Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

2. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Мова йшла про автентичність мови і літер, на яких первинно написаний був документ.

3. НаСекундуЗагляну

НаСекундуЗагляну Елки, какой самостоятельный и обаятельный

Это означает только одно - запретить русский язык на всех уровнях.. ну кроме бытового.
    А это ничего хорошего не сулит.

4. andrzej

Ну будет в Украине с русским, как с русским в Эстонии....

В Эстонии, по моим наблюдениям, очень даже все цивильно.

5. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Вони не хочуть як в Естонії. :rolleyes:

6. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А що може бути ще гірше? Сумніваюся. Культура "рашен" (з україномовною частиною) добиває Україну своїми "понятиями".

7. Mr. Blick

А, НаСекундуЗагляну, хочеш жити як в Естонії ?

8. Милена

Милена Дуже важлива персона

И я хочу !

9. Mr. Blick

Усі хочуть. :yes:

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Перейду на мову, з якої вийшов цей вираз - хотеть не вредно.

11. НаСекундуЗагляну

НаСекундуЗагляну Елки, какой самостоятельный и обаятельный

не.. там холодно и скучно..
    я там со скуки подохну - не с кем поговорить на русском языке:))

12. Милена

Милена Дуже важлива персона

Точно, вредно - не хотеть :p:))

13. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Ну просто расчудесно! :)
    То есть это следует понимать так:
    Государство Украина, если оно себя уважает, должно создать такие условия, чтобы для человека, проживающего в Киеве и плохо владеющего украинским языком, проблем, чисто по жизни, было по самое немогу.

Не знаю, пан andrzej, может быть в вашем уважающем себя государстве и принято решать гуманитарные вопросы внутренней политики путем создания проблем для определенной категории собственных граждан, но здесь, по всей видимости, такое не прокатит. :) Украина не Россия (с). И, кстати, не Эстония. :)

14. andrzej

Ну... Если человек ничего кроме урду не знает, как государство Украина должно ему помогать?

Все на урду дублировать?

P.S. В Эстонии прокатило, даже очень И есть у меня подозрение, что украинский для русскоязычных легче выучить, чем эстонский.

15. Mr. Blick

І дуже шкода. :sad:

16. andrzej

Ну... я как-то с людьми общался. Украинский и польский там народ как-то не очень понимает. С эстонским и даже с аглийским у меня не очень...

Если за скуку считать дороги без колдобин, то там действительно скучно.

17. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

:pardon:
    В условиях, когда подавляющее число граждан государства прекрасно владеет урду, ну, или, по крайней мере, хорошо понимает, то этому человеку, собственно, и помогать незачем. Достаточно не создавать ему искусственных проблем. :)
    Прокатило. В маленьких моноэтничных государствах вообще много чего прокатывает. Гомосексуальные браки в Голландии например. :rolleyes:

18. Добряк

Добряк Well-Known Member

німецькою краще володію за українську(
    хочу ще польску починать вчить..

19. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Ви знаєте такого знаменитого кінорежисера Романа Балаяна? Пригадайте самі кращі фільми з участю великого польського актора Олега Янковського. він до речі був улюбленим актором Р.Балаяна.
    Так от. Київський режисер роман Балаян, етнічний вірмен, омосковлений на всі 100%, українською мовою розмовляти не вміє. Принаймні публічно навіт не намагався пробувати розмовляти. Він висловив свою думку стосовно української мови та її відродження. Він приблизно сказав таке. "Як на мене варто було б визначити термін, приблизно в 7 років, по закінченню якого все що можна і не можна в Україні було переведено виключно на українську мову. і немає чого панькатись з такими як я. Нікуди не дінусь , вивчу я миленький і розмовлятиму не гірше за будь якого етнічного українця як в державних установах так і в побуті, і навіть представлятиму Україну державною мовою. Я по власній волі ніяк не наважусь на активне вивчення мови, бо спостерігаю абсолютну байдужість до цього самої держави в особі влади".

Отака думка людини що не володіє державню мовою

20. Оникс

Оникс Well-Known Member

Тоді почніть з української. ;)

а де твій аватар? :)