Що таке «російськомовний українець»?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Qhome, 1 кві 2012.

1. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Так, українська нація створила власну державу у 17 сторіччі, під назвою гетьманська держава, і у 20-му під назвою УНР, до якої увійшла і Галіція, після об'єднання УНР та ЗУНР.

2. bars

bars Well-Known Member

[OFFTOP]Ничего не могу с собой поделать... Придётся пофлудить, но я коротко... Почитай об обращении на "ты" и на "вы"... Может быть поймёшь...[/OFFTOP]

3. Nevermind

Nevermind Просто персона

И правильно делали. :)

Языковой генезис - перманентный процесс.

4. FourA

FourA Дуже важлива персона

Шановна пани, Вы согласны с этим высказыванием шановного пана м-ра Блика?:
    Вы согласны с его определением индийцев, как этноса, "національної свідомості яких було не достатньо, щоб творити власну державу"?
    Как Вы отнесётесь к применению этой "формулы" пана Mr. Blick-а к украинскому этносу?
    Хватало ли - согласно этой гениальной формулировке, у украинцев "національної свідомості" для созданиия собственной державы?
    И когда эта "національна свідомостість" у них появилась?
    И где она была раньше?

5. FourA

Мы это очень даже ощущаем и ежедневно слышим по некоторым каналам украинского ТВ этот чудовищный новояз...
    Автивкы, литовыща, амбасады, мапы та этер - это необычайно круто...
    Очень напоминает "олбанский сленг" в сети...
    Но если в сети это нечто вроде развлечения, то на Украине этим заняты всерьёз....
    А по сути, на мой скромный взгляд, происходит эрозия мелодичного, приятного на слух, соловьиного украинского языка, который стараниями новоявленных реформаторов превращают его в какой-то речекряк, как писал в своём знаменитом романе Дж. Оруэлл.

6. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Звідки ви взяли, що то нові слова???
    Автівка, летовище, мапа - звичайні українські слова, які я знала ще в школі. Якщо ви їх вперше почули недавно, то ви не такий знавець української, як намагаєтесь себе показати, тому і перекручуєте вимову.

7. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Треба все ж вирішити, як нам лікувати російськомовність в українцях.

8. FourA

Если Вы, шановна пани, изучали в школе эти слова, это говорит лишь о Вашей молодости - не более...
    В те времена, когда я учился в школе, таких слов в украинском языке не было...
    Как некое подтверждение этим моим словам, могу привести цитату из достаточно известного ресурса: "Енциклопедія Драматики.
    Этот ресурс, правда, имеет несколько ироническую тональность, что обычно плохо воспринимается "сознательными" украинцами, как правило, страдающими дефицитом юмора.
    Итак, возвратился к нашим баранам:
    Источник: [URL="http://dramatica.org.ua/Летовище[/URL]

9. TesTanya

Школа була ще радянська, тому питання до ваших джерел.

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А я не знав. Як і багатьох інших, які сьогодні широко вживаються. До речі, Ви вважаєте слово мапа українським? Як тоді буде українською "картография, картограф"?

11. TesTanya

Так, українське. Моя бабця саме так казала, і я дитиною завжди її виправляла, що треба казати карта...

12. Степаныч

Моя бабця казала: "Вжариться і буде ніц". Тому що проживала на ЗУ і вчилася у польській школі. Але я не вважаю це літературною українською. Так і карта, польською mapa.

13. TesTanya

Моя бабця ніколи не вчилася у ПОЛЬСЬКІЙ школі, не знала/не розуміла ПОЛЬСЬКУ мову, хоч і прожила на ЗУ все своє життя.

14. Степаныч

А там полонізована українська мова.

15. TesTanya

Ні, в тому регіоні, де я виросла, ніколи не було поляків...

16. Степаныч

Тоді це велика загадка.

17. TesTanya

Ні, просто ви вірите в велику пропаганду, що українська мова - суржик з польської, і у вашій свідомості навіть не вкладається, що ця мова існувала в тих регіонах, де ніколи не було поляків і їхньої влади ...

18. tanna

tanna Дуже важлива персона

:)):)):)) Типичный сегодняшний врач - как лечить не знает, но зато точно знает, что лечить надо!
    P.S. Ничего, что я на русском?

19. Nevermind

Nevermind Просто персона

По-болгарски, "летище", по-словенски - "леталище", по-словакски - "летиска". В общем, у слова старославянские корни. :))

20. Inga

Inga Дуже важлива персона

Ага, возвратитесь к своим баранам:
    горячее кофе, дОговор, брАчащиеся, йогУрт, и "у меня не было сегодня файв-о-клока" эт теперь очень, очень исконно и литературно :haha:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

а де твій аватар? :)