Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

А от так, як у нас її втрачають. У дуже багатьох ще батько чи дід розмовляли українською, а вони вже вирішили, що вони є частиною "русскава міра". Є такі, що в дитинстві розмовляли українською, а потім поїхали до міста і зараз з них уже слова рідною мовою не вичавиш. Тому що хтось втовкмачив, що українська нібито неповноцінна, "сільська" (хоча що такого в селі поганого - не розумію) І не прикидайтесь, що все оце Вам невідомо! :ireful:

2. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

Що може мені розказувати про рідну мову космополіт без роду без племені, який мігрує вслід за дешевою ковбасою? У швейцарців і австрійців є рідна мова, якою вони говорять зпоконвіку! Те, що цими мовами говорять й інші народи, в даному випадку, нічого не значить. Тому що швейцарців та австрійців ніхто не онімечував, чи не офранцужував, в той час як українців дуже інтенсивно русифікували. Різницю вловлюєте?

3. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

[OFFTOP]Він не за дешевою ковбасою. Він тікав від жахів українізації. До Канади. :)[/OFFTOP]

4. olegp

olegp миється в бані

в какой период?

5. olegp

olegp миється в бані

ну, допустим, только при чем тут языки?
    ps я понимаю

6. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

После Переяславской Рады, скажем так.

7. olegp

olegp миється в бані

опять само собой,
    и опять-в чем конкретно будет + обществу и окружающим ..от восприятия окружающего мира по-украински, истории страны ,написанной по-украински

8. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Ні не буде. Хоча може і буде, але не в тій мірі , яка б була бажана. Не те сприйняття, не те емоційне навантаження, не те уявлення.

9. Милена

Милена Дуже важлива персона

о_О, я делаю удивлённые глаза :rolleyes:, а Вы не задумывались над тем, что в том, что дети говорят на русском виноваты родители .... потому что - потакали детям в их желании говорить "росийскою" :sad:

10. olegp

olegp миється в бані

так отож! согласен,
    значит, и деруссификацию логично проводить именно на территориях, акцептированных По Переяславской Раде, скажем так.

11. ГРАНД

Ось, спробуйте перекласти на московську і заспівати. Різницю відчуєте миттєво.
    http://www.youtube.com/watch?v=eyJwUjNWijE

12. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Останні 300 років наш народ вчили розмовляти на угро-фінському суржику (по фєнє ботать).

13. Милена

То-есть, если о нашей неньки -Украине , для англоязычных стран будет написано по-английски - они не поймут ? :scratch_one-s_head:

14. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Жлоб завжди виховує жлоба. Чи Галахвастови з Пронями Прокоповними здатні виховати патриція?

15. ГРАНД

В такій мірі як ми - ні. вони це мірятимуть на свій лад. примірюючи ті події на власний досвід, історію, менталітет тощо.

16. Милена

:)) отето Вы загнули :rolleyes:, "кухаркины" дети до сих пор у власти ;)

17. ГРАНД

Гаразд. Для більшої зрозумілості покладу на побутово-жттєвий приклад.

Помирає хось із мої батьків (царство їм обом небесне). Ви це сприймаєте не з таким емоційним навантаженням як я. Ви розумієте що це горе, що це біль, що це і т.п. але Ви ніколи не відчуєте це так як я. А так як я це відчує мій рідний брат (сестра). Брати та сестри померлого і т.д.
    Наприклад моя внучка вийшла заміж. Ви розумієте, що це доволі радісна подія і т.п. Але Ви це не відчуєте як її батьки, ддіди, брати-сестри і т.п.
    Ну і в такому дусі.

18. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

"Захоплених", "загарбаних" Росією. Вживай зрозумілі слова.

А що до територій, а відсотки, що набігли за триста років ? :)

19. Милена

А вот тут Вы не правы, откуда Вам известны мои чувства и ощущения по этому поводу, если Вы приводите пример с эмоциональной точки зрения, тогда будьте готовы к тому, что не все это воспримут так-же остро , как и Вы :rose: .
    Речь идёт о том, на каком языке мы общаемся, вчера провела эксперимент, начала общаться украинскою, не поверите - даже манюня не возмущалась :good: ( выучила несколько новых слов и применяет их по назначению :) )

20. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А хіба жлоби, якими є на даний час величезна більшість населення України, допустять до влади патриціїв? Для одних жлобів "шапкозриватель" - свой парень. А для інших - "пасічник".

а де твій аватар? :)