Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. STK

STK Дуже важлива персона

Наприклад "В разі чого, ми це зробимо" перекладається "В случае чего, мы это сделаем", а не "Если что, то мы это сделаем". Або "застерігати собі право"... :scratch_one-s_head: Не чув, щоб живі люди так говонили :pardon:

2. STK

STK Дуже важлива персона

А який мелодійний варіант?

3. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

І мені більш приємно чути "залишати за собою право"...І найчастіше говорять "якомогашвидше" чи "якнайшвидше", тобто правильно говорять...

4. Inga

Inga Дуже важлива персона

"застерігати собі право" - честно говоря я тоже не слышала, но списала это на свою неграммотность

5. Luna

В разі чого...

6. Inga

Вот чего я не знала, так слова "очільник"

7. STK

STK Дуже важлива персона

Так це вже "в случае чего", а "якщо що" - "если что"

8. STK

STK Дуже важлива персона

Я відносно недавно взнав слово міліціянт, але воно мені чомусь подобається :) Мабуть не люблю я міліцію :rolleyes:

9. Luna

Не всі російські вирази мають відповідати українським слово в слово) Краще вживати більш мелодійний варіант.
    До речі, є дуже корисна книжка Бориса Антоненка "Як ми говоримо". Раджу всім, хто вивчає українську - там є цікаві приклади.

10. Inga

а вот теперь пусть Вам будет интресно... долго-долго. :)

11. Luna

Нехай нас втішає, що деякі підрозділи російської міліції взагалі називаються непристойно)))

12. Inga

Так и наши тоже скоро так будут называться.
    Уже законопроект подан на рассмотрение. :))

13. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

мені не цікаво. вже зараз.:))

14. STK

STK Дуже важлива персона

Поліціянти? :)

15. ГРАНД

Ідея цього перейменування вже була готова до впровадження ще в 1996 році у вигляді проекту закону та відповідних відомчих наказів, і ще багато чого корисного(авторів заню особисто). але совки та комуняки підрахували у що це вил"ється для них все це зарубали. А тепер це виглядатиме як мавпування московського досвіду. Хоча московський "досвід" показує, що відбулась банальна зміна вивіски без зміни змісту. власне як і все що виходить з московщини. В нашому варіанті 1996 року було передбачено зі зміною назви докорінно міняти і зміст, на кшталт того що зробили грузини. але не з нашим щастям. Тепер за московським сценарієм мінятимуть вивіску.

16. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

І це "братани" назвуть РЕХВОРМАМИ.

17. tanna

tanna Дуже важлива персона

Ну правильно. Грузини можуть зробити по-своєму, а ми можемо тільки по-московському. А тому ті ж москвини і винні у всіх гріхах. А насамперед винні у тому, що ми не можемо, як грузини. Якась комедія.

18. ГРАНД

У грузинів немає Донбасу та Одеси. Це факт.

Саме так. Бо саме москвини і блокували той проект. Блокують і до сих пір. Хоча я не знаю долю того проекту тепер.

В тому то і справа що можемо, але без москвинів і без донбасу з Одесой.
    Ні не комедія. Для України це трагедія.

19. tanna

tanna Дуже важлива персона

Це саме головне завжди - знайти винних. Перевірений спосіб. Так простіше виправдати себе, ні я не винен, винні інші!

20. ГРАНД

А я хіба сказав що винні?о_О Ні , я такого не казав.

а де твій аватар? :)