Що ви готуєте собі, купуєте, чи замовляєте, якщо вам хочеться не знати чого з"їсти?

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Оля, 18 лис 2008.

1. Чупага

Чупага Well-Known Member

Можно трiшкi коньяку чи рому додать . А як не ма, то й паленки.:)

2. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

А шо таке паленка? :pardon:

• Подобається Подобається x 2
  3. Iolup

Iolup Well-Known Member

Я завжди смажу яйці з цибульов на свинному смальцю. Досить добре їсти з чорним хлібом та попивати цейлонський чай.:good:

• Подобається Подобається x 8
  4. Чупага

Чупага Well-Known Member

Овоцна горiлка вонна ( панi Лилю каже фруктова)
    Чи рум. цуйка.Але добра цуйка бува лепша бо довжкi витримана в дубових бочках.

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я...во...якщо голодний..то їм...сольоний крекер...
    Єден...
    Во...як зараз...:sorry:

• Подобається Подобається x 6
  6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Паленка
    Подготовленные перебранные и промытые ягоды (1000 г):
    малину, вишню, черешню складывают в эмалированную кастрюлю и заливают водкой до покрытия поверхности ягод. Кастрюлю сверху закрывают плотной бумагой, которую прокалывают палочкой в трех местах, и ставят в духовку при температуре 100 °С на 8—10 ч. Если за это время ягоды не станут достаточно мягкими, то их ставят еще раз в духовку. Затем жидкую часть осторожно сливают через сложенную вчетверо марлю. В процеженную паленку добавляют сахар (700 г) и нагревают массу, пока сахар не растворится. Затем паленку сливают в бутылки, тщательно закрывают пробками и заливают парафином.
    Паленка готова к употреблению через год после изготовления.

7. Чупага

Чупага Well-Known Member

То якась московська Паленка
    Ось мад'арска
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pálinka
    http://www.vengria.ru/main.php?folderID=966
    знаёми кажут паленка , пишут Palinka i Pálenka
    Pálenka denotes any kind of distillate, but especially fruit distillate, in both the Czech Republic and Slovakia. It is also often used as a generic word for all kinds of liquors, including vodka, gin, borovička, etc. The word derives from the Slavonic stem "páliť", to distil.
    Ось цекаве
    Среди активных почитателей и популяризаторов венгерской палинки был и британский король Эдвард VIII. Будучи еще наследником престола, в 30-е годы прошлого века он часто бывал в Венгрии и проникся ее фирменным напитком. Ему, в частности, приписывают весьма радикальное высказывание: если абрикосовую палинку смешать с содовой, то это будет покруче виски, а если с чаем - то и получше рома. Так или иначе, по случаю своей коронации он получил от благодарных венгров бочку своего любимого напитка.

PS
    Яблучко, якщо одного мало то можна додати друге.

Останнє редагування: 21 лис 2008
  8. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

В Угощині є цілий музей марципанів...Ой...які ж то смаколики...

• Подобається Подобається x 4
  9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я не знала чого хочу, то поїхала в магазин і купила фаршмак, салату з морських водорослів і повно всілякої риби. Чого це мене раптом на копченого лосося потягнуло? Але набрала на тиждень то точно, ну хіба як всі сядуть тоді на єден засяд.

• Подобається Подобається x 9
  10. Mariya

Mariya Well-Known Member

Всьо нормально, чоловік приїхав після довгої розлуки, ля-ля-ля, Марусю на копчене потягнуло, певно скоро хтось піде на гілку "Щоденник вагітної Уми і тд". ;)

А я в неділю заїхала в китайський лістаран, взяла вечерю на виніс. Смачно.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А я нині замість вечері з'їла кавальчик тірамісу...
    Так цілий день голова боліла, аж розколювалася, що захотілося хоч якось себе розрадити. :)))

• Подобається Подобається x 10
  12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Тю... я тепер лише інших заражаю такою хворобою :)))

Марія, я си не годна ради дати з тими чотирьма розбійниками... куда мені ще. Он думаю кому то двох позичити, бо двоє діти як діти а двоє як разбойнікі с большой дарогі. В мене шклянок вже нема, бо моя Юліана як до чогось доторкнеться - то шитай тому каюк. Тепер їй даю пити лише з горнят, скоро перейдемо як в старі часи на металічні банячки.о_О:crazy::pardon:

• Подобається Подобається x 11
  13. Mariya

Mariya Well-Known Member

Воно ще й заразне? Ню-ню....

• Подобається Подобається x 6
  14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А ви думали мене чого з роботи вигнали, бо діти почали народжуватись. Перелякалось начальство :mocking::))):haha:

• Подобається Подобається x 8
  15. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я часом так хочу пiццу що не можу витримати i на радостях замовляємо величезну пiццу i я її поїдаю ХА ХА ХА. Деколи дуже хочу сушi, тодi йду на сушi на обiд десь, i задовольняю свої захцянки.

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Якщо я йду на обід кудись, то обов'язково до італійців. Нині якраз був такий день. Смакувала манікотті. :nyam2:

17. Ірена

Ірена Well-Known Member

тільки продерла очі і так страшшшно захотілося хліба з маслом і медом ( як в дитинстві).:good:
    дозволила собі :)))

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а мені пофік, що...
    наприклад, люблю манти, але моїй дружині ліньки їх робити, а мені ліньки її про це просити...

так і живемо, без мантів... :mocking:

мені здається, що вже таке поняття, як "національна" кухня -- зникло...
    хто тільки піцу не робе, а вважається, що це "італійська"!
    а спагетті, а олів’є, а шуба, а "корейська морква", а борщ (поляки називають барщ украініскі), а окрошка (ніби-то російський холодний суп) тощо...

19. bora

bora Well-Known Member

А в нас співробітник вміє робити фест які суші. Ми собі часом замовляємо в нього обіди. Виходить вдвічі дешевше ніж в сушарнях. Чому сама не роблю - потрібно купувати інгредієнти (норі, імбир, цілий вугор), які потім терміново необхідно поїсти - в такій кількості відчуваю, що нам воно не треба:)

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

а замовлення вын у всых приймаэ чи тыльки у друзів? ))

а де твій аватар? :)