що таке апокрифи і з чим їх їдять?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Leri, 7 січ 2010.

?

До апокрифів я відношусь як до...

1. ... витворів людської уяви, міфів

3 голосів
    18,8%
  2. ... богодухновенного слова Божого, яке від нас приховують

2 голосів
    12,5%
  3. ... шкіливих для людини писань, так само як і до книг по чорній магії

3 голосів
    18,8%
  4. ... корисних джерел інформації, але читати треба очережно

8 голосів
    50,0%
  1. Zaba

Zaba миється в бані

Католицька церква їх не знищувала, а колекціонувала. Найтаємничішою і найбільшою бібліотекою у світі вважається бібліотека Ватикану - сотні тисяч творів, які з певних міркувань скривають від людства.

• Подобається Подобається x 3
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

І Ватикан дуже добре охороняється. Якби не ті шведи...

3. Leri

Leri Well-Known Member

Варнава ніколи не був апостолом
    перше згадка про нього ось тут -

36 Так, Йосип, що Варнавою що в перекладі є син потіхи був прозваний від апостолів, Левит, родом кіпрянин,
    37 мавши поле, продав, а гроші приніс, та й поклав у ногах у апостолів.
    (Дiї.4:36,37)

далі про нього згадується уже як про наставника майбутнього апостола Павла

ну... засновник секти гностиків у 130 р. н.е. ???
    і ви це називаэте богодухновенним писанням? :)

перепрошую... я мабуть замало освічена... хто такий Марціон?

Євангеліє від Марка це записані проповіді Петра, адже євангеліст Марк був учнем і послідовником Петра а сам особисто не приймав участі у описаних подіях.

ну що тут сказати...

90% всіх цих "євангелій" суперачать самі собі, один-одному, канонічним євангеліям і Старому заповіту...

якщо і можна в цій копиці сіна виловити голку то що нового вона вам дасть?

бажаєте займатися філософствуванням тоді так... ви будете мати купу матеріалу для суперечок

а якщо намагатись змінити своє власне життя і звертатись до Бога в простоті тоді цілком достатньо навіть одного вірша

Івана 3:16

16 Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.

• Подобається Подобається x 1
  4. ABDURAKHMAN

А знаєте що Біблія говорить про апокрифи?
    Бо свідчу кожному, хто чує слова пророцтва, що в цій книзі: Коли хто додасть до них, то Бог накладе на нього кари, записані в цій книзі.
    А коли хто відійме від слів цього пророцтва, що в книзі, Бог забере його частку з дерева життя і зі святого міста, про які записано в цій книзі.
    Каже Той, Хто свідчить це:
    Так, незабаром приходжу! Амінь! [Так], прийди, Господи Ісусе!
    Благодать Господа Ісуса з усіма! [Амінь].
    (Об'явлення 22:18-21)

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це лиш одна книга, - інші так не підписані...

6. ABDURAKHMAN

зауважте, заключна книга Біблії

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Зауважте? В ній не перераховані інші 65 книг в жодному порядку. І ще. Інші книги можна змінювати?

8. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

виходячи з цього - всі інші книги теж не від Бога... хм..... цікава картина виходить...:)

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Зовсім ні. Просто, коли читаєте книгу вперше, Вас же не цікавить хто автор...Ви погоджуєтесь або ні.
    Євангеліє розраховане на людей, які чують про нього вперше! Те що прийняли люди мене не цікавить. Я на тому соборі не був, тому під ним не підписуюсь - висновок - дозволяю собі читати все, що мене цікавить. Всідки фарисействують - 66 і крапка, і не має значення, що їх туди не включили. Католики ходили війною, Православні грозяться ядрьоною бомбою. А я хочу залишитись християнином і жити в мирі з іншими. Мені однаково який храм - лиш би нічого не заважало поспілкуватися з Богом. Ну і що що я космополіт. Нехай моя дорога до Бога вузька, та вона моя і я не жаліюсь, що на ній мало люду трапляється.

Останнє редагування: 10 січ 2010
  10. ABDURAKHMAN

А для чого перераховувати? Чи ви думаєте що Бог наклав заборону лише на одну книгу Святого Письма, яке було натхнене його Духом. Себто інші можна як завгодно перекроювати? Це попередження. І хто намагався додати до Біблії своє довго по світі білому не ходив.

11. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

В точку! :good:

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

А хто відніме...

Питання! Що сталося з іншими учнями і що вони полишили після себе?...

13. ABDURAKHMAN

Відповідь! Інші учні не були натхнені Святим Духом, а все що вони полишили після себе це вже був витвір рук людських а не Божих. А Святий Дух відповідно скеровував у правильному руслі, і не дав поширитись єресі.

14. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Золоті слова!!! Вже просто гидко дивитись на гризню між різними конфесіями... І після цього вони себе ще християнами називають!!!

• Подобається Подобається x 3
  15. ABDURAKHMAN

і пізнаєте їх по ділах їх...

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

І у Вас вже з'явилась Єресь...Сподіваюсь знищувати єретиків не почнете, і походи влаштовувати теж і з іншими церквами подружитеся і почнете підтримувати один одног. На це б я не тільки із задоволенням але й з радістю глянув - на діла інших.

І в чому єресь - в тому, що Ісус був простою людиною, що він сміявся, плакав, злився, радів, сумував, любив людей...

• Подобається Подобається x 2
  17. ABDURAKHMAN

Ну як ви не розтмієте? Павло, Іван, Лука і інші творці Біблії не були Її авторами, вони лише записували те що їм диктував Дух Святий. А інші відступники що намагались поширити єресь не були натхнені Духом, і всі їхні 'писання' це справа рук людських

Новий Заповіт був написаний і став каноном для християн ще на початку 2 століття нашої ери.
    А не десь у середині 4 століття. Вони лише затвердили те що існувало раніше.
    Канон Нового Завіту становить 27 книг. А все що решта, то лише пускання туману в очі.

Єресь тому що людські слова видають за Божі.
    Думаєте папами керував Дух Святий, як вони йшли на хрЕстову війну з невірними, чи з єретичними перекладачами Біблії. Сумніваюсь. Дуже сумніваюсь.

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Божі слова - ті, що казав Ісус! Їх і пророкувати. А коли я читаю вислів людини - "я гадаю" - це я вже аж ніяк не можу віднести до Божих слів, а лише як до людських. (Як воно - Бо всяке настановленя для начання гідне...)

P.S.

19. ABDURAKHMAN

Не всяке! Бо лиха компанія псує добрі звичаї.

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Жарт:

а де твій аватар? :)