Що Вам заважає перейти на спілкування українською мовою?

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 22 кві 2011.

1. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

У Вашому конкретному випадку скоріш за все не получається. Так не Ви ж один адресат. Здебільшого я намагаюсь достукатись до осовочених та омосковлених етнічних українців. Що разу нагадуючи їм хто вони і якого роду племені.

Як що довго та з захопленням слухати щебет солов"я, то це ніяк не означає, що Ви таки соловей. Ні не так. Як що довго і захопленно слухати Лючіано Паваротті, то це не значить що Ви італієць в повному обсязі і маєте безпосереднє вдношення до нього, аж поки не заговорите мовою Паваротті. Так само і потуги (корисні потуги, як на мене) Ваших друзів можна охарактеризувати як "не в коня корм". Бо за наслідками їх наполегливих потуг результату не видно. І солов2я Ви слухаєте лише тому, що краще нього ворона не заспіває.Хоча вони обидві пташки.

Відкрию.
    Ви у підсвідомості, як і Степанич вважаєте українську мову такою , що загрожує Вашій москвоській мові. Ви вважаєте їх взаємовиключаючими. Тому страх перед українською мовою для Вас рівноцінний зі зрадою московської мови. Тоб то Ви в разі початку спілкування українською мовою, почуватимете себе зрадником. Тобто, заговорили ворожою мовою. Але Ви самі себе переконуєте що то не так і знайшли компромісний варіант. Щоб не зраджувати московську мову, Ви принципово не бажаєте говорити українською, але натомість декляруєте як Ви захоплюєтесь українськими піснями та розмовами друзів, з тією різницею, що самі строго дотримуєтесь внутрішнього табу на вживання ворожої української. Отака у Вас позиція в розкарячку получається.

2. НаСекундуЗагляну

НаСекундуЗагляну Елки, какой самостоятельный и обаятельный

Дядько, так тут таких "оккупантов" как я половина Украины ;)
    С ними-то.. тоже у вас не получится.
    Да и с этничными у вас шансов не много.:)

3. ГРАНД

Хотів сказати що "Дурний думкою багатіє". але передумав. Ви не дурний, але дурними думками тішитесь. чому? Це друге питання. На яке я зможу дати відповідь трохи згдом.Ви декляруєте, що Вам огидна путінщина, але йдете його ж курсом. Бо саме путін наче попуга талдичить що москвинів в Україні 17 млн. Хоча достеменно відомо що всього 17%. І це аж ніяк не 17 млн.
    Московство це така річ, як і рабство яке сміливі люди із себе намагаються вичавити по краплині.

вже получилось. ВЖЕ!!!

На моєму боці правда. Тому "корм таки в коня". Навіть по при шалений опір московства з його брехдливою та вигаданою історієй і всим агітпропом.

4. НаСекундуЗагляну

невже?
    и шо, они таки стали в своих семьях на украинском языке разговаривать?%-)
    наверное втихаря:rolleyes:
    на улицах и на работе -на русском, а когда дома сальце нарезают - на украинском)))):))

5. ГРАНД

І дуже багато таких знаю особисто.

6. НаСекундуЗагляну

Надо будет пройтись по одесским квартирам, застать врасплох:))

7. ГРАНД

От Ви наче і шуткуєте, але жарти у Вас виходять не веселі.:sad: І такі що підверджують все що я Вам розповів в попередніх постах.

8. НаСекундуЗагляну

Так вам не угодишь, Дядько.
    В какой уже теме я вам пытаюсь доказать что не все так плохо с русскими в Украине, как вы себе малюете, а вы стоите на своем - москвини, оккупанты.
    Ну то ваше дело.. в отличие от вас, мы вас не собираемся отторгать..
    Будем перевоспитывать:pardon:

9. ГРАНД

Я це запостив в темі про москвинів в канаді. але воно всесвітнє явище.

10. НаСекундуЗагляну

Так это вы их считаете взаимоисключающими, а не я.
    Я вам талдычу, что украинский язык я знаю, принимаю как язык моих друзей, как язык государства и при этом не собираюсь отказываться от своего родного языка - языка моей мамы - русского языка.

а вы мне - "забудь москвинську мову та забудть"..
    ну шо это такое, Гранд?
    Вы же сами путаетесь в показаниях а меня обвиниете во всех смертных грехах..
    не красиво ;)

11. НаСекундуЗагляну

Испанские колонизаторы тысячами обращали туземцев Южной Америки в свою веру, и те теперь прекрасно себя чувствуют:))
    Гранд, ваши потомки будут гордиться тем, что вы были знакомы со мной ;)

12. ГРАНД

А от тут саме доречним буде "Дурень думкою багатіє".;):))

13. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Гранд именно этого и хочет!

14. НаСекундуЗагляну

Та шо ж вы все время дурень та дурень?
    а потом будете обижаться шо вас оскорбляют.;)

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Гранде, ну маячня!:) Як для мене буде ворожою одна з моїх рідних мов???

16. НаСекундуЗагляну

я это уже понял, из последующих его простыней.. :)

17. ГРАНД

але застосовувати в спілкуванні (навіть з друзями україномовними) табу! Боїтесь.

Нагадайте коли це було. А в разі неспроможності нагадати у вигляді цитати - принесіть вибачення. Хоча і не обов"язково.

Мені претить ця вертухайська термінологія.
    Та і взагалі тактика "кращий захист це напад" сприймаю цілком нормально. Тільки в тому випадку, коли воно обгрунотовано.

18. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Вспомнил анекдот.
    Послали Петьку и Чапаева в Африку мировую революцию делать. Через месяц телеграмма: "Срочно приезжайте. Чапаев здесь такое вытворяет!"
    Приехали. Смотрят петька на плантации с кнутом заганяет на работу негров. А по реке движется моторный катер а за ним негр на водных лыжах выписывает различные сложные пируэты...Недоуменные они подходят к Петьке:
    - Что же Вы товарищ Петька ложное донесение написали? Вы избиваете негров а Чапаев их к культуре приучает.
    - Ну...я хоть их к труду приучаю а Чапаев на живца крокодилов ловит...

19. ГРАНД

А що я можу зробити коли розумний думкою не багатіє, а багатіє виключно дурень?:))
    Гаразд. Персонально для Вас. Розумний думкою багатіє!!! полегшало?;):))
    А як що не буду ображатись. Що тоді робитимете?;)

20. НаСекундуЗагляну

Шо значит боюсь?
    Не хочу.
    да и не нужно это никому. Я прекрасно понимаю своих друзей, они - меня.
    Зачем мне говорить по-украински?
    Меня кто-то не понимает по русски?
    Я же вас не заставляю говорить по-русски. И при этом мы с вами прекрасно общаемся.
    :)

Гранд.. вы заметили, как я необычайно терпелив сегодня? ;)

а де твій аватар? :)