Що таке «російськомовний українець»?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Qhome, 1 кві 2012.

1. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

так, ви праві, але дуже складно будувати, коли на тебе направлена ненавість та агресія, тому і виникають думки спочатку знищіти цю агресію, а потім будувати.

чи ви вважаєте, що фори та мокби це все кажуть і роблять з любовью та толерантінстю?

2. tanna

tanna Дуже важлива персона

Зараз ми знаходимося у якомусь замкненому колі боротьби агресії з двох сторін. При цьому одна постійно стимулює іншу. І чим далі це буде продовжуватись, тим складніше буде вийти із цього кола.

3. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

"Будувати українську культуру" - я не розумію, як це. Як не розумію, що таке "німецька культура" чи "польска культура", і як це будувати. Сукупність предметів, традицій та менталітету, що можна назвати "українською культурою" ми отримали у спадок, і до цього можна тільки долучати русифікованих советизованих мешканців панельних будинків міст-мільйонників, а "будувати" там вже немає чого. До речі, мова - то невід'ємна частина цієї самої "української культури". Тобто закликая її "будувати", ти закликаєш замінити російську мову на українську. :)
    Але повертаючись до культури, сьогодні є загальносвітова західна культура, яка складається з таких визначних досягнень, як демократія, лібералізм, правова держава, вільна преса, етс. Це все однаково для будь-якої культури. І я це все хочу мати в Україні. А "культура рашен" антагоністична до всього цього. Бо там диктатура та вождізм, свавілля, цензура, авторитаризм, відсутність суду. Тому "культуру рашен" треба якось знищити. Практичний рецепт відомий - націоналізм, русофобія, НАТО, ЄС.

4. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

ось Блік і пропонує розімкнути коло.
    ви знаєте інший спосіб?

5. tanna

tanna Дуже важлива персона

Мова є. Але вона не головний чинник, як ви цього не розумієте. Вивчити українську мову або навіть розмовляти нею ще зовсім не означає стати українцем "по культурі". А тому не треба до неї так чіплятись. Краще почати із виховування почуття гідності за свою країну. Будь-якою мовою. А то як подивишся на деяких "справжніх" українців - то тільки і мріють про те, щоб п'ятами накивати з України. Легше тобі від того, що вони знають українську?

Припустимо. Але чого ти вирішив, що усі російськомовні громадяни України автоматично є прихильниками усього цього? Той же ваш шановний Прокіп віднесе мене до культури рашен за мою російськомовність, хоча я проти диктатури, цензури, свавілля тощо. І думаю, що не я одна.

6. Inga

Inga Дуже важлива персона

Ключевое слово - "закликая", которое свидельствует о том, что думаете Вы по-русски, но при этом в Вашем рецепте, русофобство второй по значимости инструмент в отсраиваивании страны.
    И второй момент. В Вашем рецепте никак не уживутся перечисленные компонеты, прийдется сократить, либо до национализм+русофобия, либо ЕС_НАТО.
    ;)

7. FourA

FourA Дуже важлива персона

Старый анекдот - состоялся футбольный матч между слонами и муравьями..
    Ну и слоны в пылу борьбы малость потоптали некоторое количество своих противников по матчу...
    После матча капитан команды слонов засунул голову в раздевалку к муравьям и смущённо извиняется перед капитаном муравьёв - Ну вы же понимаете - мы не хотели, но спортивная борьба есть борьба...
    На что капитан муравьёв ему отвечает - надо сказать, мы тоже играли очень грубо!...
    Так что вы там написали про знищення агресії?

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Постколоніальне жлобство.
    Якби тут турки замість москалів господарювали, то її папа яничаром був би в османів і вона би по турецьки тут шпрехала.
    Під колонізатора підлаштовується тільки БИДЛО.

9. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Да, конечно, есть слово, хорошо известное и давно употребляемое, - "стать". Запамятовала в тот момент, когда писала.:pardon:

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

А некдот для людей з низьким інтелектом. Насправді

11. bayard

bayard Дуже важлива персона

совершенно согласен! кстати примерно полгода назад Жириновский выступал с инициативой официальной замены в русском аэродрома на летовище.
    по кол-ву неологизмов русский в первой пятерке....там вообщем-то и русского не осталось...абажур, диван, телефон, бордюр и т.д.

12. STK

STK Дуже важлива персона

Що тут скажеш, свідомий русофоб :))

13. bayard

а русские на самом деле угро-финны, поэтому столицу Киев, нужно срочно перенести в Хельсинки:yahoo:

14. bayard

перенос окончания глагола перед самим глаголом характерен для русинского.
    как диалект украинского, гвара только дополняет и обогащает его

15. bayard

медики вообще диагнозы должны писать по латыни, хотя в больничных ставят только код. а Підбурниця по крайней мере, не неологизм с латыни.
    Августин Волошин считал иначе:
    «Уважаемый господин председатель автономного правительства! Созываю Сейм Подкарпатской Руси на заседание в Хуст на день 21 марта 1939 г.» Однако, в связи с изменившейся политической ситуацией, сейм собрался на своё первое заседание уже 15 марта 1939 г.
    Он формально принял закон о независимости государства, и во втором параграфе закона было сказано: «Названием государства является „Карпатская Украина“».

о русофиле Духновиче, и его политической адаптации украинского говора к государственным реалиям писано много.
    поэтому давайте послушаем как было на самом деле:

ВРУЧАНIЄ.

Я Русин бил, єсмь, и буду,
    Я родився Русином,
    Честний мій рід не забуду,
    Останусь єго сино́м;

Русин бил мій отець, мати,
    Руськая вся родина́,
    Русини сестри і бра́ти
    І широка дружина́;

Великий мій рід і главний
    Миру єсть современний,
    Духом і силою славний,
    Всім народам приємний.

Я світ узрів під Бескидом,
    Первий воздух руський ссав
    І кормився руським хлібом,
    Русин мене колисав.

Коль первий раз отворив рот,
    Руськоє слово прорік,
    На азбуці первий мій пот
    З молодого чола тік.

16. bayard

а и отдельное государство украинцы получили так поздно потому что в пылу борьбы забыли КАК и ЧТО надо строить.
    революция и борьба с внешними врагами увлекают и отвлекают от главного.
    евреи тоже долго боролись, но у них получилось немного раньше чем у нас.....

17. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Та невже???
    От вам для прикладу два словники - два варіанти русинської мови, спочатку подивіться, тоді не будите стверджувати, що русинська мова ближча до російської!
    http://www.kolyba.org.ua/glossary1
    http://ukrknyga.at.ua/load/4-1-0-249

18. Мілена

Тогда почему русских "времен индустриализации" уже сейчас?
    2012 - 1930 = 82

19. Мілена

Да понятно это как ясный день - хотелось бы некоторым разложить карпатский костерчик на подобии кавказского!

20. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Давно виявилася закономірність: як тільки Балога намагається виторгувати для себе якісь преференції, так відразу витягують питання „окремішності” русинів...Напрошується висновок, що саме політикам вигідно роздувати проблему!

а де твій аватар? :)