Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. tanna

tanna Дуже важлива персона

Питання насправді досить важке, щоб відповісти на нього однозначно.
    На форумі - я спілкуюсь обома мовами залежно від свого бажання та від того, якою мовою звернувся до мене форумчанин. Тут все просто і проблем для мене ніяких. :)
    У реальному житті ситуація складніша. Я перебуваю у повністю російськомовному оточенні. Із самого свого народження у славетному місті Донецьк. І цього не можна не враховувати. Із дуже багатьох причин. :)

2. Balaganoff

Balaganoff Дуже важлива персона

Естественно. Для сравнения - в английском языке около миллиона слов, а в русском - по самым оптимистичным оценкам менее 500 тысяч, это учитывая все заимствования и синонимы. Т.е., в русском языке нет аналога каждому второму английскому слову. А уж технический и научный язык можно назвать русским только за использованные русские междометия.
    Что касается различий между русско- и украинско-думающим - она, безусловно, есть. Но все же небольшая. А вот разница между русскоязычным россиянином и двуязычным украинцем действительно огромна. На уровне образных восприятий. Двуязычному украинцу не надо объяснять чем понятие "пика" отличается от "морда", или "багацько" от "много". Попробуй-ка переведи на русский " А закувала та сива зозуля", хрень получится вроде "закуковала та седая кукушка".
    Лично для меня украинский второй родной. Я люблю читать на украинском, люблю и понимаю песни, на уровне образного восприятия понимаю почти 100%. Но разговорной практики нет, начинаешь говорить - и начинаешь бэкать, как дебил.

3. Оникс

Оникс Well-Known Member

Він народився жив і навчався у Донецьку. Немиря - козацьке прізвище. :) У Донецькій і Луганській областях немало людей, які розмовляють дуже красивою українською: і літературною, і домашньою мовами. Я знаю кількох людей. які ЗАВЖДИ спілкуються украиїнською. Про обного зних я вже писала - це керівник ГК Донецької області, бувших депутат ОР Іващенко. Є ще молоді хлопці з КВУ. Є молоді люди, які спілкуються дома російською. а на своїх тусовках українською.

4. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Це так. Чомусь дехто вважає, що "знати" якусь мову - це "читати зі словарем", але щоб розмовляти, на відміну від читати/щось розуміти, треба думати тією мовою. І це, звісно, розширює свідомість. Ті ж, хто не хочуть цього робити, обмежуючи себе рідною мовою, я б сказав, обмежують свої розумові процеси. Та це ж просто не цікаво, усе життя думати однією мовою. :boredom:

5. olegp

olegp миється в бані

полагаете,это признаки родного языка?

6. Mr. Blick

А ти не говори. Ти пиши. ;)

7. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

:rose:

А з цього місця подробніше. По пунктах.:)

8. ГРАНД

Це признаки забутої, як що не витравленої із свідомості рідної мови.

9. ГРАНД

Донбас вперто опираючись українській мові (хоча не скажеш, що він самий впертий) втрачає нечувані для себе перспективи розвитку. І біда донбасу в тому, що очільники його цього нездатні цього зрозуміти. При чому він отримує зиски та переваги в усих сферах життя держави і навіть на міжнародному рівні. Україномовний Донбас в такій перспективі може стати справжнім локомотивом руху вперед по висх напрямках. Як що не сказати більше - стає по-за конкуренцієй принаймні в середині країни.

10. Mr. Blick

Донбас ? Ні. Поки там є такі центрові міста, як Єнакієво, де люди пишаються тим, що сиділи, Донбас може тільки закопати нас у глибоку шахту, там, де вже пекло поблизу. Мабуть Донбас не сумісний із сучасним цивілізованим суспільством.

11. Оникс

Оникс Well-Known Member

У Єнакієво і примісті, та по селах - українську можна часто почути. Янукович досить пристойно розмовляє українською, що на фоні його не дуже високого освітнього рівня та низької спроможності до освіти могло б здивувати, аби не те. що він виріс серед тих, хто спілкувався українською. з дитинства цю мову чув, розумів.

12. Inga

Inga Дуже важлива персона

Язык, на котором премьер-министр Азаров что-то провозглашает, не является украинским.

Это всего лишь Ваши фантазии/манипуляции. :pardon:

а если не дойдет? ваши действия?
    Кстати:
    Стаття 27.

Кожна людина має невід'ємне право на життя.

Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави — захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань.

Стебется он над украинским языком, а мнимые патриоты это называют потугами, то бишь старанием.

Мотив использования того или иного языка - сугубо личное дело гражданина Украины.
    Хотите извиняться - Ваше право.
    Я предпочитаю знать Конституцию своей страны и следовать тем положениям, которые в ней изложены.

:)

13. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Я за себя скажу: на пассивном уровне, т.е. понимать речь, текст, литературный украинский, я все прекрасно понимаю. А вот правильно сказать, или написать, вот с этим у меня проблемы.

14. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Граждане Украины терпят такого премьера... И президента.

В экономике у них тоже... Как с українською мовою у Азарова.

А... Зачем такие правители нужны?

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Нічого.
    Мотивації. Навіщо?
    :scratch_one-s_head:"...залишає бажати кращого".:pardon:

16. Balaganoff

Для меня - да. К тому же я еще не все сказал.

17. Forpost

Forpost Стоїк

[OFFTOP]володіння мовою бажає бути кращим.[/OFFTOP]

18. Balaganoff

А для чего?
    1. Мне никому не нужно доказывать, что я хорошо знаю и люблю украинский язык.
    2. Все и так меня прекрасно понимают.
    3. Дифференциацию по принципу "не говоришь на украинском - не любишь Украину" считаю глупостью.

19. ГРАНД

Так. Це мої маніпуляції/фантазії. і тому є причини. Мої маніпуляції/фантазії спрямовані на благо України та її відродження. І протистоять фантазіям/маніпуляціям московським, які спрямовані не на збереження України і її відродження, а на ті ж цілі, тільки за рахунок України, але на власну користь.Саме тому Ви і є тим матеріалом між цими двома цілями. Рано чи пізно Вам прийдеться робити вибір між двома ворогуючими між собою маніпуляціями/фантазіями.

http://ostrovforum.net/showthread.php?t=8506

20. Mr. Blick

А навіщо тризуб на аватар ставити, коли можна путіна, це ж не заважає Україну любити ? :rolleyes:

От бачиш, Степаничу, який хоче, щоб Україна, як треба, була частиною Росії, твоя відповідь одразу сподобалась. :)

а де твій аватар? :)