А ви , пане , по яких країнах спеціаліст? ---------- Додано в 00:20 ---------- Попередній допис був написаний в 00:13 ---------- Я знав що багато , але ніколи не задумувався над цифрою.Це майже ВСЕ населення Канади... В США безробіття складає- 9,5% , в Канаді -7,9%. Хоча ці цифри як на мене надуті.Ті що хочуть знайти роботу , при бажанні завжди знайдуть. Треба переїхати з міста в місто , піти на менш оплачуєму ніж попередня , але можна знайти.....
Таке враження не дивує. В умовах ЄС "вважається" (паскудне слово - ну скажем - на рівні публіцистики в пресі), що реальне безробіття починається від рівня біля 5%. А і це відносне - у посткоммунистичних країнах цей відсоток здається навіть вижчим...
Ну це був процес який тягнувся із часів пост-реконструкції. На жаль суспільство складене із після воєнної ґенерації йому піддалося без особливого спротиву. Тому це не буде так просто. 10 процентів і далі будуть вирішувати більше ніж інших 90. Якщо впаде і судова система то демократія в США перестане існувати. Сам він цього робити не стане. А заставити нікому. Опісля відходу старших ґенерацій в США залишилось здебільше інфантильне покоління "бейбі-бумерів", яке на щастя вже теж починає помалу відходити. Але поки не відійде серйозних зрушень на жаль не буде. Будуть тільки напів-реформи. Що недостатньо. Цифри якраз зменшені. Туди багато хто не зарахований. Наприклад ті хто її вже кинув шукати. Або ті хто закінчив університет і переїхав до батьків. Тепер це більшість випускників. Навіть в НЙ де економічна ситуація краща чим в більшості країни багато людей в віці 30-40 років переїхали до батьків на утримання. Люди які мають стаж і ніколи на такому утриманні не були. Зустрічав багато людей які працювали в НЙ в останні роки виїхали в свої штати до батьків. Люди дуже різного роду занять. Від офіціантів до вчених-фізиків. Закривати очі на подібне є абсурдом. Як в Росії "жрати нема що але зате в нас найдорожче місто в світі" тут ніхто кричати не буде. Коли це масово і по всій країні воно не так просто як здається. В Новій Анґлії це можливо але в деяких штатах її просто нема. Приїхати в НЙ із Огайо приміром із 100 дол. і сім'єю? Життя на вулиці забезпечене. Соціальні проблеми такого масштабу простим "бідний бо дурний" не вирішаться. Хоч економічна криза помалу сходить, принаймні в НЙ. Впали ціни на комерційні приміщення, відповідно збільшилась кількість підприємств і робочих місць. Але НЙ є НЙ. В країні в цілому проблем ще надто багато. І всі в НЙ не приїдуть. Не вмістяться.
Пане , Ворон , візьміть не сусідні штати , а ширше - Норт/Саут Дакота , Монтана , Айдаго... Особливо в Норт Дакота мені знайома ситуація, там досить непогано з роботами.А тим хто виявить бажання переїхати ще держава давала до недавна субсидії. Звичайно міняти urban lifestyle в N.Y. на redneck-country не кожний зможе і захоче , але це все залежить how desperate you need a job. І аre уou willing to рay the рrice? Мені теж Торонто або Ванкувер більше до вподоби ніж Едмонтон.Але там для мене немає робіт , а тут є ...тому є так як є....все надіємся що колись переїдемо назад до Торонто...
Та тут якраз краще чим в більшості штатів. Але це загальна картина. Уявляю як 40-літній науковець-фізик їде в Монтану і стає ковбоєм. Теж уявляю більше 30 міліонів які приїздять в Монтану в пошуках роботи. Це якби вони приїхали в Сибір в ті частини де живе 1 чол. на 1000кв метрів і шукали там роботу. Впевнений що кілька місць праці для геологів і медиків там можна знайти і зараз. Ще лісоповал. Але із за нездалої економіки він теж барахлить бо будівництво гальмує. Тай не поїдуть туди люди більшості професій. Наприклад комерційні адвокати серед яких досить високе безробіття. Якось переживуть поки економіку не виправлять.
У будь-якому разі - дуже хотілося б, що це було для США добрим уроком, щоб були зроблені висновки, як такого запобігти в майбутньому, щоб було запроваджено жорсткі федеральні інструменти, які керують макроекономічними показниками економіки, бо, як бачимо - макроекономіка - може бути джерелом небезпеки менш трагічної, ніж тероризм, але в сотні раз більш масштабнішої, і "дорожчої".
У мене було дуже велике бажання а робіт не було. Я сиділа півтора року вдома. Іти на те щоб замітати вулицю мені не було сенсу бо мені треба було шукати роботу по-професії. Іти переучуватись була можливість але треба було заплатити за навчання а той грант що мені має дати держава мені не хотіли дати бо сказали що можу знайти роботу і без того щоб переучуватись. ---------- Додано в 14:10 ---------- Попередній допис був написаний в 14:06 ---------- Доречі, чоловік щойно повернувся з відпочинку над океаном. Він там був з дітисками. Там він зустрів українську сім’ю яка довший час прожила в Ню Джерзі і не могла влаштуватись а потім перебралась в Канаду і зараз дуже успішно живуть в укр. містечку під Торонто і дуже задоволені. А в Ню Джерзі приїжджають на відпочинок і мають свій бізнес на літо. Отаке. ---------- Додано в 14:13 ---------- Попередній допис був написаний в 14:10 ---------- знаєте, є в англійській мові такий вислів - wishful thinking. Я не впевнена що вони можуть передумати бо в таких штатах як Арканзас чи Монтата більш за все може розвиватись сільсько-господарська промисловість і більше нічого, бо мануфактура давно вже вивезена в Китай. Може хіба якщо б будували ядерні електро станції але дєржава проти.
