Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. olegp

olegp миється в бані

та я сам крайне не одобряю действия Москвы как колоніальний захват вас,Маргиналии, которой Москва дала название Україна(а вы и схавали москалькую назву:ireful:), так и действия Москвы в отношении вас в 20в

2. bayard

bayard Дуже важлива персона

я выше уже приводил пример различия восприятия:rose:

3. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Тільки не по матеріалах кремля.

4. olegp

olegp миється в бані

no problem,начинайте

5. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

От кляті москалі, Україною назвали, а до них ми ж гордо називались Малоросією. :))

6. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Коли з'явилося слово Україна Москви ще навіть в проекті татарина Кучки не було.

7. olegp

olegp миється в бані

не, то после, заменили вам на более благозвучное название

8. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Ага, отак значить. Почитав би ти хоч Субтельного, вашого співвітчизника доречі. Для середньої школи, для тебе в самий раз буде. :)

9. olegp

olegp миється в бані

это выдумки укрофилов,
    аутентичное содержание-линк
    Год Стр. Строка
    6626 285 19 В лѣто ҂ѕ҃ х҃ к҃ѕ Вбѣже рославъ Ст҃ополчичь
    6626 285 20 из Володимера Ѹгр. и боре
    6626 285 21 его. и ѿступиша ѿ него. ѹ се же лѣто
    6626 285 22 престависѧ Романъ Володимеричь. генварѧ
    6626 285 23 въ шести и посла Володимеръ другаго
    6626 285 24 сн҃а Андрѣ ѹ Володимеръ кнѧжить
    6627 285 25 В лѣто ҂ѕ҃ х҃ к҃з Володимеръ взѧ Менескъ
    6627 285 26 ѹ Глѣба. ѹ Всеславича. самого приведе
    6627 285 27 Кеву. Томъ же лѣ престависѧ
    6627 285 28 Глѣбъ в Киевѣ Всеславичь. семтѧбрѧ въ г҃ӏ
    6628 285 29 В лѣто ҂ѕ҃ х к҃и Георгии Володимеричь

По запросу [лексема: «украина», словоформа: «»] найдено 0 слов в 0 строках летописи.

10. serg-shs

serg-shs Well-Known Member

Все. переконали - переходжу на українську, як мову інтернаціонального спілкування ;) (у всякому разі на цьому сайті ;) ) Я б залюбки перейшов на мову мого прадіда та пра-прадіда, але що робити, коли вже мій дід знав з неї декілька фраз... ;) Тай хто мене тут зрозуміє у такому випадку ? ;)

11. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

І куди поділися в цьому "аутентичному" тексті присущі кирилиці літери "і" чи "ї"?
    Погано старався в фальсифікації німець Міллєр.
    Хоча й там є

12. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Если взять классиков польской литературы 19 века: Мицкевича, Сенкевича... Которых я читал в подлиннике, у них слово Украина... применительно к Украине, сплошь и рядом.

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

stranger-е,
    ми ж не про дебілів ведемо розмову, маю надію. Є такі, не заперечую. Але адекватні люди і ставляться до ситуації адекватно.

14. Милена

Милена Дуже важлива персона

:));):good: Я , я тебя зрозумию, у будь якому випадку ;)

15. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Правильно. Про Іванів не знаючих рідства. Або про забудькуватих неосовків, возомнівших із себе таких собі москвоських бонзів, але не звертаючих уваги на історію власне самої москвощини, а заразом і на власну історію.

Це дуже зручно таким чином заховати під поняттям "адекватності" власні комплекси меншовартості і банального сорому за те що розтоптали і наплювали на все українське. Адекватність мабуть полягає в тому, щоб в голос цю ганьбу не визнавати.

16. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

Ні, не про дебілів. Але, якби все було так, як Ви пишете, 80% населення розмовляло б українською. Але цього немає. Був час, коли перехід на російську був способом вижити. На щастя, ці часи вже далеко в минулому. Але інерція дуже сильна. І її треба долати.

17. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Є "адекватність" по цивілізованості, а є "адекватність по жлобським "понятиям" типу "мова мне колбаси не додаст".

19. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А якби йому в жінки попала представниця Папуа-Нової Гвінеї? Я прослужив в справжній "лєгєндарній та почтінєпобєдімой" набагато більше, але моя культура при службі в Мінську не дозволила проігнорувати курси білоруської мови та викинути на смітник свою.
    Висновок - крім м'язів вашому чоловікові варто було й громадянську волю тренувати. А так .... я вірю, що його розумна жінка-росіянка розкриє його очі...
    подивіться скільки в Києві місцевих невігласок себе в мусульманство записали.

20. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

До речі, транскрипція літери ѣ в українській і російській мові (і в інших слов’янських мовах) відрізняється. Якщо прочитати її як "І", мова документу разюче змінюється :)

а де твій аватар? :)