ЩО там, за кордоном?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Mazerati, 17 чер 2010.

1. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Тільки що по радіо - тільки 18% басків зможе жити окремо від батьків, тобто тільки 18% зможе мати сім"ю. Говорять вже про майбутню національну катастрофу.

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Дивно якось таке слухати. Мої знайомі в Іспанії відкрили свою маленьку кафешку, над нею купили квартиру. Живуть собі, працюють, дітей виховують, не скаржаться.

• Подобається Подобається x 3
  3. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Офіційно, то, що є. Роботи ма, чим дальше, тим гірше. Бари раніше були на кожному кроці, як власник хотів закрити, зараз же хтось купував. Тепер просто закривають. Ідеш по центру і бачиш купу закритих магазинів. 40 тисяч молодих іспанців вже виїхало в пошуках ліпшоі долі.

А знайомі звідки гроші взяли, щоб кафе відкрити? А то вийде, як в розмові з одною пані, яка все казала, що іспанці просто зайво стогнуть, от в неї вже свій особняк є... Але особняк купив її чоловік, іспанець, заможний дядько:-D. Жінка Янука он в України непогано жиє:-D

• Подобається Подобається x 1
  4. Un.Known

Назбирали. Знімали колись квартиру з такими ж українцями, на всьому економили довгі роки, та і видно наекономили. Не так давно й дітей туди ж позабирали.

5. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Назбирали за часи економічного бума!:) и не мали дітей з собою, праеьично не тратили. А що робити тим, хто зараз спробує знайти роботу? Як і латиноамериканці тікають....

6. Un.Known

Та всі могли збирати і не тратити, правда ж? Одні менше, друге більше. Та й однокласниці мої, котрі живуть в Іспанії (без багатих чоловіків) викладають на однокласниках фотки на відпочинку, виглядають непогано. )

7. yasam

yasam Well-Known Member

Що О_о? Звідки тікають?

8. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

З Іспанії:-D всі працювали по чорному, тобто податків не платили і получали допомогу від держави:) А вони теж иайже

9. yasam

yasam Well-Known Member

А звідки в Іспанії взялися

?

10. Forpost

Forpost Стоїк

тре легалізацію,повний цикл мінімум півтора року(квота+РВП+ВНЖ)

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

то хто ж був правий?

11. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Ну, і як би я могла не тратити, як тоді, років десять тому, для іноземців вся меддопомога була платною (якщо не працював в Іспанії)? А тітці потрібні були операції. А сестра хотіла оздоровити дитину. Як могли зібрати люди, які тут мали дітей, і тим дітям треба було дати освіту? Яка тут безкоштовна, але умовно :) Сучасна молодь має освіту, і дуже добру (як ії порівняти з загальним рівнем Європи, а не лише з Фінляндією). І що далі?

А виглядати "непогано" - так і я непогано виглядаю. Просто неясно, що далі, хати нема, пенсії не буде, робота є тільки тоді, як хтось захворіє чи вийде в відпустку (як що піде! причім працюють іспанки, а не якісь-небудь кітайці. І жінці, яку я заміняю, в нєї
    розсіяний склероз, інвалідність не дають. Людина триматися на ногах часто не може, а лікарі ії кажуть, що тепер неможна получити інвалідність, грошей нема....)

---------- Додано в 15:27 ---------- Попередній допис був написаний в 15:26 ----------

Звидти, звідки і українці :) А ви думали? :)

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:27 ----------

А, ну, ясно, СРСР..... Мені то взагалі подобаєтся: ті заробітчани з піною доказують, яка Україна погана, там же все платно, і освіта, і медицина. Але подумати, за рахунок кого вони тут користуются освітою и медициною - ні. І то, що так скоро та Іспанія встане на рівень України - теж не вистарчає розуму зрозуміти. А потім що, "дайте нам другій глобус"? А чого тоді влада в Україні дратує? Тим. що вона вміє вкрасти більше, ніж ви?

Останнє редагування: 22 сер 2013
  12. Bambook

Bambook Persona non grata

А пошукати варіанти? Он мій швагро отримав португальське громадянство, і зразу чкурнув на Німці, як і раніше, будівельником. У Португалії має добру квартиру в туристичному місті, здає, дружина може не працювати, як працювала в Португалії. Матеріально почуваються краще, ніж я тут при непоганій, як на Львів, платні, і кавальцеві власного бізнесу. А десь там у Португалії, кажуть, криза...

13. Forpost

Forpost Стоїк

Власне Ваші негаразди з СРСР ,ПиСи нічого особистого,навпаки щиро Вас жалію.В мне все в порядку

---------- Додано в 17:53 ---------- Попередній допис був написаний в 17:49 ----------

криза то коли пісяють повз пісуар....,племінник в Португалії теж непогано чується, легалізувався, перевіз родину ну і так далі

14. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Ну, я не тільки і не стільки про себе. Ще раз - 40% іспанців, молоді, виїхало з Іспанії.

В мене нема чого здавати:-D Шукала і шукаю можливості роботи в других країнах Європи, хоча то буде означати і кінець мойому шлюбу, але в мене паскудна звичка є - їсти по 3 рази на день:-Dдень Подавала документиі в Канаду, не пройшла по балам. Так що спробую ще видряпатися, сісти в машину і злетіти з гори встигнемо ще, ні?:-D

15. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Дивує - а чого з СРСР? Тобто - при чім тут СРСР? :)

Дивно. Тобто, люди не працюють (27% офіційно, плюс ще ті, що вчится на якихісь курсах і їх не заносять в ті 27%, плюс нелегальні імігранти), тому що не хочуть? Втрачають хату, зістаются з величезним боргом банку, розбиваются сім"ї, діти недоїдають, не можуть продовжувати навчання - то все того, що люди не хочуть працювати?

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Пам"ятаю інтернаціональну групу (інженерів зв"язку) на курсах підвищення кваліфікації (Англія, 1996).
    Норвежці вчилися, щоби працювати в Норвегії. Німці - щоби працювати в Німеччині. Українці - в Україні (хоча сертифікат давав беззастережне право на роботу у будь-якій країні Європи). Хорватка - щоби працювати в Хорватії.
    Австрієць - щоби стати представником у країнах Східної Європи.
    Тільки одна норвезька дівчина збиралася працювати у Франції і один італійський хлопець - у Німеччині. На їхню думку, це було вигідніше, ніж у себе вдома.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Когда же Украина окончательно освободится от украинцев?

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Зразу після Росії. ;) Росіян по світі більше, ніж українців. Ви вже китайську почали вчити? ;)

19. Полковник

Полковник миється в бані

Не.
    Я не доживу.

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Йой, Полковнику, та не прибіднюйтеся, шо ви такий старий. :mocking: Та і той час не за горами.... ;)

а де твій аватар? :)