Пригадую цікавий епізод: Я «чисто турист» з російсько-єврейським гуртом (і туристів, і новоприбулих імігрантів) їздив на автобусну екскурсію у Вашінгтон (день – ніч – день). Вночі гідеса (російськомовна красуня, колись працювала в Ермітажі) повела нас до Центру Кеннеді (здається), просто погуляти поверхами. І тут трапилося таке: десять осіб з нашої групи застрягли у ліфті. Ніч, електрик живе за межами Disctict Columbia, ще якийсь механік відпросився на місцеве свято. Ото сидять «як бобіки» і ніхто з них, здається, англійської не знає. Якійсь бабусі стало зле. Я звернув увагу, що на пульті ліфту є велика червона кнопка «Push -Stop, Pull-Go», яка виступає над іншими. У другій кабіні поекспериментував. Мабуть якийсь роззява натиснув плечем. Тож я на другому ліфті порівнявся з «потерпілими» і чітко, російською мовою віддав команду «Тягніть на себе червону кнопку. Потім натисніть «1». Виїхали. Наша гідеса і гамериканська гардеса тиснули мені руку. Гідеса каже, що вони обидві можуть дати письмові свідчення щодо наявності у мене American Experience – так я впевнено зорієнтувався. Бо якби бабусі-екскурсантці стало би зовсім зле, адміністрація Центру Кеннеді і наша гідеса понесли би кримінальну відповідальність. А мо’ справді треба було залишитися і влаштуватися електромеханіком з ліфтів у Вашінгтоні?
Нє, бо судячі з Ваших розповідей про збір компромату, та усякі каверзи з "владу придЄржащими" і Левінскі непотрібна, та й Watergate -2, 3 та Watergate-повертається нескінчились би і досі.
Навряд чи. "Ті" влади мене влаштовували. Хіба в нинішні часи що Обаму і Меркель нагнув би. І друге: не було гарантії, що я ТАМ влаштувався би на TV.
А тут біля нас, де збігаються кордони польський, чеський і німецький, повільно повертає життя. Після суботньго катаклизму. З моїм щастям попав майже у саму "зону зеро" втікаємо машиною, але вода вже ліється через господарства і халупи. через пятнадцать хвилин вода у гірських річках вже була рівно з мостками Найкраще було поїхати в вижчі гори - ще тілки декілька кілометрів Вирішили перечекати день у у колибі "під Лабським Штитом", аде дорога стежка була во така - йшлось наче водопадом. Нв гірськизх дорогах вода зірвала мости, а коли повертались, то вже і дороги на було Лише ввечер почулу у радіо, що зірвало дамбу перед містом Богатиня і цілий район під водою, подібне у прикордонних районах Чехії і Німеччині. До Богатині і ТЄС Турув можна зараз доїхати тільки від Німеччині, Ще на чеському боці відкрили одну дорогу (через Фридлант), але тільки для війскових машин. Поки ще контакт з районом поголовнє повітрянним мостом з Вроцлавя і Згожелься Ссилка на фоти з міста http://wiadomosci.wp.pl/gid,12551064,title,Woda-przyszla-nagle,gpage,4,img,12551918,galeria.html
Я мав на увазі що Ваш 40-річний фізик їде в Монтану і стає фізиком.Дістає роботу про яку мріяв в Н.Й. Ковбоєм йому ставати не має потреби . Університети в Монтані (в Гелені чи в Міссоула)/Дакоті/Алясці абосолютно не гірші від університетів в Н.Й.,Канетикат чи Н.Дж..... Інфраструктура розвитку є одинакова. От хто може стати ковбоєм , то це особа яка працювала в fashion industry. Мода і все навколо неї не є там так розкручене як в Н.Й. , Сан Франціско , LA чи Торонто...... Тема трохи зійшла в сторону....Anyways , так можна сперечатися до безконечності і кожний буде по своєму прав.Бо його субєктивна "правота" базується на особистому пережитому досвіді. ---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:41 ---------- Це саме з точністю до навпаки я скажу за свою сестру.Яка перездала і вивчилася в Канаді на RN (медсестра). Не могла знайти в Торонто і околицях роботу. Знайшла її в Вас в Н.Й. в лікарні (Брукліні) і там працює і живе в Нью Джерсі вже довший час , по сьогоднішний день.
Закінчивши Айві Ліґ... Коломбія в НЙ і університети в Монтані. Або Гарвард і університети в Монтані... Масон я вільний єдним словом...
Слава Богу - район Вроцлавя не постраджав взагалі. Все сталося у горах недалеко нас, а ми просто на цей день поїхали до рідних шо там проживають. Ще зранку ніхто такого не сподивавлся. Нас схопило лиш у Єленей Гури. Коли знову відкриди проїзд, там де фоткав, було вже майже сухо - тільки деяки дороги як після бомбардуванії. А вода пішла не до Одри, а до річки Ниса, що на кордоні між Польщею а Німеччиною. Тоді там була найгірша біда.