Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. Добряк

Добряк Well-Known Member

я трішки знаю.
    у мене тату вільно володіє...
    час для цього тре знайти.
    а українську вчу старим способом (як вчив німецьку та шведську) - намагаюсь розмовляти.

2. olegp

olegp миється в бані

у тебя нет ничего, ты-холодранец(Папанов):))

3. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

У нього є Батьківщина, а у Батьківщини є він. На вдміну від Вас. а там де у Вас є вдостальковбаси, але Ви нікому не потрібні (Ви ж нахлібник, і до створення канадіського багатства не маєте жодного відношення, а лише споживаєте те, що не Вам створено. Вобщім паразитуєте). :)

4. olegp

olegp миється в бані

ТА И У МЕНЯ ЕСТЬ, ПРАВДА ОНА ПОКА ПОД ВАМИ НАХОДИТСЯ, ПОД Украиной
    Вам то откуда знать? я плачу таксы Канаде

5. ГРАНД

Родорслівну розкажете. Чи як будете доводити? Немає у Вас Батьківщини. Ви її проміняли на ковбасу. Ви прокляті вигнанням. І саме головне, що Ви про це знаєте і воно вас морудить, можливо спати не дає. але поїзд уїхав. Ви чужеродний елемент. При чому будь де, де б не з"явились. Ви ведмідь шатун. Неприкаяний. Немає у Вас Батьківщини. Бо у таких її не може бути. Саме смішне те, що і московщина Вам відповість приблизно так же як я описав.

[/QUOTE]

То я ж Вас не перший день знаю. ;)А такси свої можете засунути..... Канада чудово жила до Ваших таксів, проживе і після. Ви прожираєте значно більше ніж приносите. Ви приїхали на все готове. Міцну економіку, міцну культуру, політичну систему, віру, інфраструктуру і т.д. і т.п. Ви паразит. Такі люди при першій же нагоді коли виникнуть труднощі в країні що вас пригріла кинете її і шукатимете нового здорового організму, щоб до нього присмоктатись. До торбешних емігрантів завжди так ставляться і будь де. Це Ваша карма, яку Ви самі і обрали. Ви в душі зрадник, і більш ніж переконаний це усвідомлюєте, а тому і шукаєте собі хоча б якесь виправдання на форумах, переважно українських.

п.с. Я не дарма відкрив тему про москвинів в Канаді, які ворюга на ворюзі. Так от що москвинських ковбасних емігрантів вирізняє від інших - це злоба до колишньої батьківщини. А заодне і до нинішнього місця паразитування. Так національна особливість у вас.

6. olegp

olegp миється в бані

полагаете, Украина много потеряет, если будет жить без Вас?:))

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Він дуже переймається з цього приводу? :)А якщо серйозно, то я переконаний, що він її не "втратив". Перестав використовувати у повсякденному житті - так. Втратив мовну практику - так. Але розуміє, пише, читає українською вільно. Буде потрібно - за місяць мовну практику відновить. Взагалі Ваш приклад доказ того, що не мова головне у житті людини.

8. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Так. Не мова головна...Можна і мешкати на чужині...спілкуватись не рідною мовою...забути про родИну...Хіба від цього згіркне хлібина? Ні...Та й без совісті люди живуть, навіть матеріально добре...Тільки сенсу в тому житті...Хоча...:pardon:

9. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Дуст (ДДТ) добре помагає!:)))

10. ГРАНД

Як мати після втрати своєї дитини. Інша річ, як вона це сприйматиме емоційно, інформаційно, ментально і т.д. Але реально, втратить як нерозумна мати втрачалаби свого сина захисника, провідника, або просто нічим не вирізняючогося, але відданого та люблячого її одного із багатьох дітей.

