Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ви й зараз не можете. Так що не переймайтесь, для Вас і через 500 років нічого не зміниться.

2. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

церковнослов’янською

3. Inga

Inga Дуже важлива персона

Я не понимаю, в чем именно Вы усматриваете "тиск... з боку россійськомовних співвітчизників". :scratch_one-s_head:
    Митингуют? Бойкотируют все украинское?

К чему все эти преувеличения, пани Милена?

4. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

500 років тому існувала, звісно, що трохи в іншому "вигляді", але українська (руська) мова. Бажано, щоб і в наступні 500 вона не "втратилась".
    А як це, коли втрачаєш мову, знаю з власного досвіду, хоча й не втратила рідну, а тільки навчану, чеську (15 років в Португалії) - і разом з нею щось добре з мене теж "вивітрилось". Сентенція "Скількома мовами ти володієш, стільки разів ти людина" - вірна (стопудово!).

5. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Як так? :))
    Та Ви шо-о,курдибеля...вже більше і не гніваєтесь та сприймаєте галицькі масні жарти? Я знав...Я знав!:rolleyes:

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не, а чо сразу оскорблять.:sad:

7. forester

forester Well-Known Member

А что Вы хотели? Вы систематически нарушали форумные правила: "Использование иностранных языков, которыми не владеет более половины участников, не допускается".
    Указанный Вами форум один из самых демократичных, где форумные правила, выбор модераторов происходит посредством голосования форумной общественности.

[OFFTOP]Кстати, могу Вам скинуть адресок украинского националистического форума, где меня банили просто за то, что я не считал Бандеру героем. ;)[/OFFTOP]

8. Юрко НОТОЦО

:))
    Ну во-о...Українську мову так-сяк знаєте,не забули,а діалекти "ні в дугу"...Курди-або курди беля по-галицьки,то...то тіпа:ой-ой-ой,або ну ти і даєш,чи шляк би ті трафив (це знаєте).Це не ругатєльства,це з сварливого жаргону...Пупер вже говорив про це...але куди-и-итам.Вперті як...ну во скажу осли,обідитесь,козли також...А це ж Ваш жаргон,донецько-український,південно-хохляцький...
    Ой,та ви такі далекі на півдні від укрмови...як Пушкін від декабристів!Лише Гоголем,котрий Микола й захищаєтесь!
    A Mи народ простий...дещо подібний до вас...
    Ну ось наприклад по-жартах. У вас Тарас Бульба "пожартував дико" вбивши сина,який полячку покохав...А в нас бандерівець сина знищив в анекдоті(!),котрий навчався в Москві і сказав йому "Здравствуй,папа".
    Ну і что? Ото!
    До речі...чого так поза західно-українськими землями східняки не переносять наші галичанський діалект? Пані Танна наприклад!
    Видно щось їй навівається таке...таке страшне,чи шо? Та й і іншим.В основному з тих "бувших"!
    Але не беріт'си дурного до голови,а тєжкого до рук! І усьо біде О.К.
    Ми'си любим пож'єртувати на своїй рідній мові! Особливо сучасна галицька молодь,а шо? Хтось проти? Та на різних ближніх майських св'єтах у ві Львові,та й зобачите самі!
    Того ж і вам бажаємо!
    :preved:

9. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Як що відкинути совкову та московсько-шовіністичну мішуру, то мабуть є смисл почерпнути досвіду.:good:

10. ГРАНД

Во поперли новини, одна за одною!!!:good::yahoo:

11. Юрко НОТОЦО

http://lenta.ru/news/2011/04/27/nogogol/

Перейменовані міста:
    Джинестра → Хаджибей (Гаджи-бай) → 1794: Одесса
    Юзовка → 1924: Сталино → 1961: Донецк
    Орджоникидзе → 1943 Енакиево
    Ворошиловград → 1990: Луганск
    Жданов → 1989: Мариуполь
    Сталинград → Волгоград
    Калинин (1931) - (1991) Тверь
    Тигина → Бендеры
    Юрьев → 1919: Тарту

Чехи найбільш міст перейменували.Шось біля 200 міст.
    Навіть...
    Яновиц на Янонице-над-Углавой

12. ГРАНД

Але ж ці обмеження не завадили багатьом учасникам давати коментарі та і взагалі вступати в дискусію з Прокопом (Романом Степановичем), а це свідчить про те, що переважна більшість таки розуміє іностранний язік. власне мені імпонує що москвини таки визнають українську мову за іностранну. ;)
    він самий демократичний, але при надходженні туди українського питання, від демократичності і духу не лишається. Це аксіома для москвинів будь яких політичних переконань.

13. Юрко НОТОЦО

М'єлоч,а приємно!:rock:

14. tanna

tanna Дуже важлива персона

Та нічого мені не навівається! Налякали....:rolleyes: Чиста українська мова без всяких діалектів мені просто подобається більше. :preved:

15. Милена

Милена Дуже важлива персона

А что, чуть што, так сразу Милена о_О , я вообще сижу тихонечко и мову учу :rolleyes:;)

16. forester

Если бы он говорил на английском или идише, то и в этом случае нашлись бы собеседники. Но разговор, всё-таки об общей массе участников форума.

Ага. Для Вас демократия должна "работать" на ваше благо? Так демократия, сударь, палка о двух концах. А забанили Романа Степановича сами же украинцы - они модераторы ветки "Украина." Вы, конечно, можете сказать что эти украинцы "куплены" Москвой. Только я-то знаю, что они по своему мировозрению ничуть не отличаются от вас.:)

17. forester

Ну, и как?

18. Balaganoff

Balaganoff Дуже важлива персона

Ти, султан, чорт турецкий, і проклятого чорта брат і товарищ, самого Люцефера секретарь. Який ти в чорта лицарь, коли голою с....ю їжака не вб'ешь.

А це якою мовою писано?

19. Милена

Милена Дуже важлива персона

Та я и раньше с ней была на "ты", а теперь и вовсе за пани-брата :good:, осталось только выучить, как на клаве украинская абетка расположена :)

20. Юрко НОТОЦО

Ех...Не везе мені з мовами..Знаю штири(4) з купою діалектів і всі дефективно!:p
    Моя дружина,родом з Слобожанщини,колись давно пробувала анекдот в офіційному тоні розповідати,і починала:- Значить так,приходить... :rolleyes:

а де твій аватар? :)