Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. tanna

tanna Дуже важлива персона

Это не порядок! Срочно выбросить...не дожидаясь перитонита! :))
    Показывали сегодня, эх....:sad:

2. Оникс

Оникс Well-Known Member

Степанич. то для вас на російській світ клином...:) Російськомовні - це люди різних національностей. Росіян серед них немає, бо росіяні - то росіяни. Українці, грузині, вірмені, узбеки и т.д. стали русскоязычными. Вони практично не мали можливості зберегти рідну мову.
    У мене є знайомий вірмен. Він приїхав за розподідленням на Донбас. Він свою мову знає, а от онуки - ні. Вони російськомовні. Рідня у Вірменіі вже не говорить російською... Розумієте, про що я? Вірмен має право вчити дітей в Україні рідною мовою? Я вважаю, що має. Його діти та онуки повинні знати українську, бо живуть в Україні, і вірменьську, бо рідна... І робити з російської якийсь фетіш недоречно. Я з більшою повагою віднесусь до тієї людини, яка не бажає вивчати російську, ніж до людини, яки спекулює на російській мові, але паплюжить її лайкою, небажанням правильно розмовляти.

3. Оникс

Оникс Well-Known Member

Я ж написала, що Гранд бачить це по-своєму. Я ж вважаю. що треба створювати умови, щоб молоде покоління без тиску обирало українську...

4. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Я можу Вас навчити як це зробити. Як що захочете. В приватному порядку.:rose:При чому нікого Вам примушувати не прийдеться.

5. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Російськомовний українець - це як їжак, в якого повипадали ігли і він став крисоподібним їжаком. Як ті криси, з якими його тримали у клітці. Він, звичайно, не винен, це селекціонери з його пращурами зробили, але з точки зору біології істота неприродна. :)

6. ГРАНД

Нинішню клаву негайно викинути. І завтра же купити нову з відповідним набором літер.:rose:

7. olegp

olegp миється в бані

вести себя надо прилично, напр, фрикативное г не юзать, вот и не будете в России, в частности, в Москве и Питере хохлами, кстати, в Москве и Питере хохлами и называют говорящих с южнорусским акцентом, в т ч таких вот не вполне образованных в части культуры речи ростовчан, белгородцев и волгоградцев

8. tanna

А чому в приватному? Може, іншим теж цікаво? :));)

9. Милена

Милена Дуже важлива персона

Та нема пытань, вам как будет удобнее, (денюшку перечислить :o) Вебмани , или Приват 24 :)

10. Forpost

Forpost Стоїк

ну власне,але їх під загальну гребінку зросійщують,діти то вірменами залишуться,так як моя дочка українкою,хоч співає англійською
    ПиСи а по Степаньічу дочка має бути америкоскою,може він з нас просто знущається,ніби поважна людина...

11. tanna

Не-не, настоящий патриотизм - всегда бесплатно, это за фальшивый деньги платят. :)

12. Forpost

Forpost Стоїк

[OFFTOP]в мне ОС чогось не "хаває" російську розкладку, хоч клава тримовна,та я з того собі проблеми не роблю[/OFFTOP]

13. Kirax

Kirax Well-Known Member

в usa южний дiалект завжди вважався ознакою реднека. Але [strike]всiм пох[/strike] nobody cares, може тому що в них не було колгоспiв. :)

Що до мене то я не вважаю що росiйська мова "блатняка i попси", а українська - "теляча", чи ще щось таке. Це взагалi якась дикiсть та поцреотизм - мiрятися мовами.
    Якщо в кого якась мова асоцiюється с чимось гидотним - то їх проблеми, а не мої.

14. Милена

Где, где и за что , деньгу дают, я пойду , стану - патриоткой :yahoo:, а блондинок туда принимают :rolleyes:;)

15. TOTORO

TOTORO admin

а це зовсім не барєр =)
    в мене для прикладу російська
    а ви б знали як на іспанських клавіатурах наші земляки шпарять
    і нічого , ото в них напевно багаж мов
    енгліш - діловий
    іспанська - там живуть,працють і ніхто не вимахується =)
    українська - бо тут рідня
    і російська - превед від сталіна =)

і нічого їм це все тільки в поміч

16. TOTORO

TOTORO admin

аналогічно з моїм приятелем
    тільки батьки приїхали
    а він потім
    вірменську , російську , українську в перфекті
    вгадайте чому українську також знає =) , тут про це Ґранд тлумачив , я якось замітив

17. Милена

:scratch_one-s_head: ни чё не поняла, мабуть я тупенька :o [OFFTOP](россияне, наши иностранные форумчане , которые перестали посещать Остров .. видимо тоже :sad::o )[/OFFTOP] :)

18. TOTORO

TOTORO admin

[CENZ][OFFTOP]я тут якби пишу в форматі топіку , "без наїздів" =)
    а ось хто куди повтікав думаю варто писати в іншому розділі , там менше націоналізму і більше конструктиву =)[/OFFTOP][/CENZ]

19. ГРАНД

А чому Ви думаєте що вони перестали відвідувати саме з тієї причини, що тут забагато української мов? Наприклад Рікоша навпаки щойно відновився після тривалої відсутності. До того ж з"явився Чалдон (як знову прибувший) анджей нікуди і не зникав, і Тан То також. Десь поділась Акуліна. То не обов"язково по причині яку Ви собі уявляєте. А може вони таки були вражені від того, про що ми говорили в темі в якsй дехто признався як він запрошував і для чого гостей із інших країн?

20. Forpost

Forpost Стоїк

ментальность другая!,я например Степаньіча понимаю,их нет,кроме евреев с России и других стран

а де твій аватар? :)