У нас на дачі теж живуть зайці, косулі, їжаки, качки, бугаї (птах такий), лиски. В парках міста теж повно качок. І ніхто їх не чіпає. Пишете тут, наче Україна - країна якихось варварів, де тільки те й роблять, що знущаються над тваринами. Згадайте ту ж кориду у "розвиненій" Іспанії.
Де Ви таке знайшли, Рибко? Максим всього лиш відповідав на Вашу пропозицію не прокладати доріг через заповідники.
Вам вже відповіла Un.Known. Додам, що Ви ж самі написали, що великі тварини живуть переважно в заповідниках, з чим ми з Un.Known не погодилися і відповіли, що вони живуть всюди - вже згадані ведмеді, олені, дикі свині - це найбільші тварини середньої Європи.
У північних народів в організмі низький рівень перетравлення алкоголю. Щоб стати алкоголіком їм достатньо маленької дози.
За СССР існувала заборона продавати місцевому населенню Заполяр'я алкоголь. Ніби-то благий намір, але насправді це використовували саме для вимінювання пушнини за алкоголь за безцінь, для того, щоб відняти дітей, взагалі будь-як маніпулювати місцевими, попередньо їх до алкоголю привчивши.
Про звірів-в Торонто на подвір"ї в себе бачив єнота .койота,косулю,опосума і лиса.В парках повно качок і гусей диких.В Калгарі повно зайців і prairie dogs
Хотіла зазначити, що ми трохи з"їхали з теми, а потім подумала, що екологія і навколишнє середовище також один з факторів вибору.
Не забудьте перед отьездом зубья отремонтировать по полной программе и на всякий случай апендикс вырезать..... А вообще то лучше всего жить на Украине!!!
.... Ви справді не знаєте?...ти так "варята" пограти - що небудь лиш би свіжа дискусія була? Так , Рибко В Канаді є ведмеді.І їх є дуже багато. Є бурий , чорний , ґризлі (з горбом) і звичайно - білий. Так як моя робота на свіжому повітрі то кожного року коли ми проходимо інструктаж по тех.безпеки /першій допомозі. Нам теж розказують як поводитися коли ведмідь близько. Для цього нам видають балончики і пітарди.Балончик обовязково має бути на поясі коли робота в лісі До балончиків і гельмів на голові відносять дуже строго і якщо приїде інспектор і побачить працівника без балончика ( і гельми/каски) , його він може відправити додому і за цей день працівнику не буде заплачено. Ведмедя я бачив кілька разів.Балончиком не користувався так я звір був далеко.Два рази пожалів що не мав з собою фотоапарата ,а тел. вийшло дуже погано. Раз , це коли в гірській річці "мама" вчила 2х своїх "дітей" лапати рибу. А другий раз це було на Норт Вест територі недалеко Єлловнайфу до нас де ми працювали (невелика поляна) прийшов ведмідь. Ми сіли в трак ( він був на високих колесах) і спостерігали як він ходив і все обнюхував. Цей ведмідь був помісь (якщо вірити моєму напарнику) білого і гризлі., що робило його найaгресивнішого з всіх своїх родичів. Ми за ним хвилин 10 поспостерігали , час був кінчати роботу - ми кинули кілька пітардів , ведмідь пішов , ми позбирали обнюханe геодезичне спорядження і поїхали на базу. За Північ мені теж розказувати не треба. Я бачив Південну Сибір і відношення там до природи. І зараз живу в точно таких самих кліматичних умовах і бачу відношення до природи тут. Якщо будівельний проект проходить через невелику посадку , яку треба вирубати то пояснююча записка яка супроводжує цей проект до Уряду на затвердження часто буває товщиною в 2 пальці - це друкованих листків.
Якщо їхати нелегалом - так. Але навіть нелегалу у випадку апендициту його виріжуть і відправлять доліковувати додому. Ургентна медицина безкоштовна. У решті випадків - я б так не драматизувала. Навіть приватний підприємець, котрий сам платить собі страхування, дуже не вгинається. А "зуб’я" - а що, велика різниця? Пломби коштують однаково. І навіть у наших незалежних державних зубних поліклініках деруть ті ж гроші, використосуючи при тому дотопну ще радянську техніку.
Знов почалися страшилки про закордон... Тут апендектомію якраз зроблять безкоштовно, а от в Україні як не крути, то ліки треба самому купити, то рукавиці хірургам, то постіль власну з дому принести. Хоча зуби варто завжди підтримувати в доброму стані, не тільки перед важливими життєвими рішеннями. Аналогічно. Крім того, висновок експерта про відсутність на деревах гнізд птахів рідкісних видів, які охороняються, заборона видалення дерев впродовж періоду вегетації, гніздування птахів. Деколи доводиться із-за цього змінювати попередній проект. Ведмедиця з дітьми в Західних Татрах: Тут вони здебільшого людей уникають. Хоча бувають випадки, коли і наближаються. В Європі зараз немає таких великих популяцій ведмедів, як в Північній Америці, оскільки вони потребують великої території, якою можна вільно пересуватися. Тому існують тільки окремі менші популяції.
Прочитала попередні дописи про посадки, документи, гнізда рідкісних птахів і тд. і це ще раз підтвердило мою думку про те, що у нашій країні всім керують гроші. Вони звичайно всюди керують...але там, принаймні, держава захищає свою природу. Є відповідні закони. І вони строго виконуються... В нас такі закони невідомо коли приймуть, і невідомо коли узагалі наші "законотворці" згадають, що у світі є щось більше, ніж гроші... Ментальність не та. І це сумно...
Таки знущаються. Не над дикими - більше над домашніми. Зараз в рамках підготовки до чемпіонату з футболу в Україні почали масово вбивати бездомних тварин, причому здебільшого в особливо жорстокий спосіб. Футбольні вболівальники закликають бойкотувати чемпіонат якщо вбивства тварин не буде припинено. Тільки для людей з міцними нервами:
Так и в тех краинах тоже всем гроши керуют.... Попробуй сбей косулю на дороге...или переехать ежика...или лишнюю рыбку поймать в речке....или на своем бекярде дерево спилить...такой штраф получишь...мало не покажется!
Є однин такий регіон - румунські Карпати. Там популяцію міськів рахується на 5500 - 6000. Для зацікавлених - тварини і природа румунських Карпат на на сайті Товарисьтва Польсько-Румунського у Кракові. http://www.tpr.pl/index.php?podstrona=rumunia.gory
А що робити? Притулки - це дорого. ---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ---------- Хай краще Іспанію бойкотують, бо там знущання ще й виправдовують "традиціями".