Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. tanna

tanna Дуже важлива персона

О, пан ГРАНД, це вам партійне завдання. :rolleyes: Спробуйте переконати автора - для чого переходити на українську мову. Переконайте його, що тема не тупа. Покажіть приклад як.
    А от коли у вас це не вийде (а це точно не вийде), може тоді ви не будете звинувачити мене у безпринциповості. ;)

2. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Розумієте любо Танно, Ви від мене вимагаєте неможливого. Спробую пояснити за допомогою метафор.
    Як Ви вважаєте, чи можна переконати Чебурашку, що він крокодил? При тому, що крокодила переконати в тому що він таки крокодил, цілком реально. Бо у нього є прадавня історія, генетика, традиції крокодилячі і т.ін. Хоч і довго того крокодила Гєну переконувати, а переконати таки можна. Інша справа з Чебурашкой. Бо ця напівтваринка (міфологічна) не має ані історії предків, генетики і взагалі нічого. Крім видумки людини, що його придумала.

3. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Tak się stało, в моем случае.

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Анджей,
    как Вам повезло, что живете в России! У нас бы Вас и Ваших детей сразу бы Гранд записал в 5-ю колонну!;)

5. ГРАНД

Степанич. Ну Ви ж не Чебурашка. :oНу от для чого таке писати?:ireful: По чебурашеччі?:))

6. Forpost

Forpost Стоїк

Степаньіч не прикидуйтесь,пята колонна у нас орієнтована на Росію,нашого стратегічного і одвічного ворога

7. Степаныч

Не зрозумів! Значить, коли росіяни в Україні зберігають рідну мову - це п"ята колона, а якщо інші національності - ні?
    Вашого, Торро, вашого ворога. Це ж ви "одвічно" з Росією воювали у складі інших імперій. А Велика Україна була складовою частиною Російської імперії. І не останньою, зауважу, складовою.

8. andrzej

Степаныч, мой сын москвич, как и я.
    После проведенной недели во Львове, я спросил сына: Ты чувствовал, что тебе в этом городе грозила какая-то опасность?

Мой сын сильно удивился.

Он ответил: Папа, а что во Львове могло быть для меня опасного?

Как-то далее, я не стал перед своим сыном изображать идиота из себя.

9. Степаныч

Гммм... Это Вы к чему?

10. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Е, це не моя тема "яничари", таке треба писати там.

11. andrzej

Москва город довольно богатый (как для Восточной Европы). В этом плане мне повезло.

Но, то что толерантностью со знаком плюс отличается.... Чего нет, того нет.

12. serg-shs

serg-shs Well-Known Member

В Україні зберігають російську мову здебільшо українці... російсько мовні, але ніяк не росіяни. Отакі особливості у нас.

Я ще можу добавити: створювали РІ на самих ранніх етапах саме українці. Мазепу анамефінували, але саме він приклав чималі зусилля в побудові РІ. Буквально - не будь Мазепи не було б РІ. Дипломатичні зв*язки, військо, бурократична машина, модернізоване православ*я (версія росповсюдженна серед більшості словян) то що. Цього було чимало у Київі і майже не було у Москві... Інша справа, що Мазепа щось недобре відчув з боку Петра 1 і змінив курс (що саме не сподобалося Мазепі? - загадки для істориків). Але роль козацької старшини у створенні РІ чимала. Власне дворян (переважно дрібних) було більше всього серед нащадків козацької старшини.
    Інша справа, що включившись у створення хімери під назвою РІ саме українці чи не найбільше від цього постраждали. Ну це так - філософія на історичні теми.

13. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Ця вся дискусія мені нагадує умовляння курця кинути курити чи накомана - колотися. В нас з пелюшок закладена звичка захищати своє невігластво, що є однією з негативних ментальних рис українця. Тому ... пропоную створити клуби на шкалт "для алкоголіків", де кожен починаючий сповідь повинен починати з "Я -Петренков, бувший Петренко, маю погану звичку розмовляти на мові, яку затаскали в наш край з ... Папуа - Нової Гвінеї.

14. ГРАНД

Ну щось таке. Суспільство , як вважається теж певний організм і має властивості хворіти на людські хвороби. І таку як склероз також.

15. Милена

Милена Дуже важлива персона

Очень хотелось бы с этим согласиться, но .. не могу, мне это всё напоминает другое :
    - Сидоров, Вы Сыдоренко, Вы маете ганебну звичку , нав'язуваты мені Вашу думку и образ мислі і жіття :))

16. НаСекундуЗагляну

НаСекундуЗагляну Елки, какой самостоятельный и обаятельный

и сколько, по-вашему, "крокодилов" в Украине? ;)
    один процент или одна сотая процента?
    уверен, Гранд, в вашей крови тоже намешано..
    так что хлопать вам, Гранд, чебурашечьими ушами :))

17. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Ну у тебе-то нічого не намішано. Ти ж конкретний, той.. росіянин. :)

А за тих, в кого там кровей намішано, хтось з них обирає і стає росіянином навіки. Хтось українцем. За їх вибір йде боротьба. Як бог з дияволом борються за людську душу, так і українське з російським бореться за душі тих, в кого тато українець, а мамо росіянка, а самі вони були радянськими людьми.

18. НаСекундуЗагляну

И что, Блик, всякая чебурашка становится крокодилом и обретает историю предков с правильной генетикой, заговорив по-украински?:))

19. ГРАНД

Це питання до Нестора Шуфрича. Він здається головний по крокодилах:)):)):))
    Я чекав хто ж першим почне розвивати метафору перекладанням на натуралний ґрунт.:good::))
    Перепис населення 2002 року засвідчив що майже 80%.;):))(підтримаю Вашу гру);)

Помиляєтесь. Скоріше гримзати міцними щелепами.:))

20. НаСекундуЗагляну

о да... на чебурашечьем лице, скорее всего:))
    уверен - татары, половцы, поляки, немцы и прочие "племена" немало разбавили вашу чебурашечью кровь))

ну тогда я - чистокровный еврей... по прапрапра.... прапра дедушке и бабушке ;)

а де твій аватар? :)