В докризовий період коли убита хата в панельному будинку на околицях Києва коштувала поза 100 тис. умовних, купляти житло було безглуздо. На жаль не всі це розуміли бо їм постійно торочили - "будітьдаражать".ТОму ваші розрахунки щодо українських реалій м'яко кажучи не доречні. Кредит у 25-30 відсотків за кордоном це божевілля. У нас це була норма.
Тому я і пишу відповідь на допис про кредит на житло за кордоном в тему "Що там, за кордоном?", а не в тему "Що там, в Україні?"
Ремесло поки що не гудує. Та і взагалі жити ремеслом - то дуже дорога справа, не знаю, як в Україні, але в Іспанії то так. Мені легально не можна буде працювати. Я тут вже дуже багато людей знаю, і сама можу не тільки ювелірку, можу лямпу зі шкла по техниці Тіфані зробити, ще де-що. Але НЕОФІЦІЙНО. "Де реалізувати" - тільки по знайомим та знайомим знайомих. Офіційно на ярмарок не вийдеш Ви вирішили загадку! Тобто ностальгія в людей - то просто важкий характер. Їм би ліпшій характер мати, і все Повторюю - моя баба після 30 років життя на чужині вернулася, і була щаслива, що жиє на своєї землі. Мене можна і в лузери записати, а от ії ні, вони жили краще, ніж тоді, коли вернулись Теж поганій характер? Винікло. В Тернопілю меньше, в Київі набагато більше. Ну, а в Іспанії ще більше. Немає львівських вуличок, немає таких кавярень, мова людей інша. Чим? А я не скаржусь. Тільки тепер (і вже досіть довго) ДУМАЮ, що зробила зле в свойому житті, не треба було виїзджати, ще тоді з СРСР. Завжди думала, що вернусь, діти виростуть, почнуть своє життя, і я буду жити ВДОМА. Не вийде. А тут в старості я жити просто не буду.
Зараз ці можливості оцінює банк. Формально, вони мали то робити і раніше, але дивились на те крізь пальці. Але тепер, після лавини неповернень кредитів, падіння нерухомості і численних банкрутств - криза додала всім "тверезості". Тепер банк, перш ніж надати кредит, перевіряє можливості клієнта більш ретельно. До речі - і клієнт має перевіряти, що він підписує. ---------- Додано в 18:16 ---------- Попередній допис був написаний в 18:07 ---------- Ціна квартири вторинного ринку в Києві і тепер 2000 доларів за 1 м.кв. ---------- Додано в 18:37 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ---------- Я ще не чув про те, що людина, яка постійно, легально і довгий час живе в Іспанії, не може легально працювати. В тому числі як художник прикладного мистецтва. В кінці-кінців, існує Ebay Spain, де можна продавати що завгодно без лишніх формальностей. www.eBay.es Ностальгія викликає у людей бажання писати вірші, малювати картини, любити людей і Батьківщину... А тихо ненавидіти все круг себе... Це інше, це не ностальгія. Хто не поважає землю, яка прихистила її - не любить і Батьківщину. Хоча думає, що любить. І головне, що ще не все зроблено, і ви то надолужуєте.
А хто тут що "ненавидить"? Ви що таке "ненавість" знаєте? То дуже сильне почуття. Нема в мене аж ну ніяк ненавісті до землі, на якої жию, хоча і не думала тут жити. Невже ж би я тратила свій час на то, щоб знати не дуже просту мову, хоча мені для роботи то непотрібно, як би я ненавиділа цю землю чи народ? Не любити, як своє - то не означає ненавидіти. І я вже сказала - діти дуже скоро ростуть Одна справа - мати право. Друга - мати змогу. Для того, щоб легально тут працювати в "прикладному містецтві", треба мати дозвіл. І платити, чи получаєш гроші за свою роботу, чи ні, то нікого не турбує, плати наперед. Я вже мовчу про нормальну майстерню. Іноді люди вмирають. Не можуть звикнути, і хоч плач. А як є змога повернутись, роблять це і після всього життя десь на чужині. Яку не ненавиділи, але не любили як своє.
От тут треба зробити все навпаки. На житло обовязково треба брати кредит. На машину.....То залежить..... Ідеальний варіант то це заплатити готівкою за 2-3 річну машину , яку брали в lease і повернули назад до ділера. Машина практично нова , основні заводські гарантії при ній. І ціна на 30-40%% дешевша. Цього року майже всі автомобільні компанії дають 0% на 3 або 5 років.Лідером по продажі став Нyundai. Тоді звичайно , якщо ви шукаєте за автом то краще купляти нове за 0%. А виділені на покупку машини гроші заінвестувати. Там дадуть не багато 2-2.5%..але все одно вигідно. Машина - це , що найбільше і найшвидше тратить ціну. Може в Україні , машина це інвестиція. А тут це швидка і марна трата грошей. Але без авта нікуда.... А от побутову техніку брати в кредит , то це якраз категорично НЕ треба робити. Кілька років назад 32" HDTV коштував $1000. Зараз за такі гроші пропонують 46" телевізор. А 32" дають впридачу задурно , якщо купите комплект матрасів ...який коштує теж $700-750 (реклама мебельного магазину по ТБ) ==== Може як би я жив в Україні я би теж кредитів боявся. А тут , якщо звичайно з розумом підходити і "мішок на плечі" затяжкий не брати то все буде ок...
