ну бо як відмажуть по федеральному направленню, аби не похитнути чийогось політичного статусу чи рівня, то принаймі гроші зароблять в казну, хоч якусь кісточку кинуть. ---------- Додано в 06:54 ---------- Попередній допис був написаний в 06:53 ---------- ТА ДЕ???...
За два дні затримали більше 900 чоловік - найбільше за всю історію Канади. Чому можна говорити про незадовільну роботу поліціі. Серед цієі кількості "по ділу" взяли лише кілька десятків. Решту, щоб показати роботу і написати звіти для виправдання фінансування з бюджету. Та коли б у заворушеннях приймали участь 900 чоловік, то даунтаун Торонто просто знищили б. Канадське відділення Amnesty international зробило свою заяву про порушення прав людини під час акціі поліціі і до цього варто прислухатись. У неділю поліція оточила квартал і тупо затримала всіх, хто там знаходився, проявивши при цьому немотивовану агресію. Можна надіятись на об*єктивний розгляд справ, тому що якщо когось визнають винним і буде запис у особистому файлі, то цій людині у Канаді не позаздриш. І з університетом можуть бути проблеми і на роботу не візьмуть. Я б занадто не ідеалізовівав поведінку канадськоі поліціі. На минулому тижні оголосили рішення суду по справі Дзєканьського, якого поліція вбила тайзерами в аеропорту Ванкувера. Поліцейські визнані винними у своіх діях. Випадковий свідок зняв подію на камеру так поліцейські намагались іі відібрати, а у суді давали неправдиві свідчення. Маю особистий досвід спілкування. Кілька років тому посадив знайомого після вечірки у таксі, а на наступний день знайшов його вдома з великим продовгуватим синяком на голові, квитанцією про штраф (без вказання місця і години подіі) і без сумки з особистими речами. Виявилось, що ніч він провів у поліцейському відділенні. Сумку ми так і не знайшли, хоча вона могла бути лише в таксі або у поліціі.
Ну, закордон, взагалі поняття широке... Білорусь, от, наприклад, закордон, там свої закони і звичаї, потім, от мій знайомий працював у Південній Кореї, також свої ньюанси, свої звичаї буддизм і т.п. Доречі сподобалося йому там і він навіть з часом емігрував (одружився з кореянкою). Каже у порівнянні з Європою і США, є різниця, скажем, у кращий бік, на його думку (перед тим був і там і там), є ще англомовні "країни емігрантів" (Австралія, Нова Зеландія, Канада, США і т.п.), романські країни (Іспанія, Італія, Португалія), Скандинавія, Латинська Америка, Близький Схід, Східна Європра, т.зв. "держави пострадянського простору", "екс-Югославія", Африка, Океанія і багато-багато інших, так що "закордон" звучить дуже узагальнююче і дуже розмито... Питайте по суті. Що саме цікавить і яка конкретно держава!
Mazerati, спробуйте на час відпустки провести наступний експеримент. Зніміть на місяць квартиру у іншому районі міста, спробуйте знайти іншу роботу, не користуйтесь звиклими магазинами, кав*ярнями і т.д. (з*являтись у цих районах заборонено), з родиною і знайомими спілкування тільки по телефону і скайпу (вживу заборонено), знайдіть 5 нових знайомих і проводьте час тільки з ними, якщо є автомобіль, користуватись ним заборонено - суспільний транспорт або прокат. Ви зможете відчути процес втрати звиклих динамічних стереотипів та формування нових. Напишете на форумі чи сподобалось. Кризу менталітету, інших соціально-культурних норм, цінностей під час перебування у своій краіні відчути неможливо (схід - захід не рахується), у тому то і проблема. Іхати за кордон працювати за контрактом треба, якщо умови кращі ніж вдома. Ідеальний варіант. Етнічна ідентичність зберігається, акультурацію треба пройти на мінімальному рівні, криза менталітету та цінностей у легкій формі. Правда, будуть проблеми при поверненні додому - зворотній культурний шок.
Мене в особливості цікавить питання щодо людей за кордоном.... Мене в особливості цікавить питання щодо людей за кордоном....в розумінні в якій країні люди більш привітніші, доброзичливіші, дружелюбніші)))) також цікаво канадське населення в цьому питанні.......
а ківко раз треба дублювати одне і те саме питання? почитайте тут є теми про закордон, і навіть в цій темі вже писалось що все залежить від того на кого попадете, що он в Канаді чим холодніше тим менш привітні люди. Може замерзли? Може вам краще на Флориду, але там зараз залило нафтою.
