Що змушує людину говорити неправду?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Mavpysuk, 6 лис 2008.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

це ненормально!!!!!!!!!!!!!!!! правда!
    хоча пан гармоні вважає інакше...

• Подобається Подобається x 3
  2. Yasmin

Yasmin Member

ну тоді скажемо так: це той випадок, коли буйна фантазія перебуває на службі у брехні :)

3. duncan

я не захищаю брехню, але давайте подивимося на це інакше: фільми з луї де фінесом, бельмондо і андріано челентано любите?.. ;)
    а їх персонажі дуже часто брехали... ;)

• Подобається Подобається x 2
  4. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Особисто для мене - краще гірка правда ніж солодка брехня....як би банально це не звучало...

5. Yasmin

Yasmin Member

я, до речі, також далеко не свята.
    і зокрема підтримую брехню "во благо".
    можете кидати в мене домашніми тапками і гнилими помідорами :)
    але маю гріх на душі - збрехала дорогій людині, і мовчати буду до скону, бо знаю, що та людина такої правди не перенесе. (це не про подружню зраду)

6. Yasmin

Yasmin Member

я прихильник солодкої рехні :sad:

7. Mavpysuk

А я навіть, як підбрешу щось..то мене так совість мучить, що ночами спати не можу, стаю якась неуважна, розсіяна і максимум через 2 дні все ж таки розповім правду....Ну не можу я по іншому...

• Подобається Подобається x 5
  8. Yasmin

Yasmin Member

я думаю, що все залежить від ситуації, і якщо б Ваша правда загрожувала здоров'ю (а можливо і життю) іншої людини, я думаю, що Ви зі мною погодились би

9. harmony

harmony Well-Known Member

Ого... Важко вам може бути в житті. Є категорія людей, які тільки і розраховують на те, щоб почути правду і використати далеко не в добрих цілях. Питання правди і неправди не таке просте, як виглядає з першого погляду...

10. Mavpysuk

Можливо Ви і праві...не знаю, як би я поступила у якійсь конкретній ситуації...але думаю що брехня - це був би вже останній з варіантів...

• Подобається Подобається x 1
  11. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ну добре що хоч солодкої рехні, а не гіркої. :biggrin:

12. harmony

Напевно беру приклад з організації, прихильником якої ви є. Пупере, давайте через тиждень напишете, скільки раз ви збрехати, незалежно кому. Тоді і зробимо висновок який ви прихильник правди. Раджу цього тижня ні з ким не обговорювати питання віри з позиції СЄ, бо будете мати багато мінусів стосовно любові до правди...:lol:

13. Yasmin

Yasmin Member

ой які ми... ну як моя вчителька укр.мови:cool:
    грєшно смєятся с... больной клави:cry:
    сьогодні мають принести нову, бо моя глючить і безліч разів мушу повертатися, щоб вставляти букви, які не сприйняло, а тут нам весело:cool:
    бє:tongue:

модератори, вибачайте, що не в тему
    іншим разом буду писати в ПП

Останнє редагування: 7 лис 2008
  14. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Все дійсно залежить від обставин.... Іноді, навіть задаючи питання, люди не хочуть чути правду. А іноді правду можна сказати лише після того, як минуть якісь події.(це з свого досвіду.а люди, яким я недоговорив, самі визнали потім, що я добре зробив,що нічого тоді їм не сказав)

15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я думаю що знаю про яку брехню ви кажете... це коли людині не говориться діагноз її хвороби, бо це фаталізм і знаючи наших людей вони б просто склали руки і зачали паткати, бідкатись і плакатись над собою які вони бідні нещасні і як їм ще залишилось кілька місяців до прожиття.
    Ось тут мені більше подобається американська точка зору на таку брехню. Якщо лікар поставив діагноз що у пацієнта невиліковна хвороба, то це в першу чергу говориться пацієнту а потім вже за бажанням сам пацієнт розказує це своїй родині.
    Я особисто хотіла б знати всю правду про свій стан і своє майбутнє, бо знаєте медицина медициною але Бог вміє робити чуда, і навіть якщо я відійду швидше ніж цього б хотілось мені і моїм родичам, знаючи діагноз я постараюсь останні дні прожити так щоб у вічності мені не треба було дивитись як інші втішаються тим що можуть бачити Бога а я ні. Тай не тільки останні дні так треба прожити а ціле життя. Той біда не біда і правда ніколи не образить, бо Ісус казав бути правдомовними, і брехати не буде потреби бо брехня обтяжує душу.

• Подобається Подобається x 7
  16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

бачте, ви ж просто не сказали а значить змовчали. чи це ви також вважаєте брехнею? Думаю що коли змовчати і нічого не сказати - це не брехня. Брехня це коли ви навмисне видумуєте байки аби не виглядати зле в очах інших людей.

І знаєте, правда завжди вилазить на верха, як б її хто не приховував.

• Подобається Подобається x 4
  17. duncan

о_О ви самі хоч зрозуміли, що написали?

18. harmony

Що змушує людину говорити неправду!!!!!!!!!

В житті однією з причин, що змушує говорити неправду, є страх перед покаранням за сказані слова. Краще іноді промовчати або збрехати, ніж ходити з синім оком, чи проламаним черепом...

19. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

ну, коли людина збреше раз, і їй сподобається, товона може ввійти в смак.

згадались слова вельмишановного пупера - у темі,яка дещо споріднена з цією :)

і в принципі, я більше погоджуюсь з цією думкою, аніж не погоджуюсь.

20. Mavpysuk

одна брехня завжди проджує іншу...збрехав раз і потім важко зупинитися...а щоб сказати правду і признатися у попередніх обманах треба бути відважною людиною

а де твій аватар? :)