НУ хоча би це Ви признали...А це велика заслуга.Коли метро в великому Н.Й. безпечне... в вечері поліції ДУЖЕ багато. А теорія "розбитих вікон" , бортьба з попрошайками ,.... ? .... перестали приставати , щб купити крадений годинник, коли весь піджак в латиноса з середини обвіший фейковими і справжніми жіночими "Ролексами"..... Його приклад по боротьбі з бомжами , коли на місці старих дешевих апартментів почали будувати дорогі кондомініуми перейняло Торонто.
Та воно і раніше аж таке страшне не було. І тепер бувають випадки. Як і раніше. Але хай буде плюс. Ті нікуди не ділись, всі тут. Тільки з метро їх вигнали. Мало що міняє. Ну з того мало радості на їх місце прийшли хворі котрі за жінками ганяються, раніше вони боялись з'являтись принаймі в кращих частинах міста. Бомжі тут причому до апартментів. Бомжі в апартментах не живуть. Якби жили то не були би бомжами. Мг. Насправді на місці старих дешевих апартментів зробили розділені дешеві апартменти в кілька разів менші і раз в 10-40 дорожчі. Результат був дуже злий. Ню-Йорк позбувся двох головних чинників які робили це місто динамічним і економічно вигідним 1 дешеве житло, що давало можливість дешевої робочої сили 2 дешеві комерційні будинки, що давало можливості для підприємств будь якого плану і достатку бути конкурентноспроможними. І одні і другі були продуктивними. Але потрібно було зрубати гілку на котрій сиділи. Я радий що гарно гепнулись. І надовго. Тепер це все впало в ціні і часто стоїть незаповненим. Але зрештою бомжів багато і буде куди їх вселити. До речі в решті світу сталось щось подібне. Дули мильну бульку, дули і додулись. Не думаю що остання що лопне. Є ще декілька, набагато гірших.
На Кубі внаслідок банкрутства "соціалістичної економіки" почалася "пєрєстройка"! "Гласность" - поки-що - ні. Все одно - капєц соціалізму. Хотілось би, правда, щоб все ідіотське, якого на Кубі так багато, як колись в СРСР - пішло в небуття, а хороше - залишилось. Хоча так не буває, бо це, на жаль - утопія.
а ви в Канаді пробували щось купувати в магазинах? На ціннику 25 (в два рази дорожче ніж вдома в США) а платиш майже два рази так само, бо податок 10+8% Так файно.
Найбільші taxes в Онтаріо , Бритійській Колумбії і Квебеку. В нас в Альберті +5%.Не так зле.І податками харчі не обкладають.... ..а на Півночі (Нунавут , Норт-Вест Тер., Юкон) все без податку.... Але як на мене хай краще я буду платити більші податки , більше за бензин/алкоголь і сигарети (це мені абсолютно байдуже) і мати таку медицину як ми маємо.Бути спокійним і не думати покриє лишній візит до лікаря страховка чи ні..
Я знав про taxes. Іноді в Нью Йорку вони досягали 7,5%. В перший день я, торгуючись, казав, що плачу кеш, продайте без tax. Так ні, вони робили знижку в ціні і все одно в чек вписували tax.
...зараз в Н.Й. здається так само 5% , хай мене виправлять... Так воно є , як Ви кажете. Але це відноситься до маленьких магазинів. В супермаркетах , в торгових центрах це "не канає"... Та тим більше що кеш я маю тільки центи , які тримаю в попільничці в машині.Щоб купити " тейк аут"( на виніс) каву в Старбаксі. А в портмане одні карточки. Якими я і розплачуюся за все..І так робить моя жінка , так робить більшість.
Ми теж маємо карточки. Але далеко не кожний магазин має термінал. Трапляється, що й на бензоколонках в центрі міста "нема зв"язку". Іноді доводиться діставати "недоторкану штрафну сотку", щоби залити 12 літрів. І їхати до банкомата.
