Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Тесты по русскому сдадут всего 5 тысяч выпускников

20:25 | 20.04.2011

С учетом выпускников прошлых лет зарегистрировано около 258 тысяч желающих пройти внешнее независимое оценивание. Об этом заявила на пресс-конференции в среду, 20 апреля, директор Украинского центра контроля качества образования Ирина Зайцева.
    Более 250 тысяч зарегистрировались для прохождения теста по украинскому языку. На втором месте – история Украины (158 тыс. человек), на третьем – математика (134,5 тыс. человек). Далее следуют биология – 87 тысяч зарегистрировавшихся, география – 77 тысяч и английский язык - более 72 тысяч человек. Интересно, что сдать тесты по русскому языку, которые в этом году впервые введены в программу ВНО, изъявили желание лишь 5 450 человек.

http://ubr.ua/labor-market/education/testy-po-russkomu-sdadut-vsego-5-tysiach-vypusknikov-86771

2. Inga

Inga Дуже важлива персона

:)) Не-а. Советского, а в последствии российского актера.

Маму, русскую дворянку, не учитываете?

Иван (Ян) Янковский был российским офицером, а в последствии красным командиром, другом товарища Тухачевского.

Как обычно желаемое выдаете за действительность. :)

3. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Сьогодні мене забанили за публікації на українській мові на форумі http://www.politforums.ru/ukraine/, хоча всі розуміли опубліковане.

4. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Разве мы спорили о том, что есть главное в жизни?
    Вы утверждали, что нельзя потерять родной язык, а я вам на простом примере (и подобных примеров у меня еще пару десятков наберется, и все они будут о потере родного украинского, а не русского) показала, что можно, причина - процесс руссификации Украины как был, так и продолжается.
    И выходит, что русский в РФ, французский во Франции, испанский в Испании и т.д. как базовая ценность признается и властью, и народом, а вот украинский в Украине - нет.
    І я ЦИМ переймаюсь, бо як філолог знаю, до чого приводить "втрата" мови.

5. olegp

olegp миється в бані

Родина есть у всех, ибо есть факт рождения,значит есть и место рождения, зафиксированное документально в birth certificate, ино либо фактическое- там, где в реале вылез из вагины, либо по документам- как у вашего знакомого, шо рожден в летаке Аэросвита,
    есть место рождения-значт есть и РОДИНА- гергр или геополитич субъект, связанный с местом рождения,
    каждый это воспринимает индивидуально, но все делятся на три группы
    1 кто считаей РОДИНОЙ державу рождения, для лиц старше 1991 это СССР, или Савецкая родина(был такой штамп)
    2 кто считаей РОДИНОЙ часть державы рождения, с геграфич дифференциацей по 1 ступени- союзную республику-для большинства форумчан это УССР ИЛИ УКРАИНА
    до речи, некоторвые из них играют в машину времени(Иван Васильевича насмотрелись), и считают Украину за державу рождения,хотя и урожденные до 1991
    3 кто считаей РОДИНОЙ часть державы рождения, с геграфич дифференциацей по 2 ступени- историч область, часть союзной республики, состоящей, как правила, из неск современных регионов(родина- Урал,Дальний восток,Слобожанщина,Донбасс и т д
    ну, и, конечно, есть малая РОДИНА- город\его район- Салтовка,Основа, Нов Бавария и т д)
    суть в том, как относиться к лицам иных перечисленных групп- я лично отношусь толерантно,по принципам зап демократии, будучи из группы 3, уважаю их право, групп 1 2 иметь такое мнение,
    Вы, находясь в группе 2, с нетерпимостью и грубостью относитесь к гр 1 и 3, т е по совковому

6. ГРАНД

У мене є знайомі діти яких народились під час перебування батьків у відрядженнях в інших країнах. Таких як Німеччина, Польща, Угорщина і т.д. Є навіт народжені на Кубі (як Ви виразились вилізли із вагіни). І уявляєте собі, жоден із них (дітей) та і їх батьки не вважають своєю Батьківщиною ані Німеччину, ані Угорщину і не кубу, і тим більше, не вважають малою батьківщиною там тешні міста та ін.нас. пункти де було розташовано медичний заклад де відбулись пологи. А чомусь настирливо та наполегливо вважають батьківщиной саме Україну. Мабуть вони не такі розумні як Ви, щоб усвідомити примітивні речі, які Ви декляруєте нижче. але саме вони і є те, втративши що Україна втрачає як мати втарачала би свою дитину. Вас це не стосується. Бо Ви народились в московській імперії (мабуть вам вже близько 100 років, судячи із надпису під аватаркой). Виявляється що це сумбур і каша в голові у Вас, а у них як раз все гаразд. Бо саме Ви для України просто пустишка, попри те, що вилізли із вагіни на її території. Бо Ви мати не визнаєте матір"ю. І вона Вам відповідає тим же. І абсолютно справедливо.

