Що таке «російськомовний українець»?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Qhome, 1 кві 2012.

1. ull9

ull9 Дуже важлива персона

насколько я знаю курды и турки говорят на разных языках..
    далее. далее шведов в финляндии около 6% (если я правильно помню).
    а турки уже (без курдов) эту планку перешли, но что то они молчат и желания о втором гос яз. не высказывают.

2. bars

bars Well-Known Member

Ждут подкрепления? Или совесть не позволяет?;) В отличие от наших турков...

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Так абсолютно все сущее со временем видеоизменяется. И не всегда в лучшую сторону. Но мы должны стремиться к тому, чтобы в лучшую, или нет? И уж тем более с таким заформализованным явлением, как литературный язык.
    Объяснить не могу, но интуитивно чувствую, что тут что-то не так.:pardon:Но на первый взгляд убедительно!:rose:

4. ull9

есть такой документ европейская хартия региональных языков. украина ее подписала, и обязана выполнять.
    то что, вы сейчас тут на форуме делаете - пытаетесь .. как цыгане на базаре, не признавать очевидного.

Ривнянин, НЕТ ТАМ ТАКОГО требования который вы хотите.

5. ull9

ты меня спрашиваешь?
    давай как то определимся - я не турок, и что у них в головах не знаю.

6. FourA

FourA Дуже важлива персона

Коли такой вопрос поднялся, то их язык не украинский.
    Они как раз сохранили в бОльшей степени русский язык, который у них был с времён Киевской Руси..Они сохраняли своё древнее название - русины, они сохраняли свой язык, который понятен любому русскому человеку..
    Пямятники Пушкину русины ставили в средине 19-го века..
    В то время, как на Украине против памятников Пушкину воюют...
    О Кирилле с Мефодием - они-то здесь при чём?
    И где отмечают день славянской письменности?
    -- В основном в России...
    А их буквы пришли на Русь давно:

7. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

Я не знаю, как "пол ребенка" правильно перевести на украинский, но ведь фишка в том, что русский "пол" в данном случае для вас НЕсмешно, а українська "підлога" - смішно.
    І це є приклад того, що за словотворення мають братися мовні фахівці, а не механічні перекладачі.

8. tanna

tanna Дуже важлива персона

Стать. Хоч дитини, хоч дорослого - без різниці.

9. Мілена

Что на разных, это я предполпгала, но я спрашивала о принципе - если начнут на том основании, что в Германии их много, вы поддержите? (учитывая их рождаемость)
    И еще (вроде) была попытка турков открыть турецкие школы (не первый ли шажок это?), но власти Германии ответили на это отказом, категорическим.

10. Мілена

Вот именно, РЕГИОНАЛЬНЫХ.

11. ull9

вопрос понял.

насколько я знаю в европейской хартии о языках, там есть упоминание оседлости, кстати, текст документа легко найти в инете.
    так вот с оседлостью у турков проблемы- они появились только 50 лет назад в германии.

поддерживать турков не буду. вот лет через 200, может быть.

12. STK

STK Дуже важлива персона

Поки що дебілом тут себе показуєш тільки ти, якщо доводиш людині, в якої половина родичів русини, що русини - не українці.

13. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Що він лох ? Він же ж не в дику Туреччину сбіг, а в чисту та охайненьку Германію. :rolleyes:

14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Стать. З покон віку (не знаю, чи правильно написав останню фразу:scratch_one-s_head:).
    В русском есть "мужчина", есть "муж", а у нас все это "чоловік". И мне не смешно.:pardon:
    Це однозначно!:good: Але ж і фахівці бувають різні.:sad:

15. Mr. Blick

Так це що новина ? Він давно себе показав словесно поносним балаболом, якій несе, несе, несе....

16. STK

STK Дуже важлива персона

Лемківська народна пісня (я родом з Лемківщини)

Гори наши, гори наши, гори наши Карпати,
    Нихто не знат, нихто не знат, ей, кильо ви в нас вартате. (Двічі)

Гори наши, гори наши, гори наши Карпати,
    Не міняв бим, не міняв бим, ей, вас на жадни дукати. (Двічі)

Не даме вас, не даме вас, гори наши Бескиди,
    Бо вас дати не казали, ей, наши діди-прадіди. (Двічі)

Гори наши, тепер знаю, кильо ви в нас вартате.
    Нема в світі краще краю, як наши рідни Карпати! (Двічі)

Кажеш, це російська мова, та ще й така, якою розмовляли в Київські Русі?
    Галичани, я так розумію, теж російською, а не українською мовою говорили на початку 20-го століття (вони тоді теж теж називалися русинами)?

17. Mr. Blick

Розумієте, у чому річ. Нічого не мав би проти польськомовного українця, англомовного українця, німецькомовного українця, етс.
    Але російськомовний українець не має права на існування. Для українців зараз єдина мета, та напрямок розвитку - викорінити "культуру рашен", як каже Прокіп. Бо вже доведено, що "культура рашен" антагоністична сучасному, демократичному, ліберальному, західному, європейському суспільству. Така її сутність, що склалася за сотні років. І єдина зброя для її викорення, яка в нас є, це український націоналізм та русофобія. Ця зброя страшна, та реально працює. Історія показала, як за допомогою цієї зброї три країни з срср - Естонія, Латвія та Литва швидко дійшли до європейського життя, в усіх сенсах. А там, де русофобії та націоналізму не існує - в Білорусі, там глибока совдепівська тоталітарна дупа. Ну а націоналізм та русофобія, звісно, не сумісний з російськомовністю.

18. ELiKA

ELiKA Дуже важлива персона

И какое отношение имеют русины к России и русским?
    Говорят они не по-русски, тут без вариантов. Довелось побывать в Закарпатье в качестве туристов (рюкзак, костерок, романтика) по селам продуктами запасались.

19. STK

STK Дуже важлива персона

Ну так спробуйте це довести FourA :) Людина живе в своєму власному світі, де україномовних в навіть меньше, як жителів Західної України, а гуцули вважають себе росіянами :pardon:

20. tanna

tanna Дуже важлива персона

Не в тому справа. Ви просто неспроможні на іншу зброю. Замість того, щоб руйнувати російську культуру, ви би краще будували українську і таким чином російська би зменшувалась сама собою природнім шляхом. Але цей шлях вимагає дуже багато розуму та зусиль. Ненависть та агресія набагато простіший шлях. Той, що обрали ви.

а де твій аватар? :)