклад. Уряд кинув гроші на реабілітацію постраждалих в АТО. Хороша ідея. Але з точки зору економіки.... то є фількіна грамота. Або допомога грошова в зону стихійного лиха, або допомога ше там якогось населення, або на тепле обмундирування... Такі витрати несуть падіння економіки і криза валюти, навіть, якшо вони є цілком виправдані з точки зору людяності. Економіка жиє за своїми законами, їй незрозуміло такі дані, як людяність, потреба і чи ще там щось. Кожна гривня повинна працювати на примноження, а якщо вона віддається у сфери, які не мають віддачі, то тоді нема чого плакати.
    Я можу собі купити дороге авто, але тоді тре відмовитися від одежі, їжі... і не плакати, що я голодний.

Все ж я думаю, дуже сильно на курс впливає корупція і злодійство. Не просто сильно. Це номер 1, який гробить економіку. От вам приклад.

Виділив уряд гроші на теплу одежу для солдат.
    Зразу скажу, тепла одежа для солдат - річ необхідна, але з точки зору економіки, це є "гроші на вітер", тому шо ні сама одежа, ні солдати, шо в ній будуть одягнені, не принесуть жодної економічної віддачі. Але, якщо собі уявити, що люди виростили льон, бавовну, виткали тканину, а з тканини пошили одежу, яку потім доставили до солдата, то бачимо, що сила народу, яка приймала участь у тому ланцюгу, сплатила податки, заробила зарплату, яку віднесла в магазин і тим самим стимульнула виробників продуктових галузей. Ми бачимо, що не все пройшло даремно.
    А що робиться у нас сьогодні?
    Прийшли гроші на теплу одежу. Відмили, все пішло у кишеню двом-трьом-чотирьом чиновникам на лапу. Одежу поставили ту, яку списали пару років назад, яка вже не придатна. Два-три-чотири чоловіки піщли в магазина замість сотень, які б мали... (пару чоловіків не схаває стільки, скільки пару сотень), в державу не повернулися жодні податки, бо гроші відмили і поділилися. Все. Гривня отримала черговий удар, бо появилися дармові гривні(які не принесли ніякої цінності), які нівелювали/дискредитували всю масу гривень у відповідній пропорції. Не поборемо корупції - будемо страждати. Обманювати економіку - це обманювати самого себе. Тут можна злитися тільки на себе. Хто побував у вільному плаванні, той зрозуміє.

• Подобається Подобається x 4
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ще б хотів сказати про курси валют.

Не думавйте, що курси валют - це якась аболютна величина. То все дуже відносно. Уявіть собі, що ви сидите на кладці, яка сполучає два береги річки. У вас ноги звисають вниз, але вода спокійна і не мочить ніг. Враз повінь, рівень піднявся. Якщо ви ноги підберете вверх - будуть сухі, інакше - намокнуть.

Так само з гривнею. Якщо в час неспокою, нацбанк навчиться підбирати ноги вверх, курс втримається. Вода втихомириться, ноги можна опустити і курс гривні безболісно залишиться на такому ж рівні як був.
    Якщо ноги намочаться, вода заспокоїться, але курсу вже не повернути. Настільки то все відносно!

У розвинутих країнах інколи авантюрно занижують курс власної валюти, через що імпортери часом піднімають шкандаль.

• Подобається Подобається x 1
  19. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А вот такое мнение:

20. Mikhail

Мих, из гривен в какой момент вышли?

а де твій аватар? :)