Банк - це одне, а Ви сам - зовсім інше. Навіть якщо банк акцептує надання Вам певної позики, свої можливості щодо неї треба оцінювати самому. Банк визначає Вашу боніту за доходом проти обов'язкових витрат, тобто кількість членів сім'ї із заробітком і на утриманні, вже наявні кредити, які Ви сплачуєте, включно з кредитними картами, лізінги і т.п. Причому кредитна карта чи дозволений овердрафт враховується і тоді, якщо Ви ними не користуєтеся. В результаті, парадоксально при цьому гіршу боніту може мати клієнт з високим доходом, проте з кредитними картами (якими він може навіть і не користується) і дозволеним високим овердрафтом на рахунку порівняно з клієнтом з нижчим доходом, проте без кредитних продуктів. Таким чином, банк відрахує всі Ваші обов'язкові витрати по виконанню кредитних обов'язків і якусь там суму прожиткового мінімуму Вас і членів родини, проте не враховуватиме інших витрат, які Ви можете мати і які є для Вас обов'язковими - платите дитині за школу, посилаєте гроші батькам, платите якісь страхування, заощаджуєте тощо. Треба також враховувати імовірність хвороби - на лікарняному виплачуватимуть не 100% зарплати, але залежно від країни, десь 70%. Тому якщо фінанси розраховано надто тісно, то зламана рука чи нога може зруйнувати весь cash-flow. Може, в Україні це інакше. Тут писали, що житлові кредити їм дають під десятки відсотків - за таких умов, кому дохід дозволяє взяти такий кредит, власне цього кредиту і не потребує, бо на житло відкладе гроші за пару місяців. А побутову техніку навпаки - ми телевізор чи холодильник можем купити з одної зарплати, відповідно нема сенсу втягуватися в кредит, а в Україні людина б мусила на таку покупку відкладати гроші довший час.
А в Україні, це, скажем так, добровільно на гільотину. Цікаво, як ТАМ люди, які тільки-но виїхали з України, міняють своє ставлення до іпотечних кредитів, та й до кредитування загалом...
Якщо прожили 5 років - подавайтеся на громадянство. Чого тягнете? ---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 11:55 ---------- Та не називайте кредит в 24 відсотки річних - кредитом.... Банківський та державний грабунок це називається... Кредит - це як від МВФ 3,9 - 4,1 відсотки... Все решта ігри розуму...
А чё до этих кредитов ставлення менять. Везде одинаковая фишка. Взял на 20 лет под ЭНные% под залог купленной недвижемости. Платишь, платишь, а потом БАЦ и помер. Вдову с детьми непременно выкинут их этой хаты. Даже не сумливайтесь!
як в вас в Рассеї все запущено-а тут нікого не викидають якщо платиш а як раптово помер то страхівка платить енну суму вдові
Гроші Для того, щоб працювати легально (ще не знаючи, чи піде взагалі справа), і мати легальну майстерню, треба багато-багато грошей Тому в Іспанії голосно плачуть, що прикладне містецтво пропадає... але нічого не роблять, щоб його підтримати. http://haserrenago.blogia.com/temas/galeria-galeria.php То сайт не таких, як я, які де-що знають і щось на колінці роблять, а справжнії професіоналів. Скарджутся, що не можна вижити з містецтва.
Влаштуйтесь в якусь студію викладати то мистецтво... За одне і місце для творчості буде. Може якийсь музей, чи університет ся зацікавить. До речі - де ви вже пробували свої сили? Поділіться, якщо не в лом згадувати
Не треба вмирати, Полковнику! Якщо хочете, щоб з хати викинули, достатньо перестати платити! Тоді і Вас, і Вашу вдову дружину неодмінно викинуть!
Я ж не маю права В мене неофіційна "наука". Для того треба мати діплом школи містецтв, легальний. А я ювелірку вчила в от такої студії (зараз вона практично закрита, нема бажаючих вчитись). І зі студіями тут цікаво - відкрили від мерії в одному містечку близько нас студію. Там все можна було вивчати. Але ювеліри місцеві були незадоволені - то що ж виходить, кожній може робити прикраси, а як же вони? І закрили ту студію через півроку. Як "де"? Роблю свої прикраси, продаю їх середь своїх знайомих і знайомих знайомих. От і все. Діплом в мене неофіційний, легалізувати його неможна. "Наш" діплом в мене викладача їспанської. Переклади тут можна робити, але то теж не дає можливості вижити - мало їх.
Перечитав Ваші дописи. Не гнівайтеся, але крім нарікань нічого в них не знайшов. Хто хоче щось зробити — шукає спосіб, хто не хоче — причину. У Вас — самі причини, пояснення, що нічого не вийде, за що не берися.
Відєтє лі.... , на відміну від вашої любимої Росії , теперішньої території під назвою УкраИна...існують в світ держави які ЗАЦІКАВЛЕНІ (!!!) в позитивному настрої своїх громадян. ... забирання хати в вдови ..+ ще десятки ...сотні таких вдов - негативно відбивається на економіці держави. Банку на фіґ не порібна ваша хата, він хоче гроші і спокійне життя. Тому перед тим як ви дістанете ключі від хати , адвокат (від банку) поцікавиться вашою страховкою. Або це буде з роботи ..., або персональна ..., або ТАМ ЖЕ на місці заставлять вас її купити. Якщо помру я. Жінка дістане $250тис., дочка дістане $250тис. + буде покрита заборгованість на помешканні і кредитних картках. ==== .... розкрийте очі , світ пішов вже набагато дальше території яку ви об'їзжаєт і вам привична "по нравах"....