Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. Forpost

Forpost Стоїк

оть курва мама, ну чого того ніколи не було на західній Україні!Туть потроху нас закликають ,як мама вар"ятка, то тато має під неї підлаштовуватися,а копняка під дупу,Ґа?

2. Forpost

Forpost Стоїк

а вьі как достали со своей родиной Есесерией- Россией,шляк би то всьо трафив

3. Forpost

Forpost Стоїк

та нє, вони хотять щоб ми по російськи балакали і поклонялись Кремлю і доброму дядечку Пу

4. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Що, навіть чайку не поп"єте?;):))

5. Милена

Милена Дуже важлива персона

О, так любив казати мій прадід Андріян (довічна йому пам"ять ), котрий доживши до 105 років, ще заліцявзя до жіночкі і хтів одружитись (оті ... онукі, не дали ) :o

И как Вам моя писанина :o;), а вот ругаццо по матушке , не нада :)

6. Оникс

Оникс Well-Known Member

Бо Ви не враховуєте історичні реалії... Ви ж і в СРСР почали жити більш як на 20 років пізніше, ніж східняки...
    Все значно прозаічніше - вони хотять одержувати дєнюшку за "боротьбу", їм це вигідно...
    Якось на площі Леніна у Донецьку стояли такі "захисники". Люди підходили поспілкуватися, ну і я підішла. Послухала, як ці "захисники" на всі адекватні питання відповідали лозунгами, звинувачували людей у націоналізиі і ще у чомусь... Один чоловік спитав. а чому більшість з агітаторів так погано говорить російською. У відповідь йому - "бендерский провокатор"... Чоловік дістає свій російський паспорт... Ми ще потім з ним каву пили. Він вперше приїхав в Україну з Пскова...
    А я якось таким "захисникам" зауважила, що російською "не с Луганска, а из Луганска". Так мені зразу пояснили, куди я повинна піти з своєю російською мовою... :)

7. Милена

Мне сахара пять кусочков .. и не размешивайте, бо я на диете ;):))

8. ГРАНД

Сумніваюсь. а визнання своєї безпринципності то така захисна реакція і бажання уникнути відповідальности за неприємні речі. Сказалищо безпрниципні - і всі питання і претензії знімаються. Що візьмеш з безпринципної людини? (крім аналізів).:))

Тому що безпринципні. В такому стані Вам стають незрозумілими переважна більшість речей і явищ. Хто на що учився.:pardon:

Скажіть, мабуть Ви народились з макіяжем, наманікюреними нігтями та з красиво зробленою стрижкою та зачіскою? адже ж ці атрибути також є частиною Вас? Чи все ж таки вони набуті з віком та досвідом, необхідністю і т.п.?

коли в суші -барі Вам подають рибні роли, Ви їх їсте веделкою, ложкою, чи все ж таки бамбуковими паличками? Уловлюєте про що я?;)

Вона не паралельно виникла. Вони існувала дуже давно. Її просто винищували, але так і не винищили. А Вам її явили як паралельну, а значить другорядну. Навіть не натякнувши, що вона тут завжди була автохтонною. Тому Ви і користуєтесь нею як паралельною,згідно завєщаніям вєлікага сталіна.

Знову якби, як би, як би..... і пошук причин щоб нічого не робити і не нести відповідальности. А взяли б та і створили навколо себе хоч і маленьке, але україномовне середовище. А там через короткийц термін воно б розширилось до таких розмірів, що і не осягнули би.

"Взятки гладкі"?

9. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

То не є сварка. Варьят то означає ненормальний, несамовитий...:o

10. ГРАНД

Супер!!! Писанина просто супер! Головне перетнути ту невидиму межу яка стимує і не пущає. Тепер головне не зупинятись і відшліфовувати, виправляти неточности та можливі помилки. І піде як по маслу.:good:

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Гранде,
    можливо Ви поясните, чому російськомовні повинні зрікатися своєї рідної мови? Заради яких таких принципів?

12. Оникс

Оникс Well-Known Member

Та мені теж дуже часто буває соромно за весь цей балаган під назвою "Русский мир". Є ж люди, які полюбляють легкі грошики...
    [OFFTOP]Я російською, канечно, спилкуватися через цих невігласів не перестану. бо і мова рідна, і рідня у Росії... Але зневажати цих борців буду завжди. Бо вони сором для етнічних росіян. [/OFFTOP]

13. Оникс

Оникс Well-Known Member

А хто сказав, що зрікатися? Хто за 20 років незалежности примушував зрікатися? [OFFTOP]Якщо ми все-таки переїдимо у центр України, як запланували, то я буду спілкуватися українською (те містечко, що ми пригледіли, україномовне), а от у своїй домівці я буду спілкуватися російською. з друзями з Росії - російською. книжки російські буду читати... І хто мені стане на заваді? [/OFFTOP]

14. ГРАНД

Не можу я такого пояснити. По тій причині, що я, до зречення не закликав. Я спитав, що заважає перейти на українську мову.
    Ну, а як що Ви вважаєте ці дві мови взаємовиключаючими - тоді прийдеться таки закликати до зречення саме москвинської. Бо ми все ж таки українці, нехай і різних походжень.

15. Степаныч

Гранд сказав. Перечитайте гілку.:pardon:

16. tanna

tanna Дуже важлива персона

Неправда. Паралельна - не означає другорядна.

Я попереджала - вам не зрозуміти. У вас інша ситуація.

Я перебувала у цьому україномовному середовищі цілих 5 років. І того викладача, що поставила мені четвірку на екзамені тільки за те, що почула як я в коридорі розмовляла російською мовою, я пам'ятаю до сих пір. Вона сама у цьому зізналась. Так і сказала: ви відповіли на відмінно, але я ставлю вам добре за вашу російську мову, яку я почула, йдучи до аудиторії. Нехай це буде для вас уроком - додала вона. І це дійсно стало для мене уроком. Прикладом неадекватного фанатизму.

Ага. :))

17. Оникс

Оникс Well-Known Member

Гранд хоче, щоб українська мова стала більш поширенною, і на Донбасі також. І це дуже правильно. У нього своє бачення, як це треба зробити. Спілкуватися українською, не означає зректися російскої, а означає шанс для всех національностей, які живуть в Україні повернутися до рідних їм мов. Статус російськомовний - це не дуже круто, це ніяк...... Це людина без коріння.

18. Степаныч

До чого повернутися? Ви вважаєте, що рідною може бути виключно і тільки українська? А у кого українська не рідна, той "без коріння"?

19. Милена

Та нет у меня ниякои межи, клава без украинских букав :o

20. tanna

tanna Дуже важлива персона

Та правильно. Тільки це не просто. І головне - як? Як змусити російськомовне оточення заговорити українською? Адже очевидно добровільно розмовляти українською вони не бажають. Виходить логічно - їх треба змусити до цього? Я не знаю. Як є, так і кажу. Не знаю, як і навіщо. :scratch_one-s_head:

а де твій аватар? :)