ЩО там, за кордоном?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Mazerati, 17 чер 2010.

1. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

Вчора дивились документальний кінофільм про роботу поліціі у районі East End даунтауна Ванкувера. Що вам сказати, це треба бачити - трущоби, бомжі, наркомани. Торонто (та і Львову) до цього, дякувати Богу, далеко. Перед олімпіадою іх вивозили з міста, щоб не псувати іміджу краіни. Демократія - велика річ. Не подобається людині працювати і жити в нормальних умовах, так вона може у своє задоволення бомжувати. Дуже хороше відео. Система допомоги бездомним (варіант "безхатченки" не звучить) вражає. http://www.youtube.com/watch?v=I6-1oo-b3Ds&feature=related
    Зі слабкою нервовою системою не дивитись. http://www.youtube.com/watch?v=WTH1...8581003BB&playnext_from=PL&index=0&playnext=1
    А є і такий Ванкувер. Він подобається нам набагато більше. http://www.youtube.com/watch?v=Tm05r2Bq7P0

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Краще вже пішки, через Тибет :)

Вони по GPS...
    Згадав анекдот.
    Пливуть бандерівці на підводному човні, а тут раз - чужий військовий корабель. Вони шарах і потопили. Петро питається Семена:
    - Симене! Ти певен, що то були москалі?
    - Петре! А ти хіба не видів скільки там зірочок на прапорі було?

• Подобається Подобається x 2
  3. Patrick

Patrick Well-Known Member

Я жив в Ванкувері і бачив цю ділянку міста.
    В Торонто це щось подібне на Ронцесвел і Квін....або Квін / Дафферін , Квін /Лансдаун.
    "Завдяки" політиці попереднього провінційного Премєра в місто зїзжалися бомжі чуть не зі всієї Канади і трохи ще штату Вашігтон- Сієтлу.

• Подобається Подобається x 3
  4. Daisy

Daisy Well-Known Member

І в Нью Йорку таке є і в інших містах, ніхто це не скриває. Люди які там живуть- це їхній вибір, сидять на велфері по кілька поколінь, працювати не хочуть, вчитись теж.

• Подобається Подобається x 4
  5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну так, а в штатах ще є Москов і Сейнт Пітерсбурґ, один в штаті Пенсильванія а інший в штаті Флорида. ;)

• Подобається Подобається x 6
  6. Daisy

Daisy Well-Known Member

Ще є Одеса:).

7. coolzak

coolzak Well-Known Member

Як їхав Манітобою то була стрілка з хайвею на місцевий Львів

• Подобається Подобається x 7
  8. Gron

Gron тафгай

Йой!
    Ви бачили/слухали ТУ Одесу!?

9. Patrick

Старших людей і тим більше дітей серед ціє категорії НЕ МАЄ.

Є придурочні (з зеленим або іншого кольору волоссям) teens і молодого або середього віку мужчини.Деколи на вигляд такі що ними орати можна.
    Можливо що в кожного свій шлях , але мене завжди дивувало , ЯК МОЖНА В КРАЇНІ (США і Канаді) З ТАКИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ опинитися на вулиці....? Напевно вже не зрозумію....
    Не бачив серед цієї категорії китайців.Можливо вони є , але я не бачив.
    Цікаво чи є емігранти? Думаю що не має , або одиниці на Канаду +США....А Ви не проводили дослідження , Пане Кофіфен?
    Бачив одного українця , але тут родженого.
    Це було в Торонто в давнтавні коло Старбаксу , він почув нашу розмову з жінкою (на українській-сербській мові) і попросив в мене
    по-українськи $10(!) В мене аж рот розкрився...я звичайно десятку йому не дав , дав $2 і він пішов не задоволений , навіть не подякував.

• Подобається Подобається x 12
  10. Daisy

Daisy Well-Known Member

На карті бачила.
    Та то майже вся чорнота і добра частина спанишів.

