Да. Вот оно, счастье... А некоторые никудышние офицеры за границей - подумать только - к старости планируют быть умными, богатыми, уважаемыми...
п.Ravin. Є питання. Чув Ізраїль починався з "кібутс" (не певен в точності вимови). То ті комуни ще існують, чи набрали якогось нового вигляду. Тобто, як воно зараз у вас за кордоном? Дякую за відповідь.
У НАС (не за кордоном) іде дощь, а ... в Израиле кибуцы превратились давно в предприятия и далеко не сельхоз назначения. Кибуцам, на заре становления, государство выделило земли и вот теперь, что хотят (постановят сборы) то и делают. Есть гостиницы, есть предприятия, при чем предприятия с филиалами ( в США и по всему миру). Один из кибуц выиграл тендер на поставку всего пластика на стройках олимп. объектов в Китае при стройке перед играми. Вот кибуц гостинница в Иерусалиме...
Я гадав, що Алєф - то якесь місто в Ізраїлі, і якщо ви місцеві, то попереднє моє питання було трохи не коректне. Але однаково дякую за відповідь...
В нас підняли ціни на цигарки до 13 дол. за пачку. Доведеться виписувати із-за кордону. Дістали (цвірінь) вже. Хай ідуть до московського полковника в гості. Хіба для гастролей в Канаді... ) -------------------------------- Що мене вічно бавить це те як українці котрі емігрували часто узагальнюють свій власний досвід як щось що мусить бути закономірним для всіх. Насправді у кожної людини свій досвід. Всяке місце має різні сторони. Пару днів назад пив файну токілу з єдним знайомим персом (ню-йоркчаном). То якось розмова зайшла за щось і так дуже здаля і хлопака навіть здогадався про щось і когось але ніц в той же час не було сказано властиво. )) Коли люди хочуть розуміти то розуміють. Нехочуть то нерозуміють. Я персонально не маю бажання розуміти багатьох людей. Накладно і користі ніякої. Що в кого є або нема мені теж до лямпи. Мені від того ні тепло ні холодно. Байдуже...
І я про це кажу, що перші декілька років треба як то кажуть зав’язати поясок бо ж є в людини мета, чи її нема? А заради мети можна й почекати трошки а не битись в груди, що он я вже цілий рік в Америці а ні мерседеса ні ахрани нєту. Хоча, скажіть, пощо мені той мерседєс?
Нагадалась сьогоднішня подія. Іду по вулиці - два молоді бомжі піднімаються з тротуару і бомжиха витягає мобільний телефон і по ньому комусь командує "не забудь принести курку". А от чи є в Україні такі технічно оснащені молоді волоцюги - майбутьнє нації? )
А Ви не пробували самокрутки робити? В нас на роботі ті що курять купляють тютюн , сигаретні гільзи і мають машинку спеціятєльну. В дома накрутять сигарет і поскладають в пластмасову пачку....кажуть що так дешевше. А взагалі то кидайте курити.Я колись кинув і всі то можуть зробити. ...і з Полковника приклад не треба брати. Він стрілок і любить курити японські сигарети "Цузіє". P.S. І ще Вас , Марусю , Олю , Марію з минувшими Святами Independence Day.
Дякую, Патріку. Але у нас ще не минувше. Ще зараз надворі така стрілянина, що мама нє гарюй! Я, правда, нині вперше не пішла на салют. Погода холодна, я змучена, паркуватися там нема де. Треба пішки добрий кавалок йти. Я ліпше фтилівізор сі подив"ю і чаю гарячого поп"ю. .
Жах! Перед моєю поїздкою до штатів (1989) знайомі навчили, як там заощадити на сигаретах: спитати довзволу закурити в автівці або за столом; закурити совкову або болгарську сигарету. Хазяїн тут же протягне тобі свою пачку і делікатно скаже "А спробуй покурити наші. Може, тобі сподбаються?" Одна пані презентувала блок Viceroy (правильно?). Особливо сподобалися.
З таким доходом непогано і в Україні. І немає потреби десь за океан пертися... Тільки, от, коли в нас будуть такі зарплати... напевне не в цьому житті
Я художник тому і самокрутки і люльки курити вмію. Але ціни на самокрутки теж до 13 піднятись. Коштує 50 центів а податки 12.50. Хай ідуть на цвірінь. Покищо має прийти пакунок із Берліну. А далі є інші плани. "Не дождетесь." ) А причому тут приклад. Я тільки уряд міста, штату і країни до нього в гості послав. Хоч напевне було краще до Осами. А полковник може і по тоямам токанавам їздити навіть на слузуках, мені то що? ---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ---------- Це тоді було. Зараз все тут змінилось і на гірше із тих часів. Такі номери не працюють. Ще якийсь бомж дасть цеглою по голові і відбере ті болгарські цигарки.
