Що таке «російськомовний українець»?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Qhome, 1 кві 2012.

1. ELiKA

ELiKA Дуже важлива персона

О, ни , то Вам туды :rolleyes:

2. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

ні, не на російські, а "русские"
    прийшов час додати слово в українську мову, щоб розділити ці поняття.

3. FourA

FourA Дуже важлива персона

Очень забавно, и на мой взгляд, не очень умно, когда два (или несколько) неспециалиств по вопросам исотрии начинают спорить на исторические темы...
    Если настоящие учёные не знают толком ответа на эти вопросы, то что нового и умного можем сказать мы?
    Давайте лучше поговорим о том, что такое тёмная материя, и с чем её едят....
    Я не собираюсь вступать в соревнование с паном Прокипом...
    Это - его призвание...
    Вы только что написали очень умные слова, что русины - это украинцы...
    А русские - это не русины...
    Это отнюдь не "пёрл"...

4. FourA

FourA Дуже важлива персона

Не судите, да не судимы будете...
    Откуда вы, не будучи мной, можете знать, что мне нужно?

5. ELiKA

Естественно. :good:
    Русские - это коктейль из разных малых народностей, замешанный на части восточных словян, великороссов (названия малоросс и великоросс затачивали под гречесакое слово Россия :)
    Это, как н*де и апачи :)

6. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

А без пересмикування ніяк не можна???
    Проблема в тому, що за переклади беруться ті, хто не знає мови, а покладаються на механічний підбір слів...

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Дякую. Я там буваю, коли хочеться від "свідомих" перепочити. Вони рахують, що це круто. Я вважаю, що це смішно.

8. White Snake

твоє оточення складають "свідомі"?

9. ELiKA

Не именно на российские.
    Русские - это общее название 3-х славянских народов, а не национальность. Что взять с немки Екатерины, которая из-за незнания языка, сделало искусственный народ с искусственным названием. Пиар в РИ работал что надо.
    Одна страна-один народ - это правильно. Поддержам-с. :)
    Вот только национальность, как прилагательное - это ошибка иностранцев, которые, собственно, и построили РИ. :pardon:

10. White Snake

мова йшла про мову :)
    а взагалі, треба розділяти, бо ось наприклад фора - він російський (русский) чалдон, но не росийський (россиянин), а наприклад чеченець - він теж російський (россиянин), (але не русский), і хто з них форестеру брат? :))
    отож, тому треба розділяти.

11. Степаныч

На деяких форумах. На "Острові", наприклад.

12. STK

STK Дуже важлива персона

"аще ударить мечемъ или копьемъ, или кацемъ любо оружьемъ Русинъ Грьчина или Грьчин Русина, да того деля греха заплатить сребра литр 5, по закону рускому" (з одим "с", а не з двома)
    "О сем, аще кто убьет или хрестьанина русин, или хрестьянинъ русина, да умрет, идѣже аще сотворит убийство."
    "Оже емати скотъ Варягу на Русине или Русину на Варязе, а ся его заприть, то 12 мужь послухы: идеть роте, възметь свое"
    До речі, ти там писав, що українці відмовилися від своєї мови. А росіяни, я так розумію, розмовляють церковнослов'янською :rolleyes:
    Це не я вигадав, а російські "вчені".
    Чому? Це тільки прихожанам РПЦ можна таким займатись?
    Чи ти не зрадив віру предків, як українці, і поклоняєшся Перуну?
    До чого тут однокорінні слова? Русин - це застаріла назва українця, а не росіянина. По твоїй логіці справжні нащадки римлян (лат. romani) - це румуни (рум. români), а не італійці (итал. italiani).

13. White Snake

тобто ти свідомо їдеш туди, де самі "свідомі", а потім "треба перепочити" (не свідомий ти наш) ))))
    це дуже по савецки -створювати собі труднощі, щоб потім їх героїчно долати.

14. ELiKA

вы ж вроде адекватный человек, эскулап... :scratch_one-s_head:
    или я что-то путаю? тогда звыняйте. :o
    При чем тут неуместное словечко "свідомый", то бишь сознательный? :scratch_one-s_head:
    не, ну, канешно, по-русски у нас усе гутарять правильно, особливо када у калидоре обсуждають падлюк-политикав, от коториых ну нема куды деться ну никак.:))
    Не, мене как эти теревени у калидори слухать, так я ужо за цибулею у магазин. А там мож бурячек присмотру, часнык куплю. ну и какий-никакий сувременный кетчук. Во... :))

15. White Snake

[OFFTOP]и апасля атдахну на матраце.;)[/OFFTOP]

16. Степаныч

Де я написав, що створюю собі труднощі? Знову фантазуеш?

17. White Snake

навіщо тоді відпочівати.?

до речі, я щос не бачів, ти на питання за комуналку відповів, чи у пр це "взападло"?

18. Степаныч

Вот меня почему-то Ваша профессия не интересует. Я Ваши посты читаю и на НИХ отвечаю. А Вам к чему моя профессия?
    Забыли, когда кавычки применяются?
    Смачно. Но к чему? А, понял! Вам больше нравится такое, например: "А нидучикані ваши! Ней вас Памбіх скари! Абисьти нугами пунатєгали! Жибисьти скапали, як свічка! Жибисьти го призидентум зрубили, то метрикі на ваши ни пиринисе! Я сі ни хвалю, Павлова, али я ни з тих, жиби за пару шустук цапуви душу занесла. Я ни Юуцька, жи за пуліцая вийшла! А то ферняк на ґвінт, вибалуши сліпакі, накрути куркоцьонґів, шнуруї як ґрабіна. І мисли, жи Бога за ноги злапала — пані пустирункова. Морда на глянц, шпануї на теби з вінкля і — «Пу хамску до мні ні балакаць!»"

19. Степаныч

Навіть від спілкування із смішними людьми втомлюєшся.
    Що конкретно цікавить? У нас була розмова з приводу ціни на газ. Ти чомусь перескочив на структуру тарифів на тепло. Якщо тебе так цікавить питома вага газу у тарифі, завтра взнаю і напишу.

20. ELiKA

Да мне не сколько Ваша профессия заинтересовала, сколько постоянные обращения медиков с просьбой что-то перевести :) Ибо сами они толмачат неправильно :) И это проблема не украинского языка, а самих медиков. :)
    не. Ну и с кавычками как-то не к месту, как мне показалось
    . :)
    К тому, что неточности в русском языке в литературе, СМИ, разговоре, простите, офигенные. произношение, икты опустим в виду особой сложности.
    На этом фоне рахую и вважаю - мелкие мелочи :))

а де твій аватар? :)