• Подобається Подобається x 5
  11. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Коли до мене в Н.Й. чіплялися "афро" стосовно пари долярів, я відповідав з твердою російською вимомою паршокласника - "ай ду нот андерстенд ю". Прохачі аж підстрибували - "But you are speeking English!".
    Я повільно повторював - "Moya tvoya ne ponimay".
    Ну а кинути пару монеток якійсь скрипальці-азіатці, яка грає в метро під мінусову фонограму - то було справою честі.

• Подобається Подобається x 9
  12. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ну я б так не судив. Будучи людиною по природі цікавою трохи вивчав життя цих бомжів. Дуже різні люди попадають на вулицю. Так звичайно є катеґорія втікачів-підлітків деякі часто глупуваті але і серед них є різні випадки. Не потрібно забувати що 18-ти літній підліток опинившись на вулиці в США не дуже має шанс з того вибратись. Нема квартири нема банківського рахунку. Нема банківського рахунку нема квартири і відповідно роботи. Так щось можна знайти "на чорно" але за ті гроші хіба на каву піти, досвіду знову ніякого. Колись балакав з одним підлітком, мав вітчима з яким не ладив, батько помер. Класична ситуація. Потім пропав. Сподіваюсь на краще. Найгірше коли вони залишаються на вулиці до 30-40 років, там вже нічого не допоможе. Люди вже не можуть функціувати... Є і інші катеґорії. Наприклад хворі на шизофренію. Вимагати від них щоб вони дали собі раду? Потрібно бути божевільним... В НЙ доречі з тим щось троши роблять але бояться забагато. Причина - зі всієї країни і так сюди збігаються а в інших штатах взагалі ні фіга не роблять. Бюджет міста ніяким чином не зможе влаштувати бомжів із всієї країни. Тому воно так є. В Каліфорнії, Флориді їм насрати і вони своїх бомжів спирають на нас бо тут більше соціальних програм. Сволоти закордонні. )

13. Patrick

Коли я жив в Ванкувері такі підлітки недалеко стояли на перехресті вулиць і машинам які зупинялися на червоне світло намагалися помити лобове шкло . Хто не хотів то вони того матюкали ....їхній "бізнес" проіснував не довго 2 чи 3 дні. Напевно хтось в поліцію подзвонив , бо поліцейський крузер стояв на сусідній вулиці кілька днів звідки видно це перехрестя.
    Ви праві в тому що якщо людина попробую цієї "свободи" , то потім їй буде тяжко , або і неможливо адаптуватися до обовязків і відповідальності , тобто нормального життя.

---------- Додано в 23:08 ---------- Попередній допис був написаний в 22:56 ----------

В Торонто щоб грати в сабвею (метро) треба мати дозвіл.
    Адміністація ТТС кожного року проводить конкурс-прослуховування кандидатів і видає дозвіл.
    В кінці 90х я багато користувався метро бо працював в даунтауні Торонто.
    То на центральній станції , коли переходити з однієї вітки на іншу грали "наші" бувші - 3є чоловік - аккордеон , скрипка і клавіші.
    Грали все підряд ...українську , Хаву Нагілу , Ех Одесса, Чардаш ....нейтральну типу Поль Маріо музику.
    Коло них завжти стояла толпа , дехто навіть підтанцьовував.І футляр скрипки теж був повний...
    ....я як мав час то навіть 1 або 2 поїзди пропускав , слухаючи їх.

• Подобається Подобається x 11
  14. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

З віком це справді стає неможливим. Але не кожен бомж має талант до бомжування. Мушу сказати знав одного талановитого (колись дав йому 20-ку то він заприятелював зі мною). Був десь 50-літній неґр і хлопака міг заробити 150-200 дол в день. Не кожен так може. Завжди пригощав мене гарними цигарками опісля при зустрічі, давав всю інформацію із вулиці. Бомжі доречі прекрасний ресурс якщо їх вміти використовувати. Вони на вулиці весь час - 24 години. Все бачать, все чують.

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А сквотерів багато? Тут декілька років була хвиля моди на сквот, тепер вже про них не чути...

16. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Були колись, десятиліттями але в середині 90-тих поліція вигнала, досить брутально. В Голандії це більш розповсюджене явище хоч як зараз не знаю. Багато що міняється в ці часи.

17. Patrick

Пане , Ворон , Ви напевно що знаєте на West Side(more lower part) Мангеттену парк на набережній Hudson .
    Це десь буде між Columbus Circle and 42th street.
    По при парк паралельно йде здається 12Ave.

Це місце мені запамяталося.З відси , я би сказав , почалося моє знайомство з Н.Й.
    Це було на початку 90х.Моя сестра отримала роботу-контракт в лікарні в Брукліні і переїзжала до Н.Й.
    Я їх віз. На дворі майже та сама пора що зараз -кінець липня , спека поза 30С+вологість.В нас старий U-haul трак в якого погано працював кондиціонер.
    В машині я, сестра і 3х річна дитна- її дочка.
    Я збився з дороги (мені треба було Лінкольн тунель) і мене винесло на це 12 Авеню.
    Вже було майже темно ...ми на дорозі з малою дитиною ...перший раз в місті ...не має кого запитати і збоку цей - як тоді мені виглядав crippy парк з бомжами.
    Ми проїхали ще трохи і зупинилися. На капоті почали розглядали карту.Якийсь добрий чоловік на дорогому Каделаку став (напевно побачивши дитину) і пояснив як коротко можна доїхати куди нам треба.
    Потім в цьому парку я був багато разів. Зараз це гарний чистий парк ,далеко не такий як був тоді.....

18. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Все змінюється. Те що краще для туристів не завжди краще для мешканців... НЙ на щастя тепер повертається в своє русло опісля окупації Джуліані-Блумберґа. Решта планети також повернеться туди - бо така лоґіка - ніц з тим ніхто не зробить. )

• Подобається Подобається x 3
  19. Patrick

А чого Ви так проти Джуліані...?
    По моєму він був дуже добрий мер.
    Поборов бомжів(вони звичайно є , але набагато менше) , сабвей став безпечніший .
    Hові чисті вагони , багато маршрутів 24/7 круглодобово їздить , місто як на ТАКЕ велике , то воно чисте...це моя субєктивна думка , зі сторони ...
    Вам видніше , Ви new yorker...

---------- Додано в 23:55 ---------- Попередній допис був написаний в 23:34 ----------

.....згадався старий фільм

http://www.youtube.com/watch?v=T1jX0tbL0e4

20. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Він зі скватерами боровся і успішно їх зробив бомжами. :)
    Хоч почав це ще Диккинс.

Ніколи цього не помічав. Їх може стало менше в певних частинах міста де їх витуцькали але не взагалі.

Єдиний плюс цього мера.

Не його заслуга. Хоч на відміну від Блумберґа принаймі не нашкодив.

Так і раніше їздили ж. Доречі за останні роки сервіси скоротили. За можна подякувати всім Блумберґу, штату, федеральному уряду.

Знову вибірково у більш багатих дільницях. На загал... Хоч чистіше від більшості українських міст. Але знову при чому тут Джуліані.

Тепер мінуси. Опісля роплодження поліції мером Джуліані, прийшов Блумберґ зі своїм захистом інтересів одного єдиного класу землевласників і прекрасно знищив все що було продуктивним в ньому. Місто зубожіло і економічно і культурно і то в багато раз. Криза нащастя допомогла. Коли безумні люди немають більше грошей на безумства тоді навіть криза є на добре. Поліцію на щастя скоротили що на добре. Бо я консерватист в цьому питанні. Поліція повинна займатись серйозними злочинами а не дурницями, бо то пусте викидання коштів на вітер. Блакитна мрія Блумберґа перетворити Ню-Йорк в великий мол в який приїздять рожевощокі тітоньки із пригородів для закупівлі тонн туалетного паперу зазнала поразки. Як тут не потішитись. Хоч НЙ ще довго буде відживати після цього безумства.

а де твій аватар? :)