Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. Inga

Inga Дуже важлива персона

Совершенно не исключительно.
    Если Вы захотите кому-то рассказать, что видели ДТП и кто-то лежал без сознания, то этот кто-то был именно "непритомний", а не "несвідомий"

Ошибся Степаныч. Но и Вы ошиблись в переводе.

И я о том же, сумлінність = добросовісність, а сумління = совесть :)

Бразилия - бразильцы
    Мексика - мексиканцы
    Россия - россияне
    Украина - украинцы

кстати, не еспанці, а іспанці

2. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Отак ми з Вами спільними зусиллями і втерли носа московському прихвостню Степаничу!!!:)):)):)):good:;)

3. ГРАНД

Ну Ви блін даєте!о_О А куди ж Ви подівали москвинів?:ireful:о_О вони вимерли чи що?о_О

:)):)):))

І собор таки каТедральний,
    І гебреї таки є
    НарІд він і є нарід.;)

4. Inga

И что же Вам помешало, просто и честно добавить к написанному, что Вы признаете свои ошибки? :rolleyes:

Имхо, это тот случай, когда нужно дружно сказать Степанычу большое спасибо.
    Т.к. его вопрос заставил покопаться в словарях, а значит обрести новые знания.

Спасибо, Степаныч. :)

5. ГРАНД

Я більше ніж переконаний, що Степанич менше всього хотів нам допомогти, а ним керувала банальна московська звичка зайвий раз плюнути в український бік. Цього разу в українську мову. Не получилось. Бо Ви свідомо чи ні ,таки зірвали цю спробу (за моєю посильною участю). Та ще й за щось йому подякували. Ну то справа Ваша. Ви ж мабуть слідуєте тому "нєпротівлєнію злу насілієм"? ;):))

6. Inga

На сколько я знаю, собор может быть и "каФедральным" и "каТедральним"

7. Оникс

Оникс Well-Known Member

Несвідомий у данному контексті недоречне слово. :) Але вислів "втратив свідомість" - вживається дуже часто, як і слово непритомний:
    Дівчина знепритомніла... = Дівчина втратила свідомість...

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Взагалі то був жарт з приводу мого знання української.:) Але якщо вже Ви, Гранде, так серйозні, то запитання: чому Ви вважаєте для себе можливим "плювати" в російський бік і ображаєтесь, коли хтось "плює" (з Вашої точки зору) в український бік?:scratch_one-s_head: Та то пусте. Я от теж покопавсяу словниках. http://slovopedia.org.ua/30/53399/25910.html "ЗНЕПРИТОМНІТИ , ЗОМЛІТИ , ОПРИТОМНІТИ , БУТИ БЕЗ ПАМ’ЯТІ , ОЧУНЯТИ , ПРИЙТИ ДО ПАМ’ЯТІ , ПОВЕРНУТИСЯ ДО СВІДОМОСТІ , ВТРАТИТИ СВІДОМІСТЬ , СВІДОМІСТЬ , ЗАГУБИТИ ТЯМУ , ПРИЙТИ ДО ТЯМИ , ТЯМА , ВТРАЧАТИ СВІДОМІСТЬ , НЕПРИТОМНІТИ..."
    Завжди до Ваших послуг!:)

9. Inga

:) )

10. Оникс

Оникс Well-Known Member

Если Вы возьмете медицинскую литературу или поднимите архивные записи полиции, то... :pardon:
    В литературном и разговорном жанре это словосочетание можно заменять в зависимости от контекста, но если бы я писала детектив, то для милицейских документов или медицинских использовала именно такое словосочетание... :)

11. Inga

честно говоря не поняла, при чем здесь медлитература, а уж тем более архивные записи полиции...

ну-да ладно, не охота ходить по кругу.

12. Оникс

Оникс Well-Known Member

Только то, что єто словосочетание применяется в украинском, в том числе разговорном. Литература - это несколько иной жанр.
    :rose:

13. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Угро-фіни - "русскіє".

14. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Йому треба трохи розібратися чого він там патріот, щоб не було отих ескапад - "ах он ви які! раз так, то не буду патріотом вашої України!". І по-філософському відноситись до певного ставлення деяких свідомих етнічних українців до росіян, бо ж він не винен, що росіянин, а ті українці не винуваті, що мають певне ставлення. :pardon:

15. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Ему ничего не надо - человек состоялся во всех ипостасях, и как гражданин УКРАИНЫ, и как муж, и как отец, и как профессионал.
    Сознательные этнические украинцы понимают, что главное вовсе не этническая принадлежность, а человеческие качества.

16. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Його "состоятельность" як чоловіка та батька мене особисто цікавить трохи менше за ціни у китайських ресторанах у місті Мехіко. :)

17. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Надо же, как ему повезло)) Кстати, зря...Никогда не поздно что-то в жизни начать делать ХОРОШО, в этом плане чей-то пример может быть весьма полезен) Это Вам не угрозы пойти наваять строчить, так и не реализованные))))

18. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Та що Ви можете знати про ставлення свідомих. Про це тільки вони знають. Ви до них яким чином?

19. Forpost

Forpost Стоїк

мьі завсегда туда плюем,не пьем из отравленной большевизмом криници водици

20. Forpost

Forpost Стоїк

но потерялся для нашего дела!на двох унитазах не усидишь

а де твій аватар? :)