Ціни Вас аж тепер шибанули.... А в Канаді де цигарки завжди були дорогі, курці вже якось привикли і дають собі раду. Я памятаю ті часи коли в Детройті на автовокзалі пачка сигарет з машини -автомату коштувала $2.00 ( треба було кинути 8 "кводрів"), а в сусідньому канадському Віндзорі - $6.50.По відстані між цими пунктами було менше 1км. Я колись їздив в резервації і там купляв цигарки від індіанів. А потім взяв і кинув курити.Причому різко і відразу - "сold turkey" ,як кажуть. Спочатку "вуха пухли" , а потім все пройшло і тютюновий дим став байдужим. Зараз час від часу ,рідко , курю сигари ...в письмовому столі лежить пачка Cohiba-(и).В квітні привіз з Мексики , ще не відкривав.
Та просто у мера міста Нового Йорку є якась особлива відраза до курців... ось він їм і створює всілякі неподобства. Тут пишуть
Яке це все знайоме.. Досі буває, коли комусь щось довго розповідаю, то кажу "всьо, досить, я більше не хочу балакати, бо мене напрягає постійно думати по польськи, слідкувати за вимовою, правильними закінченнями слів, і взагалі напрягає говорити". А відчуття, що всі навколо зовсім чужі, зовсім інші, вони мають тебе десь.. А втомлюючі пояснення про те, що в Україні є наша мова і вона не "майже така сама, як російська", про те, що Львів - то не польське місто і навіть не столиця України.. А ті штучні посмішки і напряжливі питання "шо там в тебе?", хоча їм насправді байдуже що там в мене, їм просто нема що сказати.. Короче, треба шукати своїх. Я неймовірно щаслива, що знайшла українців. З ними можна бути собою, бути відкритою, не напрягатись. Вони зрозуміють, допоможуть безкорисливо. Це свої люди. Без них тотальна самотність. Стараюсь не задумуватись над тим, де я живу, де прийдеться жити моїм дітям, де мені напевно прийдеться померти. Перестаю думати і починаю існувати. Так простіше.
Ну якщо він це почав , то підняття цін це тільки "квіточки"...."плоди" будуть такі як у нас в Канаді. Я як останній раз був в сестри в NY і їв піццу на Тайм Сквер , то був здивований наявністю smoking area в піццерії , бо в нас ...і піццерії і інші ресторани/кафе/бари вже давно (років 3-4) не курящі. .. столи в Старбаксах , що СТОЯТЬ НА ВУЛИЦІ (!!!) теж NO SMOKING. .. на роботах теж вже давно не має курилок і всі курящі жінки/мужчини з офісів спускаються вниз на вулицю (в мене на роботі з 23 поверху) щоб подиміти....весна/літо/осінь ще ОК....а зими в нас холодні і -40 не рідкість.... Зараз якщо в машині сидить дитина і інша людина або шофер курить - і це побачить поліцай . То за це є штраф. В світлі останніх подій , в парках теж вже не можна курити. І до кінця літа city hall (міська рада) хоче протягнути закон щоб на центальних вулицях заборонили курити. Цигарки вже не продаються в ґросері і інших супермаркетах , а тільки на заправках.Причому закриті.Ви не можете бачити вибору.... Ці всі речі рано чи пізно чекають великий Нью Йорк. Джуліані (попередній мер) - можна сказати , що поборов бомжів і їхні "малини". А Блюмберґ хоче побороти куріння.
Не знаю за Нью-Йорк, а у нас у штаті Вашингтон теж заборонено стало рік, чи два курити у громадських місцях. Маю бар по сусідству, то всі пияки йдуть курити під мої двері , бо закон, що не тільки в самому приміщенні, а здається 50 фітів від приміщення не можна. Деколи виходжу і виганяю їх, а деколи закриваю на то очі. Що з пияками починатися? Та і стукати менеджерам нічо не дає. Повно бізнесів позакривалися. Вони кожним тенантом дорожать. :girl_crazy: ---------- Додано в 06:56 ---------- Попередній допис був написаний в 06:53 ---------- Бідні курці! В підпілля підуть? Хоча я "за" такі постанови. Адже доведено, що від цигаркового диму страждають більше пасивні курці, ніж активні. То чому я маю вдихати той дим, коли я не палю, ніколи не палила і не буду палити?