Люди за границами плохие, недружелюбньіе, человек человеку зверь, друзей нет. Все хорошие люди живут на Донбасе и Москве.
Пане , Сoffeefan , Ви чудово знаєте (якщо дивитись новини), що всіх - хто був затриманий , так зразу був і випущений після короткої співбесіди. І ніяких файлів ніхто ні на кого не відкривав. Ну , а ті що попали на відео -"лісту пшебоїв" , що громили і палили ...ну то перепрошую.... З поляком який приїхав до своєї мами і це нещастя в аеропорті Ванкуверу.... Люди є люди.Є добрі і є погані.Поліцейскі також люди.....Суд виніс справедливе рішення про вину поліцаїв. Якщо йти по Вашій логиці , то в Католицькій Церкві час від часу звучать неприємні історії про священників-педофілів.Якщо спекулювати цими подіями то можна перекинути вину окремих людей на цілу Церкву. Можливо Ви маєте більше негативного досвіду про роботу канадської поліції.Я такого не маю. Поліцейскі з якими я зустрічався при порушенні правил вуличного руху і перевищені швидкості були до мене культурні , ввічливі і hard feelings до них я не маю. А маю навпаки кілька позитивних речей про них. Одна з них , це коли в моєї жінки на гайвею було пробите колесо і поліцай зупинив свій крузер і замінив колесо на запаску. На вулиці було -25С і дуло дрібним снігом....з вітром було нижче чим -30.... ---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ---------- ????????????? ...придбати автомобіль в Канаді/США , поїзжений , але в доброму стані і ДУЖЕ ДУЖЕ ДУЖЕ дешево легше ніж два пальці ...тойво , перепрошую , ..обпісяти.... ---------- Додано в 20:17 ---------- Попередній допис був написаний в 20:14 ---------- Ви перше прочитайти всі гілки про еміграцію , Канаду , настальгію.... а тоді якщо ще будуть якісь питання , то запитаєте....
От мені, як і Патрику, теж незрозуміло, чому обмеження на автомобіль? По переїзді автомобіль - одна з перших речей, яку варто купити, чи вже на інтерв'ю для роботи їздити, чи інші справи полагоджувати, чи для відпочинку. Обійтися без автомобіля (саме обійтися якийсь час, але не залишатися без нього назавжди) можна, але чому така категорична заборона?
А мені чогось здається, що люди скрізь є різні. Я непривітна і недовірлива, хоча кажуть, що українці такими повинні бути.
Перше що прийшло в голову про людей з за кордону то це не загруженість і відсутність спішки. Може тому люди там добріші, доброзичливіші і т.д. Але і там бувають погані райони, завислі чи злі люди. Просто їх там менше...
Та мова ніби йшла поки-що тільки про експеримент у межах Украіни. Якщо не помиляюсь, Mazerati живе на Украіні. Було б бажання посперечатись, а привід можна створити самому. До випадку з моім знайомим у мене теж були тільки хороші враження про канадську поліцію. Але у процесі пошуку сумки, після спілкування у трьох відділеннях у мене з*явилось стійке переконання, що заходити туди варто тільки з лоєром - money, money, money (як співає Абба). Знайомого попросили вийти з таксі і затримали "за знаходження у нетверезому стані у публічному місці". У таксі цього зробити не могли, оскільки це нормально, коли людина у такому стані іде додому. А як же ій добратись, не сідати ж за руль авто? Потім ми довго шукали відділення, де знайомий провів ніч - може сумка там? У це важко повірити, але у двох відділеннях нам сказали, що така подія взагалі не зафіксована і поліцейського, прізвище якого стояло на квитанціі, у Торонто взагалі нема. Не буду описувати подробиць, але відділення ми знайшли, сумки - ні. Останньоі не знайшли і у фірмі, якій належало таксі. Сумка випарувалась. Тепер у мене чітке переконання про індусів, як викрадачів сумок. Людині дали картку з адресою клієнта, попросили акуратно довезти, а вона через півкілометра дороги подзвонила у поліцію та ще й сумку "стирила". Ну що я можу зробити? Враження формуються на основі конкретного досвіду.
Це жах! Це просто жах! Це порушення прав людини... Це просто...нема слів... Вертайтесь,в Україну,наші доблесні правоохоронці НІКОЛИ не опустяться до подібного беззаконня...
Нє,я розумію,що якісь точечні атентати виконував...не розпитую,ібо...воєнная тайна...але ж проживає він де? Чи то теж...воєнная тайна?