Немає ніякого сссру. Значить і люди залишились без Батьківщини, завдяки Вашім міркуванням? Але таких як Ви безбатченків доволі мало. І з кожним роком стає все менше.

Знову всіх міряєте своїй лінійкою та циркулем. Це свідчення того, що Ви мабуть не зовсім розумієте що таке батьківщина для людини розумної. Ви плутаєте розумне з раціональним. Ви міряєте математичними мірками те що ними не вимірюється. Такі як Ви можуть і такі почуття як любов та ненависть виміряти і вивести формулу та одиницю виміру. Хоча вони їх не мають і мати не можуть. Це і є ваша біда, якої Ви не усвідомлюєте. А тому і маєтесь як неприкаяний.

Вгрупах знаходитесь Ви і Вам подібні. Я же себе ні до яких груп не відношу. Я просто УКРАЇНЕЦЬ і Батьківщина моя УКОРАЇНА!!! Не залежно від географічого місця та історичного періоду під час мого народження.
    Різницю відчуваєте? Мабуть ні.
    Я грубістю та нетерплячістю вимушен відповідати будь кому, хто на мою мати буде казати погані слова і т.п. Тому що я її син. відданий та люблячий. У Вас матері немає і в цьому плані звичайно ж Вам простіше. Немає кого захищати та оберігати. І тому гараздо легше в таких умовах бути толерантним.

7. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

Реальний відсоток. Приблизно в такому ж співвідношенні повинна бути і кількість російських шкіл.

8. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

А чому Ви лазите по російських форумах? Що і кому там хочете роз’яснити? Там дуже часто прямо в правилах написано, що єдиною мовою спілкування на форумі є російська. То що Ви від них хочете?

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

До чого?

10. ГРАНД

До духовного зубожіння, та перетворення в ніщо.

11. Степаныч

Ну, це вже Ви, Гранде, хватанули!:)

12. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Згодна з Грандом + навіть до зникнення народу.
    Чехи відродили мову (почали наприкінці 18 ст.) і в 1918 заснували незалежну державу, а хто сьогодні знає про кашубів і лужицьких сербів?:scratch_one-s_head:
    А з Україною ситуація взвгвлі парадоксальна - велика (!) незалежна (?) держава, а українці і сьогодні, як за часів царизму і СРСР (в 70-і в Чернігові не було жодної украінської школи - свідчення Л.Кравчука) повинні стримувати тиск за збереження рідної мови і культури і з боку державних чиновників, і з боку россійськомовних співвітчизників. Достойно стримують тиск західні регіони, Вінничина (+ ?), а от східні - занадто байдужі і толерантні + нетолерантний і небайдужий сусід.

13. Степаныч

Ні, ну добре Гранд. Але ж Ви, Мілено!о_О От скажіть як філолог: зараз на Землі існують мови у тому вигляді, у якому на них спілкувалися наприклад 500 років тому? І чи будуть через 500 років люди спілкуватися тими ж мовами, що й зараз?

14. ГРАНД

Хочете зманіпулювати, щоб прикрити власний сором? Це ж суто по москвинські вишукувати аналогії та приклади з історії та посилатись на інші народи.
    Більшість мов модернізуються і таки припускають певні зміни в зв"язку з впливом часу. З"являються нові предмети і явища які до цього (чи миулого) часу не мали назв. Тому отримують нові і таким чином входять до мов вже як нові. Але ж не за рахунок забуття, заміни та знищення вже існуючих назв предметів і явищ.

15. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

От спочатку хай зникне російська мова в Україні, а українською усі розмовляти будуть (щоб якісь росіяне, коли приїджають до Києва, чи Одеси казали - "А вот мне дедушка рассказьівал, когда-то тут все па-русски говорили, даже не верится") , а потім ми спокійно будемо чекати, що стане через 500 років.

16. Степаныч

"Не лепо ли ны бяшетъ, братие, начяти старыми словесы трудныхъ повестий..." Якою мовою написано?
    Та заради Бога! Але ж щось не складається. Не гинуть, зарази, як роса на Сонці і все тут! Схоже "поки Сонце зійде, роса очі виїсть"(с). Ну то робіть вже щось чи як!

17. ГРАНД

Вашою рідною.;)

18. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Ну а якою мовою може бути написано щось "знайдене" у 18-му сторіччі у російському місті Ярославль ? :)

А що таке, зникнення російської мови чимось турбує ? А яка різниця, коли через 500 років і так....

19. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Ах,Ах..я нещасний бойко,не зможу через 500 років послати агресивного москВаля,та матом з галицьким забарвленням до курвої баби...От біда,спішити треба,бо ...бо буде тільки вічний і великий руско-совіцький мат...Оце біда,так біда!Спішити треба...бо зникну ж і хто буде посипати дустом совків,га-а? :))

20. Степаныч

Е-е-е, нє. Нє пайдёть! По суті, Гранде, по суті!
    Мене турбує??? Так я ж написав:

а де твій аватар? :)