ну я там в основному і буваю останні кілька років ---------- Додано в 16:17 ---------- Попередній допис був написаний в 16:16 ---------- У нас те саме. Чоловік правда дуже любить коли йому в руках папірці шелестять, а мені карточкою вигідніше. ---------- Додано в 16:24 ---------- Попередній допис був написаний в 16:17 ---------- я не дуже певна чим там ваша медицина така добра, але я ніколи не журилась про те чи мені страхівка заплатить похід до лікаря чи ні. Просто страхівка мого чоловіка обмежує вибір лікарів, там дуже великих професорів то мусимо трошки доплатити з власної кишені а решта все оплачує страхівка і досить добре. Але он з нововведеннями товаріща Обами то я вже не певна що буде те саме. Я просто дивлюсь як зараз моїй бабці, яка лежить в реабілітаційному центрі після операції на коліно, допомагають лікарі і як швидко зробили операцію: тиждень часу і вже все зроблено і готово. А з новими введеннями так само буде? Не думаю - буде відсилатись на комісію, яка буде засідати довгі місяці а потім щей скаже що в такому віці їй не обов’язково ходили - нехай лежить пляцком і може швидше помре. Де гарантія що дадуть дозвіл? А те що є лікарі які зловживають грошима державного забезпечення старших людей, так це правда, але їх лапають дуже файно і садять. Що-другий місяць чуєш як тому прикрили офіс бо він робив манікюр а брав гроші як за лазерну терапію ніг а іншому ще за щось.
Ну бо інакше то найшвидший спосіб отримати штраф а то і в’язницю. Тому то гибла справа щось подібне просити. Але є купа магазинів до можна поторгуватись і навіть на 1/3 ціну зменшити. Було би бажання.
Карточки я люблю , бо крім зручності дають ще "пойнти". Маю всі популярні кредитки - Visa , Master Card , American Express. Регулярно-періодично користуюся всіма , щоб не анулювали. Найкраща це Visa (ми маємо Visa Gold), та котра aeroplan miles.Всі витрати пхаємо на неї , щоб заробити милі. Я вже 3 рази до Львова літав "за дурно" , тільки $180 заплатив за податки . 2 рази жінка до Хорватії. Кілька разів рентоване авто від Відня/Франкфурту до Загребу виходило безплатно. Зара малу в Діснейленд хочемо повезти. ---------- Додано в 21:35 ---------- Попередній допис був написаний в 21:11 ---------- Зразу скажу , що не маю нічого проти Вашої старо-нової медицини. Моя сестра працює в Вашій системі охр.здоровя вже багато років , хоч вчилася і отримувала ліцензію в Канаді. Єдине що мене насторожує , це те , коли людина втратила роботу. Коли працює все ясно. А от коли втратила...?....або двоє не мають роботи.....Шо робити? В Вас дім , 2/3 машини на драйвею , діти і втрачені роботи обома членами сімї....? Я чудово знаю що на вулиці померти не дадуть і є The Salvation Army Hospital , але не хотілося би туди йти , хоч там сервіс такий як всюди ... От тому Обама робить (старається) зробити таку медицину як в Канаді. І перший блін , як кажуть комом. Та ще треба врахувати кількість населення ...в Канаді -33млн. а в Вас - 308млн..- в 10 разів більше. Та тим більше коли в Канаді ввели цей Health Care в країні було 17-19млн. чоловік , це сталося в 60х роках. Легше звичайно робити реформи при меншій кількості населення.
Реформами медицини залишились незадоволені всі. Відверто нездалі. Доведеться її знову реформувати незадовго. Але тут конґрес винен. Значна частина як і демократів так і республіканців продані корпораціям. Незадоволення конґресом росте і росте. На фоні 30 міліонів безробітних особливо. Доречі багато із них в традиційно республіканських штатах. Наступні вибори обіцяють бути гарячими для всіх.
Все закономірно. Бо великий бізнес надто високо став над демократією, і почав впливати не тільки рівень життя суспільства, а й, маніпулюючи суспільною думкою, зазіхнув на те, щоб підмінити більшість суспільних функцій (контрольна, вибірна, тощо). Результатом стало те, що самобалансована демократична система дала критичні перекоси. І тепер саме ті 30 млн безробітних та їх родичі, а не манхеттенська Fifth Avenue, будуть вирішувати курс країни. І абсолютно не завадить, щоб великий бізнес, який повинен був нести і велику відповідальність за країну та світову демократію - щоб він таки поніс цю відповідальність, а саме - втратив владу і гроші, і повернув їх суспільству, для його відновлення, розвитку, та керування цим розвитком.