Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. Оникс

Оникс Well-Known Member

На манеже одни и те же... :rolleyes: Сколько уже видела фоток от Дозора и РодЫны - десяток человек кочуют из фото в фото...
    Кваснюк - это отдельная клиника...

[OFFTOP]800 человек даже в Одессе не собрались. а на Львов, значит, наскребет по подворотням?:scratch_one-s_head: Интересно. с сколько заплатят? ;)[/OFFTOP]

2. Kirax

Kirax Well-Known Member

Нема української розкладкi в Убунтi, та це не дуже зручно перемикати одразу мiж трима мовами.

А в побуту - немає сенсу, тому що всi розмовляють росiйською, але я взагалi не вважаю це проблемою. До того ж це не можливо - одразу змiнити мову мiльйонiв. Якщо б це було не так, не було б 2-3-мовних країн.

3. serg-shs

serg-shs Well-Known Member

Навпаки - є україномовна Убунта, а в розкладці є апостроф та таке інше - пошукайте.

Ну то від побуту залежить. (дивно... зазвичай у побуті розмовляють суржиком, чомусь вважаючи це російською - вони себе самі чули?)

4. serg-shs

а если с переодеванием - то прилично получается, если не сильно в лица вглядываться !

5. Милена

Милена Дуже важлива персона

Эх ( тяжело вздыхая и пожимая плечиком ), пойду чемодан собирать :rolleyes:, расписание поездов, кто нибудь подскажет ? ;)

6. Kirax

Kirax Well-Known Member

так, змiнити не проблема, але тодi не буде росiйської. А три мови не зручно.

Будь-яка мова iснує в своєму офiцiйному варiантi лише в офiцiйних листах. А розмовляють в кожному селi по своєму.
    Ви колись чули якою "англиською" розмовляють янкi з южних штатiв? Yahoo! :)

7. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Ну чому? Якщо вірно все зробити і назначити "гарячі клавіши", то ніякої незручності немає...

8. Kirax

Kirax Well-Known Member

не зручно тому що я звик що iндикатор "scroll lock" на клавi горить коли не-англiйська мова. Якщо встановити якiйсь 2-кольоровий дiод, то може буде бiльш зручно. :)

9. serg-shs

якщо не зручно ! то не треба.- які питання?

Чув звісно, але при наймі це називається амеріканський варіант англійської мови. Тай там не "ліплять горбатого", а вживають те що можуть вжити для порозуміння одне з одним, ажде на своїй батьківщині чи вони, чи їх предки виявилися зайвими...

Вцілому - це проблема вибору. До певних часів вживання української асоціювалося з "колхозностью" з належністю до не "титульної нації", до того ж вивчання УМ було обмежене, тому вживати літературну У мову складно і досі. Частково ситуація змінилася. Згідно статистики друкування наукових праць українською все більше поширюється. До того ж не всі бажають що б їх асоціювали з попсою, дозорами і кваснюками, родИнівцями, ПР та таке їнше.
    Все нормально - й не таке переживали :)

10. TOTORO

TOTORO admin

пропачте бубунту щоб на українськькій скрол лок мигав

11. Оникс

Оникс Well-Known Member

А я привыкла... :pardon:
    Будь яка мова існує більш ніж у 2-х варіантах
    літературна
    офіційна (базується на літературній. але має певні ознаки, клише)
    діалект місцевості
    домашня мова
    мова невігласа (балакаю як можу...)
    :)

12. serg-shs

Взагалі балакають як тут чи там заведено.
    Навіть не уявляю, що б хтось зайшовши до в*язничної камери сказав "Здоровеньки були" (власне "Здравствуйте" теж не є прийнятним... %-) )
    Точку зрения определяет место сидения. :)

13. serg-shs

мови цілком підпадають під крітерії модності чи не модності. Це як з речами, коли всі починають носити модну річ, вона автоматично перестає бути модною і знаходиться щось більш модне, нове, а все "нове" - досить добре забуте "старе".
    Мови змінюються, трансформуються, витісняють одна одну. І тут більше питання до носіїв тієї чи іншої мови: чи можуть вони бути чи виглядати переможцями? А переможці завжди у моді.

14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не філолог. Але не впевнений, що "володіння" може чогось "бажати".
    Я хочу, щоб в Україні було якнайменше людей, які на біле кажуть чорне і починають це чорне лаяти. Нажаль, відсоток таких людей завеликий як для нормального суспільства.:sad:

15. Оникс

Оникс Well-Known Member

Не можу не погодитися... Було б інакше - не були б сьогодні такі люди при владі... От хто просто спеці що до "полаяти". З 2003 року тупо провадять у життя політику розбрата і ще й на цьому наживаються.

16. serg-shs

Так у мене теж саме, ну можливо оточення комбіноване (трошки розбавлене українською), але я розмовляю як схочу (можу й філігранно матом). Можливо іноді залежить хто говорить і що говорить ? не знаю.
    Але примушувати себе до чогось - не варто.
    Тай ділема така: якщо б УМ не було - то її варто було вигадати... ну от так от складається. Що Україна потрапить під російський вплив, так як хочуть у Кремлі - на це сподіватися можуть тільки дуже великі мрійники, і до ЄС нам теж якось притулятися не дуже комфортно (румуни люблять нас настільки ж сильно, як і поляки). А у таких випадках потрібна свої засоби ідентифікації - а вони є, но можливо не настільки модні.
    А взагалі - поїдьте до Росії - Вас зразу ідентифікують, як "хохла"(ку). Ну й навіщо "ліпити горбатого"? Вже такі, які є...
    (До речі у Львові є можливість наразитися на визначення Вас, як "москаля"). А краще бути самим собою. І у суржиках проблеми не має, крім тих тарганів, що сидять у головах :)
    Але все це проблема вибору. І штучність тут ні до чого.

17. Бунтовский

Бунтовский Well-Known Member

1) а зачем
    2) из принципа, так как достали уже "учителя", рассказывающие что и кому мы должны

18. serg-shs

Ну если Вам не нужно - ну значит не нужно. В чём сложность?

19. Оникс

Оникс Well-Known Member

[OFFTOP]Ага, особенно "защитники" русского языка в Украине... :rolleyes: [/OFFTOP]

20. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

То є правда! Ці "захисники" найкраще щеплення проти вивчення російської мови. Ще трохи "позахищають" і я взагалі викреслю російську мову як засіб спілкування. :pardon:

а де твій аватар? :)