Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. tanna

tanna Дуже важлива персона

А пункти відомі. Тільки навряд чи ви зрозумієте їх, тому що ви живете в україномовному оточенні. А в мене всі знайомі, а також дорогі, близькі люди розмовляють російською мовою, починаючи від сусідів та закінчуючи родичами. Пропонуєте піти на пинцип? Чисто теоретично можна. Тільки навіщо? Що і кому я тим принципом доведу? Нічого. Та і не хочу я йти на той принцип.
    До того ж тут є інший момент. Російську мову я не можу вважати чужою. Це було б просто неправильним. Хіба можна 33 роки розмовляти якоюсь мовою, а потім в одень день цієї мови зректися? Це просто смішно. Це якби ви прожили все життя з жінкою, а потім сказали - вона мені геть зовсім чужа. ;)

2. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Так! :)

Таке взагалі часто трапляється. :)

3. tanna

І дуже погано, що таке дуже часто трапляється. Навіщо ж наслідувати погані приклади? :rolleyes:

4. TOTORO

TOTORO admin

Зустрічне питання

Де і як починати копати задля того щоб вивчити російьку мову
    розмовної інколи мені бракує =)

якщо я буду викривляти і перекручувати російську мову тут на форумі
    чи зустрінете це невігластво схвалюєче ? =);)

5. Оникс

Оникс Well-Known Member

Та й не треба у цьому питанні йти на принцип. :) Особливо, якщо українською володієте, документацію, яку потрібно, вести можете без проблем, фільми, книжки, газети та інше українською сприймаєте без будь-якого супротиву...
    Я не проти побалакати українською, але без фанатизму у цьому питанні. :pardon:
    А от фільми. якщо є можливість, дивлюся з українським дубляжем. як правило, переклад з англійської краще за російський. Та й книжки в українському перекладі мені все частіше подобаються більше.... Особливо фантастика. фентезі. детективи... Росіяни при перекладі дуже занижають планку: багато неприємних слів та словосполучень, яких у авторському тексті немає...
    Буде більше хороших книг, фільмів, пісень. передач українською - буде більше мотивації для розвитку цієї чудової, красивої, приємної мови...
    Ну і освіта високого гатунку у українських вузах... Ось що треба робити. а не плакатися, що десь, хтось, чогось не так робить. Та від небажання працювати у напрямку мотивації, пошуку однодумців, щось створювати, розвивати - тільки відрізати. відділяти. відправляти...

6. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Саме так!!! Станьте першопрохідцем, лідером. Спочатку буде важко. Дуже важко. Але потім побачите вражаючі зміни. Позитивні. Тим більше що я бачив приклади на власні очі.

В даному випадку потрібна практика, практика і ще раз практика.

Ви ще не пробували, а вже озвучуєте результат.

Ви безпринципна?

Критерії правильности чи неправильности не зовсім зрозумілі.

В америці, німеччині, франції, італії і т.д. куди тікають в еміграцію можна, а в Україні не можна? Думаю що навіть наш канадійський невіглас Вам підтвердить, що саме так воно і є.

Не коректна та недоречна аналогія.

7. Balaganoff

Balaganoff Дуже важлива персона

Будете смеяться, но в ЖЖ моя аватарка выглядит так:
    Что-то не припоминаю у Степаныча таких устремлений.

8. tanna

Ні. Навіщо?

Геть зовсім. :))

Чому? Я як людина безпринципна не розумію, як можна так легко зректися того, до чого ти звик. Того, що є вже якоюсь мірою частинка тебе самого. Саме російською мовою я вчилася розмовляти, російською мовою я вчилася писати, читати перші книжки, дивитися перші мультфільми - це ж не проходить просто так. Потім паралельно виникла українська. Звичайно, якби я потрапила в україномовне оточення, наприклад переїхала із Донецька у ваші Черкаси - я би розмовляла українською мовою. Немає ніяких сумнівів. Але живучи у російськомовному Донецьку - я розмовляю російською мовою. І вважаю це нормальним.

Це для принципових. :preved:

9. TOTORO

TOTORO admin

для практики =)))

10. Inga

Inga Дуже важлива персона

Хорошо, что Вы это признаете. :)

Очередное заблуждение :pardon:

Такое бессвязное предложение... Одно ясно - Вам очень страшно и Вы в панике. ;)

Ну зачем же делать выбор между чьими-то манипуляциями и тем более фантазиями? :)
    Отбросить их да и всё... :)

Изложена позиция труса и лентяя - берите все только оставьте меня в покое.

11. serg-shs

serg-shs Well-Known Member

Чіста Інтелектуальний авторитет пацанов :rock:

12. Милена

Милена Дуже важлива персона

Лица не обезображенные интеллектом :rock:

13. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Я не визнаю. Я таким чином втягую Вас в дискусію. а для цього певною мірою повинен піти у Вас на поводу, і підтвердити , те що Вам приємно чути.

Ні. Переконання.

Нічого Вам не ясно. Але нехай буде по Вашому.

Пупок розв"яжеться відкидати. Відкидателі зрештою, в кращому випадку опинялись в стані рабів, а в гіршому, втрачали життя. А кому більше повезло, тікали світ за очі. І все рівно вибір, хоч і трошки ширший, але не радісний.

Не згоден.

14. STK

STK Дуже важлива персона

Нічого він не демонструє, навпаки показує, що до одного місця йому українська мова.

15. Оникс

Оникс Well-Known Member

[OFFTOP]Да что ж это такое!!! :scratch_one-s_head: Как "защитники русских". так какое-то... :ireful: [/OFFTOP]

16. STK

STK Дуже важлива персона

Порівняно з Азаровим навіть Янукович нормально говорить українською.

17. Balaganoff

Balaganoff Дуже важлива персона

[OFFTOP]- Мама, дивись, там якісь дядьки пиво с раками пьють
    - Та що ти, синку, то в них морди такі (С) :))[/OFFTOP]

18. serg-shs

[OFFTOP]Да кто ж его знает, чего они защищают? Хоть по-слогах, но читают. А это не мало... для русскай языки [/OFFTOP]

фотоотчёт с комментариями (без комментариев...)
    Взагалі, я вважаю, що український мові нічого не загрожує, якщо звісно не бухати...

19. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

20. serg-shs

Не пийте люди! Кваснюками станете...

а де твій аватар? :)