Що заважає Україні розвиватися?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Fedir Vygovskiy, 14 чер 2013.

1. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Це дуже навіть нормально.
    Але в першу чергу навіть зарплата найменш кваліфікованого робітника має давати змогу на життя, а не існування.

• Подобається Подобається x 1
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

P.S. У фірмах, де фіндиректор і HR не розуміють простої арифметики - починаються проблеми. Хтось ще пам"ятає "Голден Телеком"? Був - і нема. Те ж саме очікує Фарлеп-Вегу, яка належить Ахметці. Усі, хто бів чогось вартий як фахівець і головне - мав самоповагу - звідти звалили. Лишився сірий планктон, який намагаються скеровувати сірі шменеджери-координатори.

3. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Так Ви не розумієте мою думку.
    То що Україна отримала незалежність - це непогано, але до чого деякі важкий економичний стан намагаються списати на Росію? І то що незалежність - ще не є вирішення проблем (а в деяких випадках навіть навпаки). Перепрошую, але країна ваша незалежна і всі проблеми, які є зараз, то вже Ваши власні проблеми!
    Я теж вважаю так. Але коли це стосується саме фахівців, які своєю роботою заробляють, а не шахраїв, які нічого не роблять, але отримують мільярдні відкати лише за свій підпис! А в підсумках ми маємо чергову ущільнювальну забудову (не знаю чи є така проблема в Україні), або торговельний центр замість школи!

• Подобається Подобається x 2
  4. Boris_Kiev

На совок.
    Забули про тисячі ешелонів, які щодня возили "шатлами" назустріч один одному сировину, комплектуючі, потім модулі і нарешті готові вироби? Заздалегідь закладена бомба "соціалістичної інтеграції", щоби в разі чого усе посипалося.
    І... зав"язка всієї економіки на комплекс "догонім і пєрєгонім".
    Кожна необхідна у коєній оселі каструля або телевізор - це був "відхожий промисел" військово-промислового комплексу. Приреченого на провал.

• Подобається Подобається x 3
  5. Bambook

Bambook Persona non grata

Еребусе, не бавтеся в невстранців-чорнобильців. Вам не пасує.
    Ваш меседж був сформульований чітко:
    не юліть тепер.

До того ж, не треба розповідати, що в нас економічна ситуація така вже суттєво гірша порівняно з совком. Особисто я памятаю, що мої батьки - викладач і вчителька, не хабарники - могли собі дозволити дуже небагато. Зараз фінансова ситуація у них, хоч і не суттєво, але кращою.
    Мені ж особисто страшно від самої думки про можливість роботи в "Львівській правді" чи "Сільських вістях" зразка 80-их років.

6. -Erebus-

Це був не месседж, а питання - різни речи!

Так і добре! Значить все ж Росія заважала розвітку України - такі висновки?

---------- Додано в 17:39 ---------- Попередній допис був написаний в 17:32 ----------

Але Совок це не тільки Росія!

7. Boris_Kiev

Совок - це Москва. ЦК, Совмин, Госплан, Госбанк.

8. Bambook

У цьому конкретному випадку йдеться радше про радянську систему, ніж про якісь національне питання.
    З іншого боку, поява совка на території України напряму пов'язана з тим, що перед тим сюди прийшла Росія, але тут надто складні взаємозв'язки, аби стверджувати щось однозначно. Надто багато всього гіпотетичного. Це якщо говорити суто про фінанси. А вони не є єдиним і остаточним мірилом "кращої долі".
    Якщо ж говорити про суспільний розвиток загалом: однозначно було б набагато краще, якби в час формування національних держав Україна була незалежною, а не розділеною між імперіями.

9. -Erebus-

Але головний символ бюрократизації Совка - Л.И.Брежнев, був українцем!

Але Львів ніколи Росії (Російської Імперії) не належав!

10. Bambook

Еребусе, поверніться до мого допису, прочитайте уважно, а потім спробуйте пояснити, яку саме з моїх думок ви коментуєте цією фразою. Бо я не бачу логічного звязку.

Так можна і Полковника українцем назвати. Боюся, йому не сподобається...

11. kjk

kjk Дуже важлива персона

Повний брєд, до 1917 всі оті землі приєднувалися в єдіную і нєдєлімую Російську імперію, а не Україну.

---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 18:03 ----------

Ми самі звичайно.
    Але все потроху вдосконалюється, в тому числі суспільство, менталітет, виховання.

12. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Те, що І.Франко називав "інертністю нації". Не здатність оцінити навколишній світ, своє місце в ньому. Приклад такої тупості можна знайти в безлічі й на цьому форумі. Так колись невіглас Пьотр І ввів з великим запізненням "Табель про ранги" з його феодальним розділенням на "ти" та на "ви", а сучасні невігласи вперто пролонговують цю феодальну дурість в ХХІ столітті і за порушення цього "мракобєсія" нараховують "штрафні бали" до дописувачів форуму. І що цікаво, що ці "стражі мракобєсія" себе мають за європейців.

13. консультант

консультант Дуже важлива персона

Розвиватись Україні мішають всі, хто оточує її. Обкрадають Україну, хто як може і смотрящий не дає собі ради. Якби перемогу здобула УПА, то москалі і всі решта, хто оточує Україну, знімали б шапку перед Україною за 100 км до кордону.:)

• Подобається Подобається x 4
  14. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та ми зрозуміли вашу "кремлівську думку", яка ніяк не вилізе за межі встановлених шор. А це вже "ваші проблеми", які заганяють вас в світові культурні ізгої.
    Розвиватися Україні до рівня Чехії не дозволяють:
    - географія розташування та існуючі в ній жорна культурного життя в стику між Європою та спадкоємцем Золотої Орди;
    - дані богом природні багатства, які атрофують потяг до знань та аналітичного мислення. "Земля нас прогодує" - ось цей хибний паразитичний шлях і поховає історично Україну. Вихованців цього лозунгу повно і в цьому форумі;
    - підкинуте богом чи історією співпадіння по часу формування держави та первинного накопичення капіталу.

15. -Erebus-

Якого біса моя думка є "Кремльовською"???

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Вибачаюсь! Тут мені зробили зауваження: не "мішають", а "заважають".
    То москалі винні, майже 30 років мозги парили мені... .:)
    П.С.:Якщо хтось бачить в мене іншомовне слово, прошу звертати увагу, буду дуже вдячний!:give_rose:

17. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та я ж не знаю того "біса".

В пана помутнення розуму чи просто амнезія? А кому ж він належав до грудня 1991 року.

18. -Erebus-

СССР!
    Вчіть матчасть! :)

---------- Додано в 22:40 ---------- Попередній допис був написаний в 22:32 ----------

Дзеркало винувато, значить? :)

19. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ви мене задовбали вже за 68 років зі своєю липовою "матчастю". Невже пан має такий скудненький аналітичний розум, що не розуміє елементарного - більшовизм з його СССР є різновидом культури "рашен" ХХ століття.

20. -Erebus-

Більшовизм чуждий якраз культурі Росії!
    Білоемігранти не дадуть збрехати! :)

а де твій аватар? :)