11. olegp

olegp миється в бані

в принципе,достойно,хотя и высокопарно
    тока Вы чому то, определяя такую форму взаимоотношения со своей родиной сами, отрицаете такое же право для некоторых других

12. ГРАНД

Заперечую? Мабуть таки заперечую. І саме для деяких інших. Хоча не розумію, для чого користуватись такою конспіралогієй коли і Ви і я чудово знаєм, що мова йде про конкретну сосбу. Про Вас. Ви втікли кинувши (промінявши на шмат ковбаси) батьківщину. Не заради фізичного виживання (як вимушені були робити галицькі втікачі, яким загрожувала фізична смерть від окупаційних сил за віру, за мову та і просто за походження, або висилка до Сибіру в кращому випадку. І вони цілком виправдано обрали самостійний шлях порятунку і самостійний вибір альтернативи Сибіру). У Вашому випадку дещо інше. Ваші мотиви як кажуть в народі - шкурні. Гонитва за долларом. але чомусь не на історичну батьківщину московщину, а в благополучну Канаду. А це банальна зрада. Пам"ятаєте про діжку варення та пачку печення? Це про Вас.

13. Степаныч

Де совість і де національність. Це все рівно, що зелене з м"яким порівнювати?

14. Forpost

Forpost Стоїк

ну може у нижчих приматів не головна...(зауваження безособове)

15. spice

spice Дуже важлива персона

В такому випадку не розумію Ваш стогн та лемент з приводу "ущемленія за язик" :rolleyes: Чи мова не головне, а "язик" - наше всьо?:rolleyes:

16. Степаныч

Коли це я писав про "ущемленія за язик"?

17. НаСекундуЗагляну

НаСекундуЗагляну Елки, какой самостоятельный и обаятельный

От накаламутил:))
    Я же живу на "чужини"
    И шо.. никакого смысла жить? :)
    скоро полвека будет.. как на чужини.. и все зря?;)

18. olegp

olegp миється в бані

шо про меня, шо про них,
    и они в Канаду,хотя могли на історичну батьківщину Польшу
    мне хоть и не загрожувала фізична смерть від окупаційних сил , но тоже уехал за мову

19. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Уїхав би до Солєкамська. Там з мовою, тобто з язиком усе в порядку. :)

20. ГРАНД

Ви намагаєтесь впіхнути невпіх..уємоє (с) І.С. Плюща. Ви і Вони- це непорівнюєме. Вони рятували себе і своїх дітей від смерті. Ураїнці тікали з України, тому що їм загрожувало фізичне знищення за віру, мову і т.п. ФІ-ЗИЧ-НЕ!!! Вам найбільше що загрожувало це- замість бутерброду з ковбасою салямі, жерти бутерброд з лікарською клвбасою. І все! Ви пішли на поводу у свого жлобського кишечника та шлунку, які панують над мізком та людською гідністю. В такому випадку ви скоріше нагадуєте тварину без мізків, ніж людину з якимись більш високими якостями. Вами керували виключно жлобські інстинкти.

Знову Брешете. В Польщі їм загрожувала теж смерть, за тими ж ознаками. І не історична батьківщина для них Польща. Україна у них одна. У Вас же є і була московщина як справжня історична батьківщина, де б Вам не загрожував лінгвоцид, а навпаки - повне процвітання в цій царині. Але ж Ви брехливе та мерзотне створіння, і не лінгво вас погнало , а жлобство та кишечник. Бо в Канаді лінгво для москвинів ще більш жахливе чим в Україні, а тим більш в совковому Харкові.
    Ви брехло.
    Брехло огидне Ви. Чим далі Ви залазите в брехливі тенета, тим гірше для Вас. На Вас стоїть штамп, тавро як на тварині, і Ви його відчуваєте всими органами відчуттів. І чухаєте це місце, і чухаєте, а воно все більше і більше чухається. У Вас на цьому тлі паталогічна чесотка вже. Погано це чи добре? Мабуть таки добре. Хоча б тому, що вас таки мучає те, що завжди мучає огидних мерзотників, які на схилі років усвдомлюють низькість своєї сутності і убогість душонки.

а де